fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Dok Čović negira, Vasković ponovno tvrdi: Oružani napad na Čovića se dogodio

Autor: Republika.info

MOSTAR - Oružani napad na Čovića se dogodio: Lider HDZ-a ga je neuvjerljivo negirao; Čović je prije i poslije pokušaja atentata dobio prijeteće poruke gnjusnog sadržaja, piše o ovom slučaju ponovno Slobodan Vasković, demantirajući Čovićev demant kako prema njemu nije bilo pokušaja te kako nitko na njega nije pucao. No, Vasković sada donosi i više pojedinosti o ovom slučaju.

Istodobno, politička analitičarka Ivana Marić, putem svog Facebook statusa, postavlja i nova pitanja: Koji bi bili razlozi da netko puca na Čovića? Koji bi bili razlozi da netko izmisli atentat na Čovića? Koji bi bili Čovićevi razlozi da negira atentat?

Ali, na odgovore, kako se čini, još će trebati sačekati.

Vasković piše:

“Dragan Čović, lider HDZ-a BiH, “negirao je” da je na njega prokušan atentat kod Čapljine, što sam objavio 19.10. o.g.

“Ne vjerujem da se neko time bavi. Privatno nisam nikom dužan u zadnjih 50 godina niti je meni neko dužan. U politici govorim ono što mislim i radim tako. Vjerojatno ima ljudi koji se ne slažu sa mnom, ali da bi neko pokušao nešto slično ne vjerujem”, kazao je Čović, dodajući da ako ima onih koji razmišljaju o atentatu, time treba da se bave institucije države.

Njegova izjava krajnje je neuvjerljiva, vrlo vrlo oprezna, nije eksplicitna negacija, ali jeste očekivana (takvu reakciju sam i najavio), jer se Čović poslije oružanog napada kod Čapljine veoma uplašio i sa najbližim suradnicima dogovorio da se prikrije cijeli slučaj.

Prije mjesec dana u blizini Čapljine, pucano je na automobil u kojem se nalazio Dragan Čović, lider HDZ-a BiH i hrvatski član predsjedništva BiH.

Preciznije, na Čovića je pucano točno u mjestu Žitomislići, udaljenom desetak kilometara od Čapljine i dvadesetak kilometara od Mostara.

“Čović je bio sam u automobilu u trenutku kada je na njega pucano iz malokalibarskog oružja. Pogođen je automobil”, tvrde moji izvori.

Oni su još naveli da Čović nije nijednu instituciju obavijestio o oružanom napadu na sebe, ali da institucije jeste obavijestio o prijetnjama po život koje su mu upućene prije i poslije pokušaja atentata.

“Čović je u proteklom bliskom periodu u najmanje dva navrata dobio prijeteće poruke. Izrečene su prijetnje najgore vrste, do onih o likvidaciji”, kažu moji sugovornici.

Prema njihovim riječima, neke od poruka Čović je dobio prije oružanog napada/pokušaja atentata na njega, a neke nakon tog gnusnog čina.

Ranije sam objavio da Čović nije pokušaj atentata/oružani napad prijavio nijednoj instituciji, već je obavijestio o tome nekolicinu svojih najbližih suradnika.

Zajedno su donijeli odluku da se o napadu ćuti, da se demantira sve informacije o njemu i tako prikrije cijeli slučaj, kao da se nije ni desio.

“Moguće je sasvim da su nepoznati napadači imali namjeru da oružanim atakom na Čovića, u kojem on nije povrijeđen, pošalju određenu poruku/opomenu, ali o čemu, to je u ovom trenutku teško precizirati. Čović se vrlo uplašio i realno je da on točno zna ko stoji iza napada, kao što je realno i da neće o tome reći ni riječi”, tvrde moji izvori.

Informacija o pokušaju atentata/oružanom napadu na Čovića potvrđena mi je iz nekoliko potpuno nezavisnih izvora.

Čović je poznat po tome što je spreman demantirati informacije koje mu ne odgovaraju i učinio je to sijaset puta do sada. Tako je i u ovom slučaju, jer je Čović, izvjesno, zabrinut zbog teškog incidenta, kao i prijetnji koje mu stižu.

Sigurnosne službe nadležne za ovakve slučajeve trebalo bi hitno da reagiraju i otkriju ko je pucao na Čovića, ko mu prijeti i koji su motovi za to.

Isto tako bi Čović pokušaj atentata trebao/morao da prijavi kako bi se otkrili napadači i nalogodavci. Posebno zbog činjenice da je on član Predsjedništva BiH i trebalo bi da vjeruje da su institucije ove zemlje sposobne otkriti ko ga je ugrozio i ko mu prijeti.

Svako drugačije ponašanje ide na ruku onim koji ugrožavaju Čovića”, zaključuje Vasković.

Autor: Republika.info
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});