fbpx

Draganu Čoviću u Zagrebu dodijeljen počasni doktorat

Autor: Klix.ba

ZAGREB - Članu Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz reda hrvatskog naroda Draganu Čoviću danas je na Sveučilištu u Zagrebu dodijeljen počasni doktorat.

Dodjeli priznanja lideru HDZ-a BiH prisustvovao je premijer Republike Hrvatske Andrej Plenković i saborski zastupnik Željko Reiner.

Ranije danas, predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković u svom kabinetu primio je Dragana Čovića koji je imao susret i sa gradonačelnikom Zagreba Milanom Bandićem.

“Čestitam hrvatskom članu Predsjedništva Bosne i Hercegovine akademiku Draganu Čoviću na počasnom doktoratu”, poručio je Plenković.

Član Predsjedništva BiH danas će u Zagrebu održati predavanje pod nazivom “Euroatlantske integracije Bosne i Hercegovine i Republika Hrvatska”.

Treba podsjetiti da je Senat Sveučilišta u Zagrebu na sjednici u svibnju dodijelio počasni doktorat Čoviću, no izglasavanje doktorata nije prošlo glatko. Naime, profesorica Đurđica Čilić s Filozofskog fakulteta je argumentirala zašto počasni doktorat Čoviću ne bi trebao biti dodijeljen

Autor: Klix.ba

ZADNJE VIJESTI