fbpx

DODIK: BiH ulazi u krizu koja dugo neće biti riješena

Autor: Fena

BANJA LUKA - Predsjednik Republike Srpske (RS) Milorad Dodik ocijenio je danas da će "potez bošnjačkih lidera dovesti Bosnu i Hercegovinu u krizu koja dugo neće biti riješena".

Nakon što je predat zahtjev za reviziju presude po tužbi BiH protiv Srbije, Dodik je optužio člana Predsjedništva BiH i lidera SDA Bakira Izetbegovića da je odgovoran za tu krizu i da će najviše štete imati BiH, za koju se Izetbegović zalaže.

– Veoma je jasno da je Izetbegović odlučan da napravi totalnu krizu u BiH – ustvrdio je.

Dodik je, u telefonskoj izjavi za RTRS iz Beča, gdje je u dvodnevnoj posjeti, ponovio stav da “nema pravnog osnova za pokretanje revizije, posebno nakon današnje situacije na sjednici Predsjedništva BiH, što se može tumačiti kao čin da nije ni donesena odluka o pokretanju revizije”.

– Bez obzira na razloge Izetbegovića jasno je da uvodi novu praksu ponašanja u institucijama BiH. Sada je onima iz RS, koji govore o tome kako se ne treba ponašati ovako ili onako, jasno da Izetbegović ne oklijeva da izađe iz institucija sistema kada njemu to odgovara – ustvrdio je entitetski predsjednik.
RS mora, kako je dodao, ostati jedinstvena u ovome.

Autor: Fena

ZADNJE VIJESTI