fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

FOTO: FCL je ponos svih njenih radnika i građana Lukavca

Autor: Dnevno.ba

LUKAVAC - Prigodnim programom i prezentacijom dosadašnjih dostignuća, Fabrika cementa Lukavac (FCL) danas je obilježila 15 godina od uspješne privatizacije. Ovom događaju prisustvovali su brojni poslovni partneri i politički predstavnici, među kojima i Federalna ministrica za zaštitu okoliša i turizma, Edita Đapo.

Na svečanosti, koja je održana u sklopu dvodnevne manifestacije “Dani otvorenih vrata”, još jednom je naglašeno da promjena vlasništva u Fabrici cementa Lukavac predstavlja primjer pozitivne privatizacije u našoj zemlji, te veliki doprinos privrednom razvoju Lukavca i Tuzlanskog kantona.

FCL Lukavca  270520163

“Ovo je moderna fabrika u kojoj su postignuti najveći ekološki standardi. Vlada FBiH i Federalno ministarstvo za zaštitu okoliša i turizma je tu da pruži potpunu podršku ovakvim investitorima. Čestitam vam na ovom jubileju i želim vam sreće u budućem radu”, kazala je ministrica Edita Đapo.

Ugovor o privatizaciji Fabrike cementa Lukavac potpisan je 2001. godine. Novi vlasnik fabrike, austrijska kompanija Asamer Baustoffe AG u modernizaciju i rekonstrukciju postrojenja je uložio 200 milijuna KM, čime je FCL postala najveći proizvođač cementa u BiH, ali i jedna od najmodernijih i ekološki najprihvatljivijih u Europi.

FCL Lukavca  270520161

“Ovogodišnji Dani otvorenih vrata stoje u znaku obilježavanja 15 godina od privatizacije naše fabrike. Naši vlasnici imali su jasnu poslovnu viziju, koju su odmah nakon privatizacije pretvorili u djela, pa je danas FCL ponos svih radnika, ali i građana Lukavca. S pravom možemo reći da smo u Fabriku donijeli sveobuhvatnu revoluciju koja se ogleda u društveno odgovornom poslovanju, skladnom životu s lokalnom zajednicom, poslovnoj stabilnosti, kvaliteti proizvoda i brigom za okoliš. U godinama, koje su ispred nas, nastavićemo dosadašnjim putem, te biti predvodnici u industrijskom razvoju naše zemlje”, poručio je Izet Imamović, generalni direktor Fabrike cementa Lukavac.

FCL Lukavca  27052016

Manifestacija “Dani otvorenih vrata” nastavlja se sutra, kada će kapije fabrike, kao i dosadašnjih godina, biti otvorene za sve građane, a očekuju ih brojni cjelodnevni zabavni i rekreativni sadržaji.

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});