fbpx

Halo Bakire, u kojoj ste bolan državi ti i Muamer zaposlili 100.000 ljudi?

Autor: D.I. / Dnevno.ba

SARAJEVO - Županijski odbor Stranke demokratske akcije (SDA) Sarajevo održao je konferenciju za medije na kojoj su predstavljeni kandidati SDA iz Kantona Sarajevo na predstojećim Općim izborima.

Tom prilikom novinarima su se obratili Bakir Izetbegović predsjedavajući Predsjedništva BiH i predsjednik SDA BiH, Šefik Džaferović kandidat SDA za člana Predsjedništva BiH iz reda bošnjačkog naroda, Denis Zvizidić nositelj liste SDA za Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH u izbornoj jedinici br. 3, Asim Sarajlić nositelj liste SDA za Predstavnički dom Parlamenta Federacije BiH u izbornoj jedinici br. 11, Eldar Čomor nositelj liste SDA za Predstavnički dom Parlamenta Federacije BiH u izbornoj jedinici br. 7, i Semir Efendić nositelj liste SDA za Skupštinu Kantona Sarajevo.

“Susrećemo se s velikim izazovima, kontekst nije dobar, povampirile su se neke ratne ideologije, koje će otvoreno krenuti na suverenitet BiH, da pokušaju izjednačiti strane u ratu. S tim problemima se ne može nositi nitko tko nema iskustva s tim stvarima. Svaka čast Denisu Bećiroviću, on godinama živi u svili i kadifi na račun države. Neka i nastavi, ali ne može on voditi državu. Fahrudin Radončić. Znam ga kao svoj džep. Njemu ništa u amanet ne bih povjerio, posebno ne sudbinu države. Nikad ne znate s kim će sklopiti savez. Mi moramo imati svoga čovjeka u Predsjedništvu BiH. Šefik je taj čovjek” – kazao je, između ostalog, Bakir Izetbegović, predjedavajući Predsjedništva BiH i predjednik SDA.

On je SDA kandidate pozvao da budu agresivniji u nastupu, jer oni koji ništa nisu uradili za državu agresivno nastupaju, a mi često šutimo. Toga više ne smije biti, oružje političara je jezik.

“Napravimo puno toga, a nitko ne vidi da smo to uradili. Kada sam govorio o 100.000 radnih mjesta, ismijavali su me” – kazao je Izetbegović i upitao Muamera Bandića, direktora Agencije za rad i zapošljavanje BiH, koliko je zaposleno ljudi u ove tri i pol godine?

“101.000 u cijeloj BiH, a 70.000 u Federaciji BiH” – odgovorio je Bandić!

Znači, premašili su obećano. E pa svaka čast Bakire i tebi i tvojoj stranci. Da vas nema trebalo bi vas izmisliti.

Autor: D.I. / Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI