fbpx

FOTO: Svečano dočekani pripadnici OSBiH iz misije u Afganistanu

Autor: Dnevno.ba

ČAPLJINA - U čapljinskoj vojarni "Božan Šimović" u utorak je upriličena ceremonija svečanog dočeka jedinice Oružanih snaga (OS) BiH iz sastava 4. pješačke brigade iz misije potpore miru u Afganistanu.

Zapovjednik Operativne komande OSBiH, generalmajor Radovan Ilić kazao je kako su se nakon šest mjeseci, iz uspješno izvršene misije potpore miru u Afganistanu vratila dva kontingenta, kontingent pješačke jedinice od 45 pripadnika te kontingent vojne policije od pet pripadnika Oružanih snaga BiH.

Dodao je kako su njihovi zadaci bili vezani za osiguranje baze u Afganistanu, odnosno vojno policijske poslove. Ustvrdio je kako je ova uspješno izvršena misija dokaz da OSBiH imaju dobar način priprema, kao i dobar izbor ljudi.

“Ovim dokazujemo da nismo samo potrošači međunarodnih usluga u pogledu obrane, nego da dajemo svoje usluge drugima, što je veliki korak za Oružane snage BiH” – kazao je generalmajor Radovan Ilić, javila je Fena.

Istaknuo je kako se sljedeća misija već priprema i da je jedna rotacija upućena, dok bi slijedeća trebala ići u prosincu ove godine.

Zapovjednik 4. pješačke brigade, brigadir Zdravko Rezić naglasio je kako je izuzetno ponosan što su pripadnici te brigade, po šesti put, uspješno realizirali misiju potpore miru te od američkih kolega dobili mnogobrojne pohvale za profesionalizam, odanost i predanost radu.

“Ova njihova iskustva će nam pomoći u pripremi za nove rotacije” – istaknuo je.

U svečanom dočeku sudjelovali su najviši dužnosnici zapovjedništva i jedinica OSBiH te predstavnici civilnih vlasti BiH.

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI