fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

EKSKLUZIVNO: Glavna tužiteljica BiH Gordana Tadić primit će Muriza Memića i odvjetnika Ifeta Ferageta!

Autor: Josip Šimić / Dnevno.ba

SARAJEVO - Kako Dnevno.ba saznaje, v. d. Glavnog tužitelja Bosne i Hercegovine Gordana Tadić primit će u petak u 15 sati u Uredu Glavnog tužitelja BiH, Muriza Memića, oca ubijenog Dženana Memića i njegova odvjetnika Ifeta Ferageta.

Kako Dnevno.ba dalje saznaje, na tom sastanku bi trebao prisustvovati i postupajući tužitelj Tužiteljstva BiH (ime poznato redakciji), gdje bi zajedno s Glavnom tužiteljicom Bosne i Hercegovine Gordanom Tadić, oštećenom Murizu Memiću i odvjetniku Ifetu Feragetu, trebali prezentirati, što je sve urađeno na Tužiteljstvu Bosne i Hercegovine po pitanju predmeta „Dženan Memić“, odnosno, koje su procesno-pravne radnje sve poduzete s tim u vezi!

Kako Dnevno.ba dalje saznaje, v. d. glavnog tužitelja Bosne i Hercegovine Gordana Tadić je još prije mjesec i pol dana dobila podršku (o čemu smo pisali), ali i konačno odlučila, da je „sazrlo“ vrijeme, da se krene u akciju i reakciju, odnosno, u obračun i rasvjetljavanje slučaja Dženana Memića, takvog slučaja, koji je izazvao nezapamćeno uznemirenje javnosti iz razloga što je od samog početka jasno, da se apsolutno ni pod kojim uvjetima ne može raditi o prometnoj nesreći, nego isključivo o teškom krivičnom djelu ubojstva. Zbog toga se ovdje mora govoriti o najvećem poslijeratnom slučaju korupcije u BiH.

Kako Dnevno.ba dalje saznaje, Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine će u akciju krenuti odmah nakon presude na Kantonalnom sudu u Sarajevu pred kojim sudom je po lažnoj optužnici Kantonalnog tužiteljstva Kantona Sarajevo optužen Ljubo Seferović i dr., s ciljem, da se pomogne pravim i stvarnim ubojicama Dženana Memića, da ne izađu pred lice pravde!

Muriz Memić, otac ubijenog Dženana Memića, dvije godine i više prstom upire u Dalidu Burzić, glavnu tužiteljicu Kantonalnog tužiteljstva Sarajevo i njezine suradnike, te vještake, ne isključujući niti Alisu Mutap, nazivajući ih sve MAFIJOM, a Dalidu Burzić „Vođom organizirane mafije na Kantonu Sarajevu“!

Podsjećanja radi, Ifet Feraget, odvjetnik porodice Memić je već ranije pozivao, da je „Tužiteljstvo BiH na redu. Član 7. Zakona o Sudu BiH je vrlo jasan. Ovo je slučaj, koji je u dobroj mjeri uznemirio javnost, ovo je slučaj koji je nanio štetu interesima Bosne i Hercegovine. Federalno tužiteljstvo je vršilo kontrolu rada na meni neshvatljiv način. Dakle, svi dokazi koji postoje tvrde, da je Dženan Memić ubijen na podmukao način. To je krivično djelo za koje je zakonom propisana kazna od 45 godina zavora. Oni koji su se udružili da pomognu ubojicama, da ne izađu pred lice pravde su počinili krivično djelo organiziranog kriminala i za to krivično djelo je predviđena kazna od 45 godina zatvora“ – ustvrdio je ranije odvjetnik Ifet Feraget.

Autor: Josip Šimić / Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});