fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

FOTO: Kriteriji po kojima se prostire „predizborni asfalt“

Autor: Muhamed Pivić (blogger)

ZENICA - Znaju li građani Zenice što je „predizborni asfalt“? Naravno da ne znaju jer se isti ugrađuje u sela i zaseoke s većinskim stanovništvom mogućih glasača aktualnog gradonačelnika s ciljem produženja mandata.

Predizborni asfalt je mješavina mineralnih tvari i bitumena kao vezivnog sredstva, koji s obzirom na sastav smjese može zauzimati različit količinski udio. Može trajati duži ili kraći vremenski period, ovisi od naručitelja asfalta i njegovih potreba za opstankom na vlasti. Dakle, prostire se onom stanovništvu za koje se procjeni da će aktualnoj vlasti donijeti najviše glasova. Ako je selo ili zaseok s gušćom naseljenosti dobit će i nekoliko desetaka metara više asfaltiranog puta. Više asfaltiranog puta, veća modernizacija i civilizacija i to je dobra stvar. Ono što nije dobro je necivilizacijsko ponašanje vlasti prema civiliziranom stanovništvu.

Nije mi namjera kritizirati asfalt ni asfasltnu mješavinu već ponašanje gradonačelnika kada je u pitanju „Mala Broda“, naselje s većinskim hrvatskim stanovništvom. Poznat mi je njegov animozitet prema hrvatskom stanovništvu još od predizbornog skupa iz Gornjeg Vakufa, kada je tamošnjim Bošnjacima prijetio, ako ne glasaju za SDA, da će im sjedište biti u Grudama. Njegova neprijateljska nastrojenost se mogla primjetiti i na sjednicama Gradskog vijeća po pitanju jezika i činjenicu da je „tečni hrvatski jezik“ u svojim izlaganjima na temi „komunalne takse“ spomenuo barem tisuću puta.

No, njemu njegova mržnja, što kažu mještani koji vide da se prostire predizborni asfaslt u Šiblićima, Biškovićima i drugim mjesnim zajednicama Babinskog sliva.

„Gledam već par mjeseci po internetu se objavljuju slike i tekstovi kako gradonačelnik ispunjava svoje obećanje o asfaltiranju cesta po MZ u Zenici, te sam negdje pročitala da je izjavljeno kako je 95% cesta već asfaltirano“, stoji na početku pisma iz inboxa bloga 32.vijećnika.

“Ne mogu griješiti dušu i kazati da nije i u mojoj mjesnoj zajednici asfaltirana cesta, ali to je mali dio, bio je to dio ceste koji se nije nužno morao srediti, jer ima još gorih dijelova, po kojima svaki dan se igraju djeca i prolaze auta. Zar je stvarno toliko teško da se asfaltira i to malo ceste, da svi mještani strahuju za djecu ili ako silaze autom hoće li sve proći kako treba? Ne pamtim koliko puta se pisala molba da se sve asfaltira, koliko puta smo na razne načine stupili u kontakt s gradonačelnikom i svaki put bi nas dočekala obećanja da će se to srediti, ali nikad ne bi bilo urađeno”.

“Poslat ću vam i slike da vidite kako je to sve urađeno, tj. (ne)urađeno, pa se i sami uvjerite”, stoji između ostalog u pismu zabrinute Zeničanke.

Autor: Muhamed Pivić (blogger)
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});