fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

FOTO: Tko stoji iza “projekta” potencijalne eliminacije Vlade Marušića?

Autor: Dnevno.ba

SARAJEVO - Izvanredna sjednica Zastupničkog doma Parlamenta FBiH na kojoj se trebalo raspravljati o pravima razvojačenih Branitelja u FBiH koji nisu ostvarili nikakva prava po osnovu sudjelovanja u Domovinskom ratu u BiH održana je ove srijede.

Kako je to već i najavljeno Udruga razvojačeni Branitelji HVO-a ŽZH je u koordinaciji s udrugama Armije BiH (potpisnici Rezolucije Branitelja) došla u Sarajevo dati podršku svojim legalno i legitimno izabranim predstavnicima (tri člana) na zasjedanju Zastupničkog doma i to:

1.Vlado Marušić, predsjednik URB HVO-a ŽZH,
2.Dalibor Buljan, predstavnik URB HVO-a HBŽ,
3.Irhad Ramić-Kiro, predstavnik razvojačenih Branitelja Armije BiH iz SBK,
čija su imena dostavljena u Parlament FBiH po pozivu njihovim predstavnicima za prisustvovanje sjednici Zastupničkog doma u potpisu Esad Bašagić predsjednik Odbora za Branitelje Zastupničkog doma Parlamenta FBiH ispred Armije BiH.

Članovi i predstavnici koordinacije udruga potpisnica Rezolucije Branitelja su se skupili na parkingu stadiona Koševo negdje oko 10.30 odakle su organizirano pješice sa svojim transparentima i zastavama HVO-a i Armije BiH krenuli prema Parlamentu FBiH,a bilo ih je negdje oko 200.

Po dolasku ispred Parlamenta FBiH zatekli su veću skupinu razvojačenih Branitelja u organizaciji tzv. “kampa heroja“ ispred bivšeg sjedišta Vlade FBiH i Zaboravljenih Branitelja/boraca iz Ljubuškog, čiji je broj bilo teško procijeniti jer ih je bilo svuda oko Parlamenta FBiH.

Po dolasku pred Parlament ispred članova koordinacije udruga potpisnica Rezolucije Branitelja je stao jedan predstavnik tzv. “kampa heroja“ kojeg oni zovu Sultan, koji je odmah rekao kako predstavnici koordinacije udruga potpisnica Rezolucije Branitelja ne mogu ući u Parlament već jedino preko njega mrtvog, jer predstavnici koordinacije Branitelja ne predstavljaju nikoga, i da oni nemaju što pričati s „izdajnicima i plaćenicima“.

Njemu je Vlado Marušić, predsjednik URB HVO-a ŽZH i jedan od predstavnika koordinacije udruga potpisnica Rezolucije Branitelja rekao kako njihovi predstavnici imaju pismeni poziv od strane predstavnika Zastupničkog doma Parlamenta FBiH za ulazak u Parlament na zasjedanje ali odmah je dobio odgovor od tog “Sultana” kako njega i njih nikakvi pozivi ne interesiraju te kako oni ne mogu ući u Parlament. Nakon par minuta se tom “Sultanu” priključilo još nekoliko predstavnika tzv. “kampa heroja“ koji su Marušiću rekli kako on ne može ući unutra jer je izdajnik i plaćenik i neka se odmah vrati odakle je došao jer oni nemaju što razgovarati s njima.

Kada je Marušić njima rekao tko to kaže kako oni ne mogu ući u parlament FBiH dobio je odgovor kako u Parlament njima ne dopuštaju ulazak Drago Grbavac predsjednik UZB/Borci BiH i Darinko Boto, predsjednik UZB podružnica Ljubuški, na što im je Marušić rekao neka pozovu Dragu Grbavca da im on to osobno kaže u lice jer on predstavlja drugu udrugu koja nema više ništa s URB HVO-a ŽZH, i koja je formalno pravno druga pravna osoba, odnosno „firma“, ali Drago Grbavac se nije pojavio pred njima.

Marušić je potom rekao kako će pozvati pripadnike specijalne policije da omogući njihovim predstavnicima ulazak u Parlament. Kada je Marušić krenuo prema pripadnicima specijalne policije gdje je ušao u označeni prostor policije da omoguće ulazak njihovim predstavnicima ulazak u Parlament sa svih strana prema njemu i prema pripadnicima specijalne policije su krenuli članovi zaboravljenih Branitelja/Boraca BiH iz Ljubuškog kojima su se priključili i članovi ispred tzv. “kampa heroja“ koji su uz ružne povike: “izdajnik, plaćenik“ i sl. “ne dajte mu da uđe u parlament“, gdje je prijetila neviđena eskalacija sukoba sa nesagledivim posljedicama za Branitelje ali i za pripadnike specijalne policije.

Članovi URB HVO-a ŽZH su se priključili Vladi Marušiću pokušavajući ostvariti bilo kakav kontakt s članovima UZB/Borci BiH i članovima ispred tzv. “kampa heroja“ kako bi se zaustavili napadi na Vladu Marušića ali bezuspješno jer nikakva komunikacija s njima više nije bila moguća.

Nakon tih mučnih scena u kojima su neki od članova tzv. “kampa heroja“ i članova UZB/Borci BiH pokušali udariti Vladu Marušića ali hvala Bogu to se nije dogodilo premda su namjere bile očite Vlado Marušić je rekao predstavnicima URB HVO-a iz ŽZH da povuku svoje članove ispred Parlamenta zbog ugroženosti njihovih života ali i života mnogih Branitelja ispred parlamenta FBiH pa čak i života pripadnika specijalne policije, o čemu je izvijestio i pripadnike specijalne policije koji su Vladu Marušića pokušali odvesti podalje od tog mjesta pored Miljacke u koju su neki od razularenih boraca Armije BiH i UZB/Boraca BiH htjeli kako kažu “ubaciti“ Vladu Marušića. Pripadnicima specijalne policije Marušić je rekao kako će on povući svoje članove poradi opće sigurnosti ljudi, imovine i policije i nesagledivih posljedica za opću sigurnost koja je bila ozbiljno narušena.

Na povratku prema Koševu Vlado Marušić je pozvao i predstavnike Armije BiH potpisnici Rezolucije Branitelja da i oni povuku svoje Branitelje poradi njihove sigurnosti s čime su se oni složili.

Poštovani Branitelji, članovi URB HVO-a ŽZH i članovi udruga potpisnica Rezolucije Branitelja u FBiH!

Danas se ispred Parlamenta FBiH u Sarajevu dogodio scenariji koji su dugo pripremali i u djelo sproveli pripadnici tajnih službi UDBE, KOS-a, ili već kako se zovu preko svojih plaćenika u tzv.“braniteljskim“ redovima kako bi destabilizirali braniteljske redove jer im je vatra dogorjela do noktiju. Danas nije bio nitko bitniji od Vlade Marušića ispred Parlamenta FBiH jer je njega trebalo zaustaviti kako ne bi ušao u Parlament FBiH, a taj scenariji se priprema ima nekoliko mjeseci a svoj prvi početak je doživio nakon što je:

1. UZB ŽZH sa svojim podružnicama u Grudama, Širokom Brijegu i Posušju većinom glasova svojih članova odlučila dana 28.02.2018. godine kako neće blokirati granični prijelaz Gorica već će ubuduće sve svoje aktivnosti usmjeriti prema predstavnicima zakonodavne i izvršne vlasti u FBiH, nakon čega je UZB/Borci BiH pokrenula neviđenu hajku na predstavnike UZB ŽZH a poglavito Vladu Marušića, predsjednika te udruge nazivajući njega osobno i sve članove te udruge izdajnicima, koje su klevetali u medijima nazivajući Marušića svakojakim imenima, te kako je izdao Rezoluciju Branitelja i sve druge Branitelje.

2. Zbog svih tih razloga je odmah potom u Čitluku 01.03.2018. godine održan sastanak predstavnika UZB s područja ŽZH, HBŽ i HNŽ na kojem su predstavnici UZB ŽZH najavili promjenu imena svoje udruge iz postojećeg naziva u novi URB HVO-a ŽZH što je uskoro i učinjeno u ministarstvu pravosuđa i uprave ŽZH.

3. Isto tako na tom sastanku u Čitluku su predstavnici UZB/ŽZH uz mnoštvo svjedoka iz navedene tri županije pismenim dokazima dokazali predstavnicima UZB/Borci BiH kako je Vlado Marušić legalno i legitimno izabrani predstavnik UZB/ŽZH u čijem odabiru su sudjelovali i predstavnici UZB/Borci BiH Drago Grbavac i Franjo Hrstić na sjednici UZB/ŽZH održanoj u Grudama 2015 godine a zbog čega su predstavnici UZB/Borci BiH pokrenuli neviđenu hajku na njega i na druge predstavnike UZB/ŽZH kako je on „nelegalan i nelegitiman“ predstavnik te udruge objavljujući to u javnim medijima.

4. Također, 18.04.2018. godine ispred Parlamenta FBiH je onemogućen ulazak predstavnicima koordinacije udruga potpisnica Rezolucije Branitelja na zasjedanje Zastupničkog doma čiji nastavak se dogodio i danas.


Međutim, najbolnije od svega je bilo to što je velika većina članova UZB/Boraca iz Ljubuškog fizički nasrnula na Vladu Marušića nazivajući ga svakakvim imenima, a za čijim primjerom su pošli i članovi tzv. “kampa heroja“ nazivajući ga izdajnikom, plaćenikom, a kada ih je Marušić upitao čiji je plaćenik, zašto je izdajnik te imaju li ikakvih dokaza za to nitko s njihove strane mu na to nije odgovorio. Po odlasku ispred Parlamenta FBiH Marušiću su neki članovi njegove udruge rekli kako su im članovi i predstavnici UZB/Borci iz Ljubuškog rekli kako je on plaćenik odnosno izdajnik HDZ-a BiH, te se cifra kojom je on plaćen odnosno potplaćen s početnih 5.000 KM uskoro popela na nevjerojatnih 20 000 KM u što je uključen i Vjekoslav Dragoja Predsjednik URB HVO-a Posušje.

Promatrajući tu razularenu masu među pripadnicima UZB/Borci BiH i iz tzv. “kampa heroja“ Marušić nikako nije mogao doći sebi jer nije mogao vjerovati odnosno prihvatiti činjenicu kako su njegovi dojučerašnji kolege iz UZB/Borci BiH preko noći prihvatili kao pravilo javni linč, psovke, uvrede, omalovažavanja, provokacije te neutemeljene napade na Marušića a za to nemaju nikakvih dokaza, a među njima su bili mnogi koji su sudjelovali s Vladom Marušićem na nizu prosvjeda u FBiH a čija imena poradi njihove osobne sigurnosti se u ovom priopćenju neće navoditi.

Izobličenih i zapjenjenih lica nasrnuli su na Vladu Marušića pokušavajući mu ugroziti život a da toga nisu bili svjesni. Nisu bili svjesni kako su svojim nasrtajima na njega ugrozili i svoje živote, ali i živote mnogih Branitelja i pripadnika specijalne policije danas ispred Parlamenta FBiH.

Situacija ispred Parlamenta FBiH podsjećala je na Muku Gospodnju na putu za brdo Golgotu kada je razularena rulja, odnosno hulja osudila i razapela Sina Božjeg bez ikakvih valjanih dokaza. Ovom prilikom je Vlado Marušić, premda je to neusporedivo i biti će uvijek neusporedivo, bio u prilici da bude razapet ili javno linčovan od rulje na Divljem zapadu bez ikakvih valjanih dokaza.

Ipak, Vlado Marušić ne umije mrziti jer se drži one Isusove na križu Njegove muke: “Oprosti im Bože jer ne znaju što čine“! A doista članovi UZB/Borci BiH danas nisu znali što čine jer su u Sarajevu uz pomoć pripadnika Armije BiH iz tzv. “kampa heroja“ nasrnuli na Vladu Marušića što se nikada nije dogodilo da netko od Branitelja javno nasrne na jednog Branitelja iz reda njihove komponente (HVO-a) na području Sarajeva koji je pod kontrolom pripadnika Armije BiH a nikako HVO-a.


Članovi UZB/Borci BiH i njihovi predstavnici načinili su svojevrstan incest jer su udarili na svoju krv a ta krv ne traži osvetu već molitvu za njihove duše.

Članovi UZB/Borci BiH u suradnji s članovima tzv. “kampa heroja“ udarili su temelje jedne nove BiH zasnovane na principima građanske države BiH koja znači: jedan građanin jedan glas, u kojoj državi će biti udaren zadnji čavao u lijes hrvatskog naroda u BiH.

Sada se postavlja pitanje zašto je upravo na udaru bio Vlado Marušić predsjednik URB HVO-a ŽZH a ne netko drugi, premda je napadom na Vladu Marušića napadnuta i udruga Razvojačeni Branitelji HVO-a kao i svi članovi Armije BiH potpisnici rezolucije Branitelja?

Vlado Marušić je koncem 2013. godine ušao u udrugu ZB koja je osnovana u Ljubuškom i od tada je sudjelovao u osnivanju svih podružnica te udruge u FBiH koje je sam bez ičije pomoći i registrirao u nadležnim ministarstvima pravosuđa i uprava županija. Sačinio je poseban Zakon(lex specialis o braniteljskom dodatku za razvojačene Branitelje FBiH bez ikakvih prava po osnovu sudjelovanja u Domovinskom ratu. Svih pet godina je sačinjavao dnevni red za većinu sastanaka UZB/Borci BiH, pisao amandmane, prijedloge, sugestije na ponuđene zakone o pravima Branitelja u FBiH i županijama. Često je bio izložen verbalnim napadima, provokacijama i prijetnjama na njegov život od određenih grupacija branitelja u FBiH ali je uvijek uz Božju pomoć ostajao ustrajan u svojoj borbi. Prozivao je predstavnike zakonodavne i izvršne vlasti u FBiH i županijama,predstavnike svih parlamentarnih stranaka u FBiH za sve što čine Braniteljima bez ikakvih prava po osnovu sudjelovanja u Domovinskom ratu. Bio je svjedokom eliminacije određenih predstavnika razvojačenih Branitelja u FBiH koji su zajedno s njim unijeli cijeli svoj život u borbu za ostvarivanje braniteljskih prava od kojih valja izdvojiti Esudina Džafića iz Srebrenika, jednog od najvećih boraca za Branitelje.

Također je bio svjedokom eliminacije određenih predstavnika Branitelja iz FBiH koji su poradi nekih svojih osobnih interesa izdali interese Branitelja i nigdje se više ne spominju a njihova imena zna Vlado Marušić, Drago Grbavac i još neki predstavnici UZB/Borci BiH i razvojačenih Branitelja Armije BiH.

Bio je član svih parlamentarnih skupina za provedbu/implementaciju Rezolucije Branitelja u FBiH punih 5/pet godina. Sve se mijenjalo i sve je prolazilo a on je ostajao ustrajan, trošeći zadnje novce od svoje obitelji kako bi putovao po FBiH zajedno s predstavnicima UZB/Borci BiH a kasnije s URB HVO-a ŽZH.

Kada su braniteljska prava došla pred naplatu jedini način koji je predstavnicima zakonodavne i izvršne vlasti u FBiH je bio njegova diskreditacija i eliminacija iz braniteljskih redova na način kojim će ga određene skupine unutar tzv. “braniteljskih redova“ okvalificirati kao “izdajnika, plaćenika, suradnika HDZ BiH i Vlade FBiH“, ali im ni to ne bi pomoglo da je njegova udruga UZB/Borci BiH stala iza i uz njega ali na žalost oni to nisu učinili već su nasjeli na laži i obmane ubačenih pojedinaca u njihove redove koji su tek jučer ušli u UZB/Boraca BiH nazivajući ga plaćenikom i izdajnikom na što su nasjeli članovi UZB/Borci BiH a potom i članovi ispred tzv. “kampa heroja“ u Sarajevu. A naprosto je zanimljivo kako su pojedini članovi tog “kampa heroja“ koristili identične riječi u osudi Vlade Marušića kao i predstavnici UZB/Borci BiH kao da su radili po istom šablonu.

Nakon svih događanja danas u Sarajevu članovi URB HVO-a ŽZH koji su bili i koji nisu bili u Sarajevu su planirali poduzeti određene mjere i aktivnosti protiv odgovornih članova i predstavnika UZB/Boraca iz Ljubuškog ali ih je Marušić i u tome zaustavio riječima: “Ne! S današnjim danom će oni morati živjeti ubuduće u svojim obiteljima, u svojoj općini Ljubuški i u svojim selima a isto tako s današnjim danom su oni udarili pečat na svoj budući život gdje god krenu na bilo koju stranu svijeta“, kaže se u priopćenju Udruge Razvojačeni branitelji ŽZH.

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});