fbpx

DŽEVAD GALIJAŠEVIĆ: Pozivam Izetbegovića da odgovori tko je pokrovitelj ubojstva Joze Leutara?

Autor: Srna

SARAJEVO - Stručnjak za sigurnost Dževad Galijašević rekao je da veoma ozbiljno shvaća smisao prijetećih izjava i sinkroniziranog napada koji na njega vrše član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović i ministar sigurnosti Dragan Mektić, te da ga ti napadi podsjećaju na prijetnje i probleme koje su mu svojevremeno priredili mudžahedini iz Bočinje.

Galijašević je istakao da “Izetbegović i Mektić, ideološka braća i ‘najprljaviji’ političari u BiH”, ovim zajedničkim činom, faktički, prizivaju njegovu fizičku likvidaciju i ugrožavaju mu život baš kao što su to svojevremeno činili radikalni islamisti.

Komentirajući Izetbegovićeve tvrdnje da je on najveći izdajnik kod Bošnjaka, da je sa Kosovcima i udbašima spriječio realizaciju dogovora između njega i premijera Srbije Aleksandra Vučića, te da to radi za neku sitnu plaću, Galijašević je rekao Srni da su to “notorne gluposti i laži ovog ‘oca organiziranog kriminala’ kod Bošnjaka, a ne ‘oca nacije’ kako voli da ga zovu”.

“S obzirom na ovaj neprimjereni pritisak koji Izetbegović i Mektić, uz pomoć sarajevskih medija, vrše na mene, iako nisam politički aktivan, niti sam član neke stranke, nečiji službenik, ni pripadnik bilo kakve sigurnosne strukture, nikada nisam pljačkao svoj narod ili organizirao snajper i druge napade na njega, javno pozivam Bakira Izetbegovića da odgovori na nekoliko pitanja vrlo značajnih za budućnost BiH ” – kaže Galijašević.

On je naveo da bi Izetbegović trebao odogovori bar Bošnjacima, ako neće svim građanima BiH.

Galijašević je pozvao Izetbegovića da odgovori na pitanja – “tko je pokrovitelj ubojstva Joze Leutara, tko je organizirao ubojstvo Ramiza Delalića Ćele, tko je pokrao zlato i sadaku-humanitarnu pomoć u ratu, tko je pokrao Fabriku duhana Sarajevo i tko ruši ‘Bosnalijek’, tko je ‘petljao’ sa Ali Hamneijem, čija je Bi-Bi-Aj, Vakufska i Depozitna banka i tko je suvlasnik, tko to BiH smatra svojim vlasništvom i svojom očevinom, ko u Sarajevu svojim radikalizmom, političkom filozofijom i neznanjem ne pripada Europi, tko je napravio tolika arapska naselja oko Sarajeva, tko je od Sarajeva napravio radikalno-vehabijski kokošinjac, tko je za sebe uzeo pravo upravljati BiH, da naređuje narodima u BiH što će slaviti, a što ne, tko to svima u BiH prijeti ratom, ako nije Bakir Izetbegović “.

“Tko je podijelio SDA na tabore i grupe, izgubio Srebrenicu, a Veliku Kladušu poklonio Fikretu Abdiću, zbog koga je SDA izgubila lokalne izbore, zbog koga članstvo bježi iz SDA, tko je uništio tu stranku, tko je podijelio Bošnjake napadajući SBB i SDP, ko je posvađao Bošnjake sa Srbima i Hrvatima i tko nastavlja ih svađati, tko je ugrozio BiH i Bošnjake provizornim, Bošnjacima beskorisnim i nepotrebnim apelacijama, ako nisi ti, Bakire” – upitao je Galijašević.

On je poručio Izetbegoviću da prestane izmišljati “razne gluposti i širiti neistine”, već da otvoreno odgovori na ova pitanja građanima BiH, ali i onima koji sjede u veleposlanstvima u Sarajevu i podržavaju njegove “prljave radnje”.

“Također, poručujem mu da i mene ostavi na miru i prestane izmišljati gluposti o tome kako sam moćan da spriječim čak dogovor njega i Vučića. Istina je samo jedna – poslije napada na premijera Srbije u Srebrenici koga je Izetbegović organizirao, i operativnog prodora ‘Ušće ‘, koga su organizirali njegovi ljudi u Obavještajno-sigurnosnoj agenciji BiH, svaki dogovor sa Srbijom je nemoguć” – rekao je Galijašević.

On smatra da je već svima u BiH, a i njenom susjedstvu jasno da je “Bakir Izetbegović najveći izdajnik kod Bošnjaka, ugnjetač vlastitog naroda i kriminalac koji uništava i Federaciju BiH i BiH”.

Autor: Srna

ZADNJE VIJESTI