fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Dr. Mladen Bošković, gubernator Stoca – sinonim za nepotizam, lažne diplome,…!?

Autor: Dnevno.ba

STOLAC – Dr. Mladen Bošković odavno je poznata zvijezda „petokraka“ na hrvatskom političkom nebu. Zašto petokraka? Pa evo na primjer jer je sve Svete Sakramente primio početkom rata, od sad već pokojnog svećenika kojemu je to bilo glavno zanimanje. Iako je naš Mladen rođen davne 1958. godine.

U biografiji koja je objavljena dok je Bošković obavljao jednu u nizu visokih dužnosti kao član HDZ-a BiH, navode se samo šturi podaci, očito sa željom da je život i čovječanstvo počelo tek 1992. godine.

Mladen Bošković rođen je 21.05.1958. godine u Crnićima, općina Stolac. Osnovnu školu završava u Crnićima, gimnaziju u Čapljini a Medicinski fakultet u Sarajevu. Specijalizaciju iz Interne medicine završio je u Zagrebu. Član je HDZ-a BiH, član Županijskog odbora HDZ-a BiH HNŽ-a, predsjednik općinskog odbora HDZ-a BiH Stolac. Oženjen, otac troje djece (podaci preuzeti iz 2012. godine dok je dotični bio Ministar zdravstva u HNŽ-u). Naravno, o svom životnom katoličko-vjerskom putu niti riječi. Što je i razumljivo jer Bošković se da je katolik i vjernik sjetio tek sa skoro 35 godina “mladosti”.

marinkopericdokumentm13062016 4

Dok Hrvati iz Stoca iseljavaju, Bošković gradi vilu na braniteljskom zemljištu

O kako bahatom čovjeku se radi svjedoči vila u izgradnji, na atraktivnoj lokaciji u Stocu, na zemljištu koje je inače predviđeno za izgradnju obiteljskih kuća stradalnika i branitelja Domovinskog rata. Bošković je inače poznat po “skromnosti”, tako da to zdanje u stopu prati sve viđenije HDZ-ove megalomane. Doduše, Bošković nije morao skretati korito prelijepe rijeke Bregave jer mu se nije našla na putu. A da jeste, na tom mjestu bi vjerojatno bila napravljena “betonska krivina”.

Kako smo već naveli, Dvori Mladenovi se nalaze na zemljištu koje je predviđeno za stradalnike i branitelje Domovinskog rata, a na njegovoj parceli (što je vidljivo sa fotografija koje prilažemo) mogle su se napraviti najmanje tri kuće. Ali Mladen je široke ruke, a izgleda i dubokog džepa.

kucaboskovic13062016

Da je široke ruke, dokazuju i navodi da je vozilo koje je bilo vlasništvo Matice hrvatske Stolac (čiji je predsjednik bio), poklonio i prenio na svoga sina. Radi se o vozilu Škoda Octavia registarskih oznaka O03-E-099.

marinkopericdokumentm13062016 3

Izgleda da se Bošković uživio u ulogu maloga Boga, pa je tako sina uposlio u EP HZ-HB, no nedavno se navodno uspostavilo da je sin priložio krivotvorenu diplomu jednog od Šumarskih fakulteta u BiH, pa je dobio otkaz. Sigurni smo da je znao da sin možda jeste vidio šumu, ali fakultet nikako.

Boškovićevi poltroni bivši suradnici Službe državne bezbjednosti

Iako glumi najvećeg Hrvata na planeti zemljici, Mladen Bošković se intenzivno već više od dva desetljeća druži i sa svojim stranačkim kolegama koji su radili za zloglasnu UDBU. Navesti ćemo samo primjer Marinka Perića, koji je 26.04.1990. godine potpisao suradnju sa SDB Mostar, detašman :03, na prijedlog operativnog radnika Dragana Obradovića, koji ga je cijelo vrijeme i držao na “vezi” (operativni termin SDB).

marinkopericdokumentm13062016 2

Perić je imao kodno ime “SUZA”, a bio je zadužen za “praćenje neprijateljske djelatnosti lica obuhvaćenih planom operativno-preventivnog rada zbog eksponiranja s pozicija hrvatskog nacionalizma s kojima je on u kontaktu (Beno Adolf, Vrebac Blago i dr.)…”.

Da ne bi dalje citirali koga je, kada, na koji način i za čiji račun uhodio Marinko Perić, njegov cjeloviti udbaški dossier vam dajemo na uvid. Prema našim saznanjima Perić nije izašao u knjigama “Čuvari Jugoslavije”, a ako nije pitanje je zašto? Vjerojatno puno zna, a dr. Mladen Bošković također očito puno zna.

marinkopericdokument13062016
dokumentboskovic13062016marinkopericdokumentm13062016 1

Da je savjest nešto najbitnije u životu svakog čovjeka, možda osjeća upravo Marinko Perić jer je Adolf Beno (kojega je Perić uhodio), jedna od prvih ako ne i prva žrtva Domovinskog rata.

Žalosno ali istinito. A što se tiče dr. Mladena Boškovića koji trenutno obnaša dužnost dopredsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamenta FBiH, za njega i njemu slične vrijedi ona stara: “Možeš kako hoćeš ali nećeš do kada hoćeš!”

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});