fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Glavna tužiteljica Gordana Tadić bila ranije upozorena, da se na nju sprema atentat!

Autor: Josip Šimić / Dnevno.ba

OLOVO - Dana 08. 09. 2018. godine, Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine izdalo je priopćenje za javnost, da se na području Zeničko-dobojskog kantona, općina Olovo dogodio incident u kojem je ugrožena sigurnost v. d. Glavnog tužitelja BiH Gordane Tadić.

U priopćenju se navodi, da je „Nepoznati vozač i vozilo, krećući se velikom brzinom, ostvarilo je kontakt s policijskim vozilom MUP-a ZDK koje se nalazilo u pratnji vozila Tužilaštva BiH, nakon čega se nastavilo kretati prema vozilu u kojem se nalazila v. d. glavnog tužioca, te je samo brzom reakcijom vozača izbjegnut udes.Nepoznato vozilo udaljilo se velikom brzinom s mjesta događaja.Zbog navedenog incidenta, pojačane su mjere sigurnosti v. d. glavnog tužioca”, navodi se u priopćenju Tužiteljstva BiH.

Kako Dnevno.ba doznaje, v. d. Glavnog tužitelja Bosne i Hercegovine Gordana Tadić je još prije mjesec i pol bila upozorena, da se na nju sprema atentat, a o čemu su bile obavještene i određene visokopozicionirane osobe iz javnog političkog života, ali zašto ju OSA BiH nije obavijestila, na to tek istraga odgovor mora dati.

Da nije riječ samo o nekom „nenamjernom incidentu“ potvrđuje i reakcija nepoznatog vozača, koji se, po izvršenom „incidentu“, odnosno atentatu, postupajući u namjeri, da liši života v. d. Glavnog tužitelja BiH Gordanu Tadić, stiskajući papučicu gasa, znajući da ne smije preticati kola pod pratnjom, prethodno od strane policijskog osiguranja upozoravan, da „uspori“, zanemarivši njihove upute, ostvario kontakt sa policijskim vozilom MUP-a ZDK, koje se nalazilo u pratnji Tužiteljstva BiH, nastavljajući se potom kretati prema vozilu u kojem se nalazila glavna državna tužiteljica Tadić Gordana, nastojeći pod velikom brzinom, kojom su se kretala kola pod pratnjom, udariti u zadnji kraj automobila u kojem se nalazila v. d. Glavnog tužitelja BiH Tadić Gordana, usljed čega bi, da je uspio, nastalo zasukivanje po kolovozu, a potom neizbježna turbulentna prevrtanja, te kako atentator nije uspio,te je samo brzom reakcijom vozača Tužiteljstva BiH izbjegnut udes, a potom se velikom brzinom udaljio i pobjegao s mjesta nesreće, što jasno upućuje, da je riječ o nekome čije namjere ni u najmanju ruku od samoga početka nisu bile čiste.

Pokušaj atentata na Gordanu Tadić događa se u teškim vremenim, kada je napokon s njezinim dolaskom na funkciju Glavnog tužitelja BiH otpočela borba protiv organiziranog kriminala i korupcije, i otopljavanje i rasvjetljavanje „santi leda“ brojnih političkih ubojstava, a koje su predmete godinama njezini prethodnici u ladicama držali i skrivali.

Svatko normalan, ‘ko bi izazvao nenamjerni incident bi se zaustavio, izvinuo…međutim, toga kod slučaja atentata na v. d. Glavnog tužitelja BiH Gordane Tadić, nema!

(Nastavit će se…)

Autor: Josip Šimić / Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});