fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Goldstein i Puhovski prišapnuli Ljubušaku Akmadži da minira prikazivanje Sedlarova filma u Frankfurtu?!

Autor: Vice Borić / 7Dnevno

FRANKFURT - Srbin Laza, lakirani četnici i Franjo Akmadža inicirali su napade na gosp. Sedlara u Njemačkoj: njihov rukopis 'otkupili su' Frankfurter Rundschau, DW, Spiegel-online i drugi njemački mediji - đonom udaraju po Domoljubnoj koaliciji, Karamarku, Hasanbegoviću, Crnoji… „ustaši do ustaše“!

Nakon što je nedavno odbio prikazati Sedlarov film „Jasenovac-istina“ u Frankfurtu Franjo Akmadža, čelni hadezeovac u Njemačkoj i novi predsjednik Hrvatskog svjetskog kongresa, nastavlja sa svojim medijskim djelovanjem protiv Jakova Sedlara i domoljubnog hrvatskog iseljeništva, Hrvatskih katoličkih misija i udruga koje njemački mediji sada prozivaju i stavljaju na stup srama zbog prikazivanja Sedlarova filma. Tako je Akmadža dao i medijskog materijala srpskom novinaru s beogradskom adresom, drugarčini Lazi Krsti Lazareviću, da muški opali po Hrvatima, Domoljubnoj koaliciji, Karamarku, Hasanbegoviću i svemu što nosi naš hrvatski predznak. A po kome bi drugome mladi Lazo opalio nego po Hrvatima, i to nemilosrdno i iz svih plotuna, u njemačkim novinama, da bolje odjekne svijetom, po poznatom uhodanom srpskom pravilo: Evo, vidi narode što i Nemci pišu o genocidnim Hrvatima, ustašama. Već sam naslov njegova članka – “U ime ustaša” – govori sve i o autoru i o njegovim nakanama – „nepoćudni fašistoidni Hrvati opet se bude!“. Neće valjda Laza pisati tako o braći četnicima, ratnom zločincu Vojislavu Šešelju, Slobodanu Miloševiću, Veljku Kadijeviću, Veselinu Šljivančaninu, Mili Mrkšiću i drugoj bratiji s četničkim znakom četiri C, koji su srušili Vukovar do temelja i koji desetljećima orkestrirano napumpavaju brojku jasenovačkih žrtava, a nakon Bleiburga njihovi su preci okrvarili ruke do lakata, što oni do danas uporno negiraju.

A brojka jasenovačkih žrtava – onih dok je postojala hrvatska država – samo se penje u nebo, jer za sve u povijesti krivi su isključivo ustaše- Hrvati.

Lažne „antifa“ brojke o Jasenovcu

Tako se u propagandnoj knjižici “Dokumenti ustaškog terora“, objavljenoj 1944. u izdanju „Vjesnika jedinstvene narodno-oslobodilačke fronte Hrvatske“, procjenjuje da je „u koncentracionom logoru Jasenovac umoreno 800.000 tisuća osoba“.

Potkraj 1945. Državna komisija Nacionalnog komiteta

oslobođenja Jugoslavije (NKOJ) za utvrđivanje zločina okupatora i njihovih pomagača iznosi procjenu na Međunarodnom vojnom sudu u Nürnbergu da je najmanje 600.000 ubijenih u logoru Jasenovac,

a 1946. Zemaljska komisija za utvrđivanje zločina okupatora i njihovih pomagača u izvješću navodi da je

u Jasenovcu život izgubilo 500.000 do 600.000 osoba. Dakle, brojke su krivotvorene i uvećavane ili umanjivane po potrebi, a sada srpski burazer Laza u njemačkom ljevičarskom listu “Jungle World”, nakon ovakvih komunističkih zločinačkih krivotvorina, „ubeđuje“ da je Sedlarov film montaža i krivotvorina, što su – kako on tvrdi – razotkrili i sami hrvatski novinari.

Akmadža prislonio uho uz Goldsteinova, Klasićeva, Jakovinina… usta?

Druže Lazo, pa pobogu koji su to hrvatski novinari? Jesu li to možda Lekovićevi i Pupovčevi „istraživači“ – Žarko Puhovski, Vesna Teršelič i kompanija: Boris Dežulović, Predrag Lucić, Slavica Lukić? Da nisu to možda i povjesničari Tvrtko Jakovina, Ivan Klasić, Slavko Goldstein, Danijel Ivin, pa Zoran Pusić i njegova „akademska zajednica“ koji su možda Franji Akmadži prišapnuli i savjetovali da se u Frankfurtu hrvatskim domoljubima ne prikazuje Sedlarov film, jer je on možda krivotvorina? Pa se i sam Akmadža pozvao na hrvatske povjesničare. Tko se to, mladi druže Krsto Lazareviću, boji toga da se čuje i druga strana istine o Jasenovcu. Taj isti film koji je redatelj Jakov Sedlar bez problema i medijske frke premijerno prikazao u Tel Avivu, gdje nije dobio kritike i primjedbe u samom Izraelu, da bi potom uslijedili bjesomučni medijski napadi hrvatskih izdajnika, jugonostalgičarskih izroda, lakiranih beogradskih dežurnih četnika i raznih prodanih duša, koji već godinama pljuju po hrvatskim svetinjama, a i svima onima kojima je Hrvatska u srcu, poput Marka Perkovića Thompsona, Josipa Šimunića, Jakova Sedlara, Mije Marića i drugih čestitih Hrvata.

Hrvati – večni ustaše i fašisti

Mladi druže Lazarević sada je kristalno jasno tko u Njemačkoj predvodi te napade i zašto su zabranjivani koncerti Marku Perkoviću Thompsonu; jasno je da u toj raboti sudjelovali i pojedini pritajeni „hadezeovci“ koji su huškali njemačke „ljevake“, posebice onaj lik Joco Škljoco koji šuruje s njima i s hrvatskim konzulima, te govori Nijemcima o drugu Titu, napada hrvatske generale, uzima pravo glasa hrvatskim iseljenicima, šeta se hrvatskim veleposlanstvom kada mu se ćefne i čini sve druge manipulativne radnje na štetu domovine, hrvatskog domoljublja koje ga dira u srce i ne da mu mira, a podupiru ga razne interesne skupine s nakanom svađanja i slabljena Hrvata i njihovih udruga u Njemačkoj. Sjetite se tko je započeo rušenje Hrvatskog svjetskog kongresa koji je vodio Mijo Marić, prozivao i prokazivao udbaše i njemačke ustanove da procesuiraju njihova zlodjela.

A naposljetku što bi drugo i mogao Srbin Krsto Lazo Lazarević pametno i ljudski pisati o Hrvatima, svojim susjedima? Pričali mu valjda njegovi kakvi su to Hrvati ustaše bili u Vukovaru? Ne spominje tako Lazarević Srebrenicu, ne usudi se ni povući neke paralele. Bio je dijete kada je započeo Domovinski rat i napadi četnika i jugoarmade na Hrvatsku, na herojski Vukovar, Škabrnju, Dubrovnik, Zadar, Šibenik, Saborsko, Slunj… na sve hrvatske svetinje. Imao bi Lazo, kada bi htio, mnogo toga bre o svojoj braći Hrvatima i lepoga pisati, ako se već predstavlja kao neki novinar, objektivni demokrat, kao i to da Hrvati nisu samo ustaše –ujkani, već kroz povijest i vjerni branitelji svojih ognjišta i svojega Božjeg naroda. Dovoljno je samo pročitati Lazarevićev naslov u njemačkom ljevičarskom tjednika Jungle World – “U ime ustaša” – gdje u prvi plan stavlja izjave jednog Franje Akmadže, da čitatelju bude sve jasno na što Lazo cilja u svojoj medijskoj paljbi po Hrvatima. Pa zar je Jakov Sedlar, snimajući svoj film, za prethodno mišljenje trebao naše domaće izdajnike i neprijateljske novinare, nazovimo ih ljevičare, koji u Njemačkoj orkestrirano funkcioniraju – bilo da su Srbi ili izdajice i hrvatske prodane duše – kad treba orkestrirano pljuvati po Hrvatima i hrvatskoj državi i braniti povijesne krivotvorine na na štetu Hrvata – „ustaša“, „nacionalista“, „koljača“, „fašista“…

Akmadža proziva udrugu “U ime obitelji”

Tako Lazo bjesomučno proziva posebno organizatore prikazivanja Sedlarova filma, udrugu “U ime obitelji”, koji su njemu i Akmadži “trn u oku” jer su se usudili u Frankfurtu organizirati prikazivanje “Jasenovca – istine”. Stoga ju časti raznim svojim konstrukcijama, pametuje i podmeće razne laži srpskih akademičara SANU-a, tražeći odgovore tamo gdje je sve jasno. Tako se Hrvatsku godinama kleveće i ocrnjuje s ciljem da ju se prikaže kao fašističku zemlju – čim njezini rodoljubi ustanu u zaštitu nacionalnih vrijednosti odmah ih se prokazuje kao naciste, klerofašiste itd.

A stječe se utisak da je Lazarević dobro nahranjen izjavama Franje Akmadže, vodećeg hadezeovca u Njemačkoj i predsjednika Hrvatskog svjetskog kongresa u ovoj zemlji, koji je svojim odbijanjem da prikaže Sedlarov film u Frankfurtu dao prostora ovakvim antihrvatskim novinarima, po svemu viđenome Juratovićevog ljevičarskog predznaka, poput Danijela Majića iz Frankfurter Rundschaua te Lazarevića, koji bezobrazno i neprofesionalno napadaju hrvatsku udrugu “U ime obitelji” te njemačkog odvjetnika Tomislava Ćunovića, čovjeka humanista i smjeloga pravnika koji se svojim domoljubljem i čestitošću iskazao već davno prije kada je javno napao i prozvao napadače na hrvatsku procesiju u Frankfurtu, te protiv njih podnio i kaznenu prijavu. To Hrvati ne smiju zaboraviti u odnosu na razne kukavice koji njemačkim medijima daju kukavičke izjave samo zbog svog napredovanja u politici, da se uližu njemačkim strankama koje su sve više u nemilosti naroda zbog izbjeglica koji prijete kršćanskoj Europi, a aktualna njemačka politika o tome šuti. Tako Srbin Laza zbori o braći Hrvatima, a očito iz usta nekih hrvatskih mutikaša i ljigavaca koji ga iza leđa svoje domoljubnosti opskrbljuju huškajućim dezinformacijama.

A vidljivo je i kako im je velika želja ugasiti “7Dnevno”, i to u današnje vrijeme kada se Njemačka naveliko, usprkos Erdoganu, zalaže za slobodu medija.

Mnogi se pitaju zašto je Franjo Akmadža, novi predsjednik HSK NJ, požurio s takvim izjavama našim “domaćim” novinarima koji rovare u njemačkim medijima i ulizuju se raznim lijevim političkim krugovima i lobijima, a ujedno i hrane njemačke novinare da pišu protiv nove hrvatske vlasti, Domoljubne koalicije.

I dok drugarčina Lazo piše o ustašama-Hrvatima, a nitko nema da ga u njemačkim medijima demantira i muški mu odgovori istom mjerom o njegovim četnicima, braća mu aboliranju Dražu Mihailovića i veličaju ratnog zločinca Vojislava Šešelja – i tako mu začepe usta. Ako zaista želi biti objektivan demokratski njemački novinar Lazarević treba pisati i o svojim fašistima i izrodima koji mrze sve hrvatsko. Ali Laza svojim medijskim udarom na hrabru domoljubnu i obiteljsku skupinu “U ime obitelji”, koja djeluje u Frankfurtu, želi ju zaplašiti tako da joj više nikada na pamet ne padne prikazati film sličan Sedlarovoj jasenovačkoj istini, ili organizirati bilo kakav sličan projekt, tribinu, diskusiju ili bilo što s domoljubnim predznakom, primjerice prikazati Šimunićev film, organizirati Thompsonov koncert i slično.

Iako se Hrvatskom svjetskom kongresu Njemačke pod ravnanjem donedavnog predsjednika Danijela Lučića naveliko prigovaralo kako ne štiti političke interese kad je riječ o škakljivim političkim temama poput suđenja Josipu Perkoviću i Zdravku Mustaču, a i drugim udbaškim zločinima, mnogi se sada znatiželjno pitaju kako će na sve to reagirati novi saziv HSK, kada je poznato da njime upravo predsjeda jedan Franjo Akmadža, koji se o Sedlarovu filmu negativno izjasnio u Frankfurter Rundschau, a sada to radi i u drugim njemačkim medijima. Planirano?

Lazu ne zanimaju Huda jama i Bleiburg

Hoće li Akmadža promijeniti svoju politiku, svoje stavove i mišljenje, ili će ga Hrvati smijeniti s čelnog mjesta Kongresa, ostaje za vidjeti. Neki smatraju kako bi to bilo najbolje rješenje, jer drže kako je upitno nedavno kongresno glasovanje i njegov izbor.

U svakom slučaju, Hrvati u Njemačkoj drže da je Kongres u velikom moralnom rasulu, a financijski je moćan jer ga financira njemački BAMF od kojega su već za svoje svađe i prepucavanja izvukli oko 330.000 eura i potrošili ih tko zna na što sve, odbijajući medijima podastrijeti gdje su uložili tolika sredstva? Nije li se sada čelni čovjek Kongresa, odbijajući prikazati Sedlarov film, u određenim krugovima želio prikazati kao heroj, napredni demokrat i ljevičar, kada veće napada desnicu, kako bi možda uspio za Kongres sačuvati daljnja financijska sredstva, jer kako neslužbeno doznajemo iz visokih krugova Nijemci su jako ljuti na HSK jer je izgubio imidž nevladine udruge i postao partijskom mašinerijom Akmadže i HDZ-a.

Tako i mladi beogradski novinarčić i piskaralo Lazarević gradi naprednu novinarsku ljevičarsku karijeru u njemačkim medijima bacajući povijesno lažno blato u neograničenim količinama na Hrvate. Nikakvo nije to iznenađenje, već tradicionalna viđena mržnja na sve što je hrvatsko. Zašto buraz Laza nije otišao na Bleiburg pa napravio svoj prilog o žrtvama ovog stratišta, koje je, sukladno doktrini, bilo crveno-fašističko ubijanje nedužnih ljudi, bez suda i pravde, ili pisao o Hudoj jami i drugim stratištima nedužnih Hrvata, koji su pogubljeni bez suđenja? Podupiru li to Lazini njemački lijevi mediji, dok istodobno kleveću hrvatski narod lijepeći mu svakojake etikete?

Lakirani beogradski četnici

Ali nakon Laze i njegova ljevičarskoj lista nastavlja se serija napada na Sedlarov film i u drugim njemačkim medijima. Odmah upada u oči da je i najnoviji tekst u Deutsche Welleu, nepotpisanog autora, pisao neki srpski novinar, jugonostalgičar ili zaostali udbaš – sve vrvi izrazima poput organizovan, istoričari itd.. A to znači da su sva tri teksta koja su do sada nakon prikazivanja Sedlarova filma Jasenovac u Frankfurtu objavili ljevičarski njemački mediji zapravo uradak srpskih novinara – jugonostalgičara i hrvatskih pritajenih izdajnika-spavača, koje je komentator Karl Kutniak u našem listu već nazvao lakiranim srpskim četnicima, koji imaju samo jedan cilj, a to je napad na sve s hrvatskim predznakom. To najbolje svjedoči o mržnji autora i njihovih opslužitelja.

Većina Hrvata u Njemačkoj smatra da je Franjo Akmadža kao predsjednik Kongresa trebao organizirati prikazivanje Sedlarova filma, a ne ga tako suditi na samoj njegovoj njemačkoj audiciji i prokazati ljevičarima kao metu za napad. Zanimljivo je da jugoslavenski i srpski novinari u njemačkim medijima istovremeno veličaju Franju Akmadžu, „antifu“ i predsjednika HSK koji je stao u obranu srpske teze o Jasenovcu i nije želio prikazati Sedlarov film i razapinju poznatog hrvatskog domoljuba Miju Marića, bivšeg predsjednika Kongresa, koji je Sedlarov Jasenovac prvi prikazao zajedno s Hrvatskom katoličkom župom u Berlinu, čiji je dopredsjednik, a Marić je o Akmadži i njegovim pomagačima u Njemačkoj već prije u intervjuu otvoreno rekao što misli. Sada je i neupućenim iseljenicima Hrvatima postalo jasnije tko ima kakve stavove i djela, a otkriva se i pozadina Akmadžinih njemačkih susreta s Josipom Juratovićem, koji nastupa na Titovim nostalgičnim tribinama, poput one u Stuttgartu, a zajedno se viđaju na brojnim njemačkim domjencima i hrvatskim susretima s konzulom Ivanom Sablićem, Krunom Šimovićem, Veselkom Jovanovićem, Ivanom Šokićem, koji je predsjednik Koordinacije HDZ-a u Bayernu, a organizirao je u svojim diskotekama koncerte srpske pevaljke Cece Ražnatović, Arkanove udovice, zatim Seke i drugih bre pavaljki, te snimio gledani balkanski video uradak, raspjevani spot o jugo-glazbenim centrima. I nikoga, pa ni hadezeove vrhovnike Antu Babića i Margaretu Mađerić, to nije zanimalo, već su dali javni blagoslov za izbor Šokića na čelo HDZ-a u Bayernu. Kuda to ide HDZ s takvim vodstvom i koje su mu to kombinacije?

Zanimljivo je što će sada na sve događaje među Hrvatima u Njemačkoj koje kreiraju ovdašnji hadezeovci predvođeni Akmadžom, Sablićem i društvom reći Tomislav Karamarko, Milijan Brkić i HDZ, što to njihov Franjo Akmadža radi u Njemačkoj kada daje takve izjave antihrvatskim novinarima i medijima, te zašto odbija prikazivati Sedlarov film. Znači li to da HDZ stoji iza Franje Akmadže, svojega člana Središnjeg odbora, i je li i sam vrh HDZ-a protiv Sedlarove jasenovačke istine?

Autor: Vice Borić / 7Dnevno
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});