fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

FOTO: Veličanstven skup Hrvatskog zajedništva – Sprema li se i u Posušju preokret?

Autor: Dnevno.ba

POSUŠJE - Polaganjem vijenaca ispred središnjega spomenika poginulim hrvatskim braniteljima u Posušju i paljenjem svijeća u znak sjećanja na žrtvu najboljih hrvatskih sinova za našu slobodu započeo je završni predizborni skup Koalicije Hrvatsko zajedništvo.

Uvodnu riječ na skupu u Posušju imao je Tomislav Topić, predsjednik Općinskog odbora HDZ-a1990 Posušje.

“Slijedeći programska načela, mi kao narodna stranka zastupamo i zastupat ćemo interese svih društvenih slojeva, i kao slobodnjačka stranka promičemo ideju slobode i jednakopravnosti za sve narode i građane u Bosni Hercegovini. Naša stranka je europska stranka koja u svom političkom djelovanju prihvaća europske pravne i demokratske stečevine, gradi i gradit će europsku Bosnu i Hercegovinu u krugu velike europske obitelji”, kazao je Topić.

“Za izdvojiti je, da je naša stranka u svom političkom djelovanju u zaštiti hrvatskih nacionalnih interesa, pokazala političku zrelost i odlučnost kroz bezuvjetno odbacivanje tzv. Travanjskog paketa iz 2006. godine, kada se ustavnopravnim putem pokušalo grubo našteti našim nacionalnim interesima putem stranačkog preglasavanja i manipuliranja našom političkom voljom. Dosljedno i odlučno štiteći hrvatske nacionalne interese, upravo je HDZ1990 preko svojih zastupnika u Parlamentarnoj skupštini BiH, 2014. godine pokrenuo inicijativu pravno uobličenu kroz zahtjev za ocjenu ustavnosti Izbornog zakona BiH, zahtijevajući njegove izmjene i dopune u dijelu koji se odnosi na izbor legitimnih predstavnika hrvatskog naroda na svim razinama zakonodavne vlasti države Bosne i Hercegovine”, dodao je on.

Nositelj liste za Zastupnički dom Parlamenta FBiH Vjekoslav Bakula je pozvao da se svi okupljeni sa skupa potrude kroz ovih par dana do izbora prenijeti poruke Koalicije Hrvatsko zajedništvo svojim prijateljima, rođacima, zapravo svim biračima budući da je ova Koalicija zadnjih mjesec dana u svojevrsnoj medijskoj blokadi.

“Naravno da smetamo onima koji Vas lažu sve ove godine. A ja ih pitam što je sa stolnim gradom? Gdje je zapelo s izbornim zakonom? Jesu li više iskopali taj Hrvatski kanal? Što je s vraćanjem sjaja našoj županiji? Odgovor je – jedno veliko ništa. Lažu i varaju. No fakat je da bez političke stabilnosti u ovoj jadnoj zemlji nema razvoja, nema ulaganja, nema radnih mjesta, ali imamo nešto drugo, imamo obiteljskih odlazaka trbuhom za kruhom, ima sirotinje i neimaštine, obespravljenih i poniženih branitelja”, kazao je Vjekoslav Bakula.

“I nisu nam, kao drugima samo pred izbore, puna usta isključivo vitalnih nacionalnih interesa, trećih kanala i ostalih floskula kojima ovih dana zagađuju medijski prostor. No jasno interes Hrvata je temelj naše borbe za jednakopravnost i to smo dokazali”, dodao je Bakula i okupljene pozvao da navečer bace pogled oko sebe pošto se tada najbolje vidi da je sve manje svjetla po našim mjestima.

“Ne dajte da vas ponovno zavaraju. Realno je, u ovom trenutku, jedino to da vam obećamo da ćemo se potruditi vratiti vam dostojanstvo, poštovanje i financijsku sigurnost…..ali nema ništa preko noći. Nećemo, vam obećavati nerealno, možemo vam obećati pošten i predan rad, pa makar ostali u oporbi”, rekao je Bakula i poput Pere Barbarića – Pepija dobio veliki pljesak.

Naime, čelni čovjek Hrvatskog saveza HKDU-Hrasta je kazao kako su mu neki “ugledni” Posušaci prethodnih dana slali prijeteće poruke glede njegovog mogućeg dolaska u ovo mjesto, no on je došao, baš kao što je i u ratu odlazio gdje je god trebalo, pa je upitao – Gdje su ti Vaši jazavci? No, nitko se nije javio, jer se jazavci nisu usudili doći i s Barbarićem oči u oči sučeliti.

Po završetku govora publika je uzvikivala “Hoćemo još”, tražeći da Barbarić i dalje govori pred okupljenima s obzirom da im se toliko svidjela njegova retorika, pa je ostao još par minuta na pozornici i na kraju uz gromoglasan pljesak napustio pozornicu.

Na taj način je čak, što mnogi poslije rekoše, nadmašio Iliju Cvitanovića, voditelja Koalicije Hrvatsko zajedništvo, a koji se tijekom ove kampanje isprofilirao u vodećeg političkog govornika na bh političkoj sceni.

Cvitanović je više manje ponovio u Posušju ono što je govorio na prethodnim tribinama, baš kao i dr. Diana Zelenika, kandidatkinja ove Koalicije za Hrvatskog člana Predsjedništva BiH, a koju mahom podržavaju i ostale oporbene stranke iz hrvatskog naroda.

“Ključ opstanka hrvatskoga naroda u BiH program je koji smo ponudili javnosti. To je iskorijenjivanje siromaštva, borba protiv korupcije i kriminala, demografska politika gdje smo mi u središte svega stavili majku; majku kao nositeljicu opstanka hrvatskoga naroda u BiH. Zato se zalažemo za njezino poštivanje i kao žene i kao majke kada je u pitanju i njezina uloga u društvu. To je jasno podcrtano u našemu programu gdje stoji naše odlučno zalaganje za majku. Ono što koalicija Hrvatsko zajedništvo nudi u pronatalitetnoj politici odnosi se na majku kao temelj za demografsku politiku u svim ozbiljnim, razvijenim zapadnim zemljama, što znači podrška ženi-majci. Svaka majka u BiH koja rodi troje djece bit će potaknuta, država će joj osigurati 500 KM mjesečne naknade do 18. godine života najmlađega djeteta, a svaka majka koja rodi više od troje djece imat će osiguranu zajamčenu plaću u FBiH koja iznosi oko 850 KM, a majci s petero djece koja radi da može birati hoće li raditi ili biti majka, i kao takva imati sva prava koja proizilaze iz radnoga odnosa. Sigurni smo kako bi takva politika zadržala mnoge obitelji u BiH i omogućila im da ostanu, žive i odgajaju svoju djecu u ovoj zemlji”, istaknuo je Cvitanović.

Spomenimo kako su u zabavnom dijelu programa nastupili “Sinovi Hercegovine”, te kao i uvijek u svojim nastupima oduševili okupljeno, ali i razdragano mnoštvo koje očigledno vijeruje da dolaze promijene na pretstojećim izborima.

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});