EKSKLUZIVNO: Tužiteljstvo BiH donijelo Naredbu o provođenju istrage protiv Dalide Burzić i drugih

Autor: Dnevno.ba

SARAJEVO - Zamjenica Glavnog državnog tužitelja i šef Posebnog odjela za borbu protiv organiziranog kriminala, privrednog kriminala i korupcije Tužiteljstva Bosne i Hercegovine Ozrenka Nešković donijela je Naredbu o provođenju istrage protiv glavne tužiteljice Kantonalnog tužiteljstva Kantona Sarajevo Dalide Burzić, zamjenice glavne tužiteljice Kantona Sarajevo Aide Topalović, suca Kantonalnog suda u Sarajevu Jasenka Ružića, te Selak Amera i Klino Sulje, kao inspektora MUP-a KS.

Kako neslužbeno saznajemo, Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine, Posebni odjel za borbu protiv organiziranog kriminala i korupcije shodno članu 250. Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine vodi opsežnu istragu protiv gore osumnjičenih lica zbog organiziranog kriminala!

Krivični predmet protiv Dalide Burzić i drugih zaveden je pod brojem: T20 0 KTA 0014035 17, a već danas, krenula su saslušanja kandidata za svjedoka suradnika!

Hoće li će Dalida Burzić i drugi osumnjičeni u ovome predmetu biti suspendirani po sili zakona s funkcija, s obzirom na istragu koja se protiv istih vodi, na potezu je Ured disciplinskog tužitelja pri Visokom sudskom i tužiteljskom vijeću BiH (VSTV BiH)!

Podsjećanja radi, nakon istrage koja se povela protiv bivšeg glavnog državnog tužitelja Gorana Salihovića i njegova zamjenika Bože Mihajlovića, isti su odmah bili udaljeni s pozicije vršitelja dužnosti tužiteljau Tužiteljstvu BiH!

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI