Halid Gnjurac

Autor: Hrvatin Tomašević / Dnevno.ba

SARAJEVO - Zove me uznemireni Merlin, vas usplahiren, razočaran-teatralno gestikulirajućim, malkice i gay, rekli bi-treneri javnih nastupa, istupom Halida Gnjurca, koji mu zabranjuje kako mi reče: da kraćim putem, preko mosta, ide u svoju kuću na Pelješcu! No, što je tu je, politički gigant Halid Gnjurac, nakon što je građane Šehera ostavio bez vode, vrelo i cijeli tok Bosne-zagadio, gnjureči po političkom mulju, odvažio se zamutiti plavi Jadran!

Namjera mu je da izazove nacionalnu dramu (dakako, kod Bošnjaka) idiotskom hrpom političkih besmislica! Taj lik simbolizira svu pokvarenu politiku sarajevskog jalije! Najposlije, za takve se u Čaršiji zna reći: pametan ko kokoš a dobar ko janje i predstavnik je političara koji „ujedinjuje riječi i djela“! Mostarske liske bi rekle: dobar, al za kurbana!

Politički formiran kao ličnost da vodi brigu o najpotrebitijim, on je, samo na njemu svojstven način iskazuje-odvratnim fašističkim idejama zabrane, spram najbližih komšija-trujući ih i bacajući po njima gomilu jala-jada-nemoći! Koje je samo grozne riječi uputio! Poželimo mu: nek mu Alah otvori vrata „otvorenog mora“ i nek otpusti svoju lošu energiju, nek pronađe snagu u sebi: introspekcijom-unutarnjim putovanjem nek krene velikim otvorenim morima i nek ne gnjuri! Bitna je bila namjera… Bravo…Bravo…Kakva samoizvedba… Jeste li vidjeli, kako samo taj Gnjurac, zvani Halda talasa-nema kompromisa, svojski se potrudio gnjureći po dnu esdeaovske politike spram koalicijskih partnera!

Savjetovao bih Republiku Hrvatsku, da bi bilo jako zločesto, a za samog Gnjurca i opasno, ako bi mu se dozvolilo gnjuriti ispod mosta visine 70 metara i na dubini u kojoj bi barka s jablaničkog ostala nasukana!

Još nešto iz Gnjurčeva života i ponašanja je nepoznato demokratskoj Europi a to je, da su: angažman-aktivizam i usmjereno izražavanje njegov život! Sama ideja izgradnje mosta koja ruši koncept prometne izoliranosti a gradi mrežu prometnica koje povezuju: ljude-države-regije-županije kod njega izaziva bijes-nerazumjevanje i neprihvaćanje i ne samo prometa ljudi i roba, nego i koncepta otvorenog društva! Kompentencije Gnjurca u tim oblastima i smislu-su ideološki i folklorni pokusi… Koje smo imali prilike vidjeti i tu se ne može ništa!?

Iskrivljuje stvarnost, iznosi laži, usmjerava ideje u pogrešnom pravcu… Sve sami medijski mjehurići od sapunice…Puste zvećkica…S kojima je zagnjurio u političko smeće, koje se ne može isprati…Jer u Šeheru nema vode! Bošnjaci su sretni, da se samo jedan od mnogih sjajnih Halida, pokušava baviti politikom i zvati se državnikom!

Dotaknimo se nekih uspomenačkih činjenica: kako je gosp. Denis Lasić – federalni ministar prometa i veza i više nego na zasluženom godišnjem odmoru, iskoristit ću priliku, iako je to njegov resor, izraziti se činjenicama upoznavajući javnost kako Dayton-ska BiH nije pomorska a niti je morska država, nego priobalna – ima samo obalu! Izvor – orginalni sporazum iz Daytona.

Za drugu nepobitnu činjenicu imamo nepogrešivi NATO-OTAN, koji je još davnih 90tih ustvrdio, kad je mjerio konfiguraciju po dnu neumskog zaljeva i došao do zaključka: da je izmjerena dubina nedostatna za uplovljavanje bilo kakvih većih brodova: teretnih-ratnih-turističkih! Stoga, na Gnjurčevu radost i sklonost gnjurenju, kako bi to gnjurio između brodova, Neum ne može biti ni luka, niti voljena-cjelovita-jedinstvena od dva entiteta i distrikta Brčko sastavljena BiH a s njom i FBiH ne mogu imati morsku luku!

Autor: Hrvatin Tomašević / Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI