fbpx

FOTO: Željko Komšić – Čovića zanima samo zaokruživanje teritorija kojim će suvereno vladati!

Autor: Dnevno.ba

ZENICA - Sinoć je u velikoj sali Gradskog vijeća Zenica održana javna tribina Demokratske fronte pod nazivom „STOP uništavanju javnih poduzeća“.

U prvi plan djelovanja Demokratske fronte u budućnosti stavljena je borba za ostvarivanje prava na rad i važnost zajedničkog suprostavljanja nepotizmu i stranačkom zapošljavanju. Želimo promovirati sposobnost naspram podobnosti, želimo promovirati kriterije kompetantnosti i stručnosti naspram preporuka prijateljsko – poznaničke i rodbinske prirode, koje su danas na političkoj sceni.

jtz19517 4

Prof.dr. Dženan Đonlagić, u svom izlaganju, naglasio je da već 25 godina, bez obzira na stranke koje su prodefilirale političkom scenom, imamo dobro razrađen plan uništavanja javnog sektora, te javnih i privatnih poduzeća, te da je upravo to ono protiv čega se svi zajedno moramo boriti.

Predsjednik Demokratske fronte, Željko Komšić, rekao je da su javna poduzeća ono na čemu je pala i koalicija sa SDA i da nikada nećemo prihvatiti da je normalno da stranke i njihovi lideri budu apsolutni vladari javnih poduzeća, koje im, kako te stranke navode, „prirodno pripadaju“. Jer javna poduzeća, pripadaju radnicima i svim građanima Bosne i Hercegovine.

jtz19517 2

Komšić se dotakao i HDZ-ovog prijedloga novog Izbornog zakona, rekavši da je protustavan, da je svojevrsna izdaja Hrvata u srednjoj Bosni i da je vrlo jasno da Čovića i HDZ ne zanimaju Hrvati nego zauokruživanje teritorije kojom će suvereno vladati.

Nakon tribine, predsjednik Komšić i članovi Predsjedništva družili su se s građanima Zenice koji su uveličali ovaj skup. Skupu je prisustvovao i gradonačelnik grada Zenice, Fuad Kasumović.

jtz19517 3

Niz javnih tribina nastavit će se i dalje, te je prva naredna destinacija Demokratska fronta grada Mostara, već narednog tjedna, navodi se u priopćenju Demokratske fronte.

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI