fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

EKSKLUZIVNO: Hoće li se postaviti veliko šatorsko naselje za migrante u mostarskom Parku “Zrinjevac”?

Autor: Danijel Ivanković / Dnevno.ba

MOSTAR - Atmosfera je poprilično "naelektrizirana" poslije svih jučerašnjih zbivanja s dolaskom prve veće skupine migranata u Bosnu i Hercegovinu, no ono "najbolje" slijedi, jer kako nam otkrivaju naši pouzdani izvori iz sigurnosnih agencija Bosne i Hercegovine, te Crne Gore kroz sljedećih 20-30 dana slijedi dolazak još 10-15 tisuća migranata, koji će ciljano biti preusmjeravani prema Mostaru i Hercegovini!

Naši izvori nam tvrde da narednih dana u mostarskom Parku “Zrinjevac”, navodno, slijedi podizanje velikog šatorskog naselja s obzirom da će policiji upravo na tom prostoru biti najlakše kontrolirati migrante čija će se brojka svakim danom u narednom razdoblju povećavati. Jedan dio će ih još biti primljeno u Izbjegličkom centru u Salakovcu, ali zbog tamošnjeg malog prostora nešto se pod hitno treba improvizirati, a kako se čini i u ovom slučaju naši političari imaju “Plan B” pa su se dosjetili kako ih je najlakše “evakuirati” u najpoznatiji mostarski park (iako bi kudikamo lakše sve to bilo u Sarajevu, ali nije Sarajevo nikad bilo interesantno koliko Mostar).

Sutra nam u Sarajevu slijedi i veliki predizborni skup međunarodnog karaktera, jer daleko od svoje domovine isti održava Recep Tayyip Erdogan, glavna karika u aktualnoj migrantskoj krizi što je zahvatila Bosnu i Hercegovinu. Svoje prste u svemu tome svakako ima i Bakir Izetbegović, jedan od trojice naših “veličanstvenih”, no nemojte misliti kako dijelom toga filma nisu i Aleksandar Vučić, te Dragan Čović.

Viktor Orban je još prije dvadesetak dana donirao Crnoj Gori spiralnu žicu za pokrivanje 25 km granice za slučaj migrantske krize, jer je crnogorska sigurnosna služba, tvrde nam naši izvori, itekako znala što slijedi i oni su u startu imali “Plan A” kako se postaviti. Inače, njihova suradnja s Mađarskom bazirana je na Konvenciji o policijskoj suradnji u jugoistočnoj Europi (PCC SEE). Povrh svega, donacija je oslobođena i plaćanja PDV-a!

Što mislite jesu li naši politički dužnosnici znali što slijedi? Itekako su znali, jer dovoljno je vidjeti koliko često su se u zadnjih godinu dana sastajali s Erdoganom, posebno neki od njih, ali i vodeći državnici iz susjednih zemalja Kolinda Grabar – Kitarović i posebice Aleksandar Vučić, koji su itekako radili po naputcima iz turskog političkog vrha. Stoga budite uvjereni kako je sve ovo jako dobro osmišljen scenarij i prava najezda Arapa na Hercegovinu zapravo tek slijedi. Pa preko Zvornika i Višegrada zadnjih dana “upadaju” poput komaraca i jednostavno su “neuhvatljivi” za “profesionalne” postrojbe bosanskohercegovačkog DGS-a.

Tek će uslijediti i prava panika među ovdašnjim stanovništvom, jer narod u dobroj mjeri sva dosadašnja zbivanja nekako olako prima, te kao da ne vjeruje da može biti tako “gadno”, a vjerujte da itekako može, te da smo blizu jednog takvog scenarija, jer ako je Crna Gora dobrano već postavila bodljikavu žicu što mislite hoće li Republika Hrvatska sjediti skrštenih ruku, odnosno hoće li oni dalje migrante propuštati? Budite uvjereni kako neće, a kako će nama biti s njima tek će vrijeme pokazati.

Također, naši izvori nas uvjeravaju kako se jučerašnji scenarij nije tek slučajno dogodio baš jučer, jer trebalo je prebaciti lopticu s nekih vrućih tema na migrante, primjerice glede odustajanja Denisa Zvizdića od kandidature za člana Predsjedništva BiH iz reda bošnjačkoga naroda. Ključni je ipak plan destabilizirati većinski hrvatska područja u BiH, a to je bilo najlakše izvesti na ovaj način, a što slijedi postalo je jasno nakon Dodikovih riječi kako ih on i njegovi neće pustiti na svoj teritorij, pa taman to bilo u Sarajevu okarakterizirano kao “udar na svemir”.

I zar mislite da Čović nije znao kakve poteze će povući Dodik, odnosno Dodik kakvi potezi slijede od Čovića, te da sve ovo nije po dobro izrežiranom scenariju nalogodavaca sa strane? Istih onih koji nam vrlo brzo dolaze “u goste”. A čija zemlja ciljano propušta toliki broj migranata preko svoga teritorija iako je znatno bogatija nego sve zemlje Balkana skupa? I eto tamo se migrantima ne sviđa, baš kao ni u Saudijskoj Arabiji ili Kuvajtu, a dolazak u Salakovac je ispunjenje svih njihovih snova!?

Rekao bi jedan poznati bh političar: “Ma hajte, moilm vas!”

Autor: Danijel Ivanković / Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});