fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

FOTO-VIDEO: Veličanstveni skup Hrvatskog saveza HKDU-Hrast i HDZ-a 1990 u Međugorju

Autor: Dnevno.ba

MEĐUGORIJE - Sinoć je održanzajednički skup Hrvatskog saveza HKDU-Hrast i HDZ 1990 u MZ Međugorje - Bijakovići na prepunom malonogometnom igralištu –Krstine.

Nakon pozdrava Domovini i odavanja minute šutnje za sve poginule branitelje Brotnja u svim ratovima, nazočnima se u ime domaćina obratio predsjednik MZ Međugorje – Dragan Vasilj Žigić.

„Najveće malverzacije se čine prodajom zemlje u našim MZ. Prodato je više od milion kvadrata zemlje. Načelniku je njegova dosadašnja većina u OV HDZ-BiH izglasala odluku da prodaja zemljišta uopće ne ide na OV nego da o tom on sam odlučuje…

medjugorje-7

Broćanac, cijene odvoza smeća i cijene vode najveće su u BiH. Više smo puta tražili obrazloženje takvih cijena , no sve je ostavalo po starom. Ispada da se potrošnja veća od 25m3. Cijena odvoza smeća je ista i ljeti kad su kontejneri puni i zimi kad su prazni kad gotovo da i nema odvoza smeća.Ova sramota nas i ne treba čuditi ako znamo da je naše „javno“ poduzeće privatizirano bezvrijednim certifikatima 49% a godišnji prihodi su oko 4 000 000 KM.

Sami smo krivi za ovakvo stanje jer svojim neizlaskom na izbore i davanjem svog glasa onima koji nas godinama vuku za nos svojim lažnim obećanjima.“

Nazočnima se zatim obratio i nositelj liste HDZ-a 1990 – Jozo Zovko koji je rekao: „Naše susjedne općine rade svoje planove i proračune koje zasnivaju na blizini Međugorja, dok naša općinska vlast čini sve da to isto Međugorje devastira. Da se radi pametno i transparentno cijela općina bi trebala cvjetati i biti najrazvijenija u cijeloj BiH.

Godinama tražimo da se zaštiti centar svetišta, Podbrdo i Križevac i ništa nije urađeno po tom pitanju. I ono što smo sami napravili nabijaju nam na nos.Poznajem Pepija iz ratnih okolnosti i mogu samo reći da taj čovjek neće izdati i neće ostaviti, HDZ 1990 mu daje apsolutnu potporu za načelnika općine.“

medjugorje-30

Saša Grgić, nositelj liste Hrvatskog saveza je rekao kao je Hrvatski savez HKDU-Hrast vodio do sad čistu kampanju bez optuživanja i blaćenja svojih političkihrivala.

„Potrebno je prokazati primjere arogancije, korupcije i bahatosti aktualne vlasti kao što je afera vinjeta. Postavljam pitanje aktualnoj vlasti;gdje je nestao novac od vinjeta i eko pristojbe? Ovaj odgovor od Vas očekuju mještani Bijakovića, Međugorja i Vionice. Po riječima g.Žigića radi se o iznosu preko1 000 000 KM. Mislim da je ovo jedno od bitnih pitanja na koje je g. Marin Radišić do sad morao Brotnjacima dati jasan odgovor.“ Grgić je također spomenuo osnivanje i rad organizacije „Čuvari svetišta u Međugorju i Bijakovićima“. Osvrnuo se i na premali broj policajaca u policijskoj ispostavi Međugorje…

Nazočnima se na kraju obratio i kandidat za načelnika općine ispred Hrvatskog Saveza HKDU-Hrast i HDZ 1990, Pero Barbarić Pepi.

„Pozdravljam sve Vas, a posebno mještane Međugorja, Bijakovića i Vionice. Hvala svima koji ste večeras svojim dolaskom svjedočili građansku hrabrost. Nisam došao ovdje pljuvati po HDZ- u BiH i po svom protukandidatu. Došao sam da podržim sve dobro koje Vam je do sad napravila aktualna vlast i obećavamo da ćemo probati ispraviti i poboljšati sve ono što mislimo da nije dobro. Upravo ovo mjesto gdje se mi sad nalazimo naša nebeska Majka, po riječima vidioca, je izabrala kao svoje posljednje mjesto ukazanja na zemlji. Ona je u jednoj poruci rekla da želi da se na licima mještana vidi njezina slika.

medjugorje-30

Pitam Vas dragi moji mještani – jeste li zadovoljni, jeste li sretni i vidi li se na Vašim licima Gospina slika, sad nakon 35 godina, što je bila njezina želja? Jeste li i Vi svojom pasivnošću zaslužni ili odgovorni za ovo stanje u kojem se nalazite? Ovaj odgovor neka da svatko za sebe. Što se tiče naše politike prema Međugorju i Bijakovićima, ona će biti politika odgovornosti i reda koji treba istjerati ovaj sadašnji duh Las vegasa iz ovih planetarno poznatih MZ. Ovaj novi zamah i novi duh koji ćemo stvoriti paketom mjera koji će svima donijeti dobro i na duhovnoj i materijalnoj razini. Vjerujem da će to prepoznati hodočasnici iz cijeloga svijeta koji su nas zbog ovog kaosa koji smo sami napravili počeli pomalo izbjegavati.

Ono što Vama osobno mogu obećati, ako bude Božja Volja da postanem novi načelnik je: SMANJITI ĆEMO CIJENU LEGALIZACIJE OBJEKATA KOJA JE SAD PREVISOKA, SMANJITI ĆEMO CIJENU KOMUNALIJA, NAPRAVITI DVA KRUŽNA TOKA, DOVRŠITI PROJEKT KANALIZACIJE I PRIKLJUČCI ĆE BITI PO PRIHVATLJIVIM CIJENAMA, UREDIT ĆEMO PRISTUPNE PUTEVE… Što se tiče problema koje ste imali oko Vinjete… Zajedno ću se dogovarati sa Vašim predstavnicima MZ. ONO ŠTO DOGOVORIMO, BITI ĆE!

Izabrao sam slogan „Ne bojte se“ jer sam shvatio da je strah najvažniji mehanizam onih koji su blokirali sve stvaralačke snage u Brotnju.

Svi se nalazimo u zatvoru otvorenog tipa koji ima nevidljive rešetke. Stvorena je kolektivna autocenzura gdje se svi paze što će i pred kim nešto reći, a da Vam to nitko ne govori. Pazi se na koji će se društveni događaj otići, a na koji ne, jer bi mogli zbog toga imati posljedice. Ponovno smo počeli šaptati kao nekad, što nije dobro…

Nemojte dopustiti da Vas nitko, nikad i ničim ne plaši dolaskom novog načelnika. Ta ja sam jedan od Vas. Vaš Brotnjak. Možete me zvati imenom kojim želite. Možda bi najbolje bilo da me zovete luđakom koji se iz ljubavi prema našoj djeci stavio na vjetrometinu raznih vjetrova koji me šibaju sa svih pravaca.

medjugorje-51

Bio sam sa Vama kad nam je u ratu trebalo braniti dom. Nakon rata nisam otišao u hladovinu i udarao se po birtijama tko je veći, a tko manji Hrvat dok sve bitke izgubišmo. Odmah sam pokrenuo i organizirao svoje prijatelje i poznanike na političko organiziranje u miru-JER BITKA JOŠ TRAJE. Evo me, tu sam – ustrajan u političkom boju za naše obitelji i naše svetinje. TU SAM I SAD KAD SE RASPRŠILA ILUZIJA O BOLJITKU KOJU SU VAM SVE OVO VRIJEME NUDILI, KAD STE OSTAVLJENI NA MILOST I NEMILOST HIROVIMA RAZNIH MOĆNIKA. TU SAM DA VAM BUDEM PRILIKA I NADA ZA PROMJENE,SAMO AKO ŽELITE. Ovaj politički boj je puno opasniji i perfidniji nego onaj u ratu. Zato se nebojte mene. Bojte se onih koji vas plaše i ucjenjuju samnom i raznim drugim mehanizmima. Njih se bojte jer BEZOBZIRNO plaše i tlače siromaha i uboga kojeg žele kupiti za sandale KOJE SAD KOŠTAJU 100-200 KM.

Neće biti nikakva revanšizma, otpuštanja sa posla, ispravljanja krivih Drina i potenciranja podjele na stranačku pripadnost, crvene i crne… Probat ćemo spasiti što se spasit da, dok svi nismo završili u Frankfurtu na Majni gdje nećemo imati pravo odlučivati o ničemu. Vi koji ste ostali u Brotnju, izađite iz depresije i razočaranja i branite svoju djecu, ne dajte da Vas blokiraju zbog trenutnog i osobnog dobra.

Nemojte braniti mene jer ja se znam sam itekako braniti. Prolazan sam kao i Vi i nisam važan, važna je ideja slobode koju promoviramo i koju Vam nudimo. Zato ne dajte onima koji se okolo šuljaju i djeluju plašljivo iz sjene da Vam ukradu najviši oblik slobode, a to je sloboda mišljenja.

POSEBNO POZIVAM SVE DRUŠTVENE AUTORITETE DA STANU UZ ISTINU I NAROD KOJI JE POTLAČEN, KOJI UZDIŠE U JADU I NEIMAŠTINI.VI STE POZVANI VIŠE NEGO ONI KOJI SU DAN I NOĆ ZA PLUGOM NA NJIVI ILI NEKIM STROJEM U TVORNIVI, DA NA VRIJEME UPOZORITE I PREPOZNATE PAŠNJAKE GDJE SE NALAZE ŠKODLJIVE TRAVE ZA STADO KOJE MOŽE STRADATI ZBOG TOG. NEMOJTE RAZBORITO ŠUTITI KAD TREBATE GOVORITI SA KROVOVA. JER ZNAJTE DA IMA RAZBORITOST KOJA VODI U KUKAVIČLUK. ILI JOŠ GORE NEMOJTE SE SVOJIM AUTORITETOM STAVLJATI UZ JAKOG I NEPRAVDU, ZBOG LISTA RAŠTIKE ILI VREĆE MEKINJA.

medjugorje-61

Dragi Brotnjaci, mnogi rade na tom da Vas ostave kući sa uvjerenjem da se ništa ne može promijeniti i da smo svi isti. Istina je da nismo isti i da Vi imate izborno pravo koje naši stari na Bleiburgu i drugim povijesnim stratištima nisu imali i da možete mijenjati stvari ako hoćete.

Pozivam i Vas dragi moji Brotnjaci, izađite na izbore – i ako ste zadovoljni sa sadašnjim stanjem – ponovno nakon 26 godina jedne stranke, jedne vlasti i jednog uma birajte iste kadrove, iste ljude i isti mentalni sklop da mogu dovršiti započeto…

Ako niste zadovoljni, možete izabrati promjene. Nema drugih doli nas ovakvih kakvi jesmo, mi smo Vam jedina nada i prilika za promjene.

Nakon skupa druženje je nastavljeno u pobjedničkom ozračju uz pjesmu duboko u noć.

Hrvatski savez HKDU – Hrast

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});