fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

DODIK: Da nije bilo Rusa niko ne bi reagirao u BiH

Autor: Dnevno.ba

SARAJEVO - Vanredna sjednica Vijeća za provođenje mira (PIC) je sazvana zahvaljujući ambasadoru Rusije u BiH Petru Ivancovu. Očigledno je da oni ne bi ni reagirali da on to nije učinio, izjavio je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, prenosi Patria.

On je za ruski Sputnjik također rekao da je Rusija uvijek bila korektna i privržena aktu Deytonskog sporazuma, a svi ostali članovi (PIC) su se ponašali arogantno najviše prema RS.

Dodik kaže da niko nije za ugrožavanje mira i stabilnosti u BiH, ali da je nemoguće prihvatiti praksu koju je inicirao Bakir Izetbegović i da će takva praksa ostaviti posljedice.

„Nismo mi protiv razgovora, ali naš razgovor o funkcioniranju organa BiH morat će u budućnosti da obuhvati nekoliko važnih pitanja, a to nije samo pitanje revizije i jednostranog odlučivanja u BiH nego i pitanje boravka stranih sudaca u Ustavnom sudu.

To je i pitanje nametanja rješenja od strane visokog predstavnika, pa i boravak samog visokog predstavnika u BiH. Ukoliko ta pitanja stavimo na dnevni red i bude adekvatnih odgovora i dogovora sa Bošnjacima, naravno da je moguće da se nastavi dalje funkcioniranje. Ali niko ne treba da očekuje da ćemo tako lako preći preko ovoga i da ćemo se povući sa naših stavova“, poručio je Dodik.

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});