fbpx

FOTO: Zvizdić lijepo dočekan u Maroku, a mogla bi između nas i njih zaživjeti i izravna zračna veza!?

Autor: Dnevno.ba

RABAT - Predsjedavajući Vijeća ministara BiH dr. Denis Zvizdić stigao je u službenu posjetu Kraljevini Maroko, gdje ga je uz najviše počasti dočekao predsjednik Vlade Saadeddine El Otmani.

Tijekom sastanka, predsjedavajući Zvizdić se zahvalio na političkoj i humanitarnoj pomoći koju je Kraljevina Maroko pružila u proteklom periodu narodu Bosne i Hercegovine. Upoznao je predsjednika Vlade s trenutnom ekonomskom i političkom situacijom u BiH i napretku na europskom putu.

Predsjedavajući Zvizdić i predsjednik Vlade El Otmani su se usuglasili da je suradnja BiH i Kraljevine Maroko na visokom nivou, ali da je ne prati ekonomska suradnja i da se u narednom periodu akcent treba staviti na jačanje povezivanja poslovnih zajednica.

Predsjedavajući Zvizdić je rekao da sa bh. strane postoji interes za intenzivnijom suradnjom, posebno u u oblastima namjenske, metalne, drvne, prehrambene i tekstilne industrije, kao i turizma, kulture i obrazovanja. Predsjedavajući Zvizdić je rekao da je u posljednje tri godine sektor turizma ostvario veliki rast i pozvao je građane Maroka da posjete BiH. Rekao je da je neophodno nastaviti aktivnosti na viznoj liberalizaciji.

Istaknuo je značaj ratificiranja Sporazuma o trgovinskoj i ekonomskoj suradnji. Razgovarali su i o potpisivanju Sporazuma o suradnji u oblasti zračnog prometa i složili su se da bi otvaranje direktne avio linije između BiH i Maroka značajno unaprijedilo mogućnost za razmjenu i turista i roba.

Rekao da BiH ima veliki izvozni potencijal i naglasio da su u sastavu delegacije i bosanskohercegovački privrednici koji će prezentirati svoje potencijale na poslovnom forumu koji će biti održan sutra u Casablanki, priopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI