fbpx

Hanžeković potvrdio da je mason, a kaže da je masonka bila i Grabar-Kitarović

Autor: Republika.info

ZAGREB - "Kralj ovrha u Hrvatskoj", odvjetnik Marijan Hanžeković gostovao je danas u emisiji "Nedjeljom u 2". Otvoreno je govorio na brojne teme, između ostalog i bliskim vezama sa masonerijom. Nositelj je 33. stupnja slobodnih zidara.

“Nema tu ništa tajnovito. To je grupa mislećih ljudi”, kazao je Hanžeković dodavši da slobodni zidari u Hrvatskoj imaju dugu tradiciju. Istaknuo je da su mu pradjed i djed bili masoni. “Slobodni zidari u Hrvatskoj imaju dugu tradiciju. Familijarno je njihov član bio moj pradjed koji je bio rektor Zagrebačkog sveučilišta i moj djed. Osnovani su s ciljem rušenja feudalizma i na ideji jednakosti i bratstva”, kazao je Hanžeković.

Upitan kako se postaje član trilaterale, Hanžeković je kazao da te netko mora pozvati, a upitan je li predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović član, Hanžeković je odgovorio da nije otkako je postala predsjednica.

Govorio je i o vlastitom zdravstvenom stanju. Kazao je da je operirao karcinom gušterače, te da je ponosan na hrvatske liječnike, jer su mu spasili život operacijom. Ustvrdio je da u drugim zemljama takvu operaciju ne bi ni radili.

Autor: Republika.info

ZADNJE VIJESTI