fbpx

HASAN KREHO: Gospodo dajte imena 62 zbrinute obitelji u Radakovu kod Zenice!

Autor: Dnevno.ba

ZENICA - Hasan Kreho, kandidat Stranke penzionera-umirovljenika BiH za Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH, 514-izborna jedinica 4: kanton 4 (Zeničko-dobojski kanton) i kanton 6 (Srednjobosanski kanton) uputio je prigovor zbog objave informacije o dodjeli stanova u zeničkom naselju Radakovo za raseljene obitelji (ukupno 62 stana).

Podsjetimo, ovo je sedma izgrađena zgrada u okviru projekta koji se realizira u BiH, Hrvatskoj, Srbiji i Crnoj Gori, u sklopu kojeg je u BiH planirana izgradnja ili obnova ukupno 3.192 stambene jedinice.

“Kao kandidat za Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH želim uputiti prigovor na nepotpunu informaciju koja se tiče podjele 62 stambene jedinice u zeničkom naselju Radakovo a koja su namjenjena za socijalno i neprofitno stanovanje izbjeglim i raseljenim licima u Bosni i Hercegovini.

Moj prigovor se odnosi na transparentnost i uvid javnosti u BiH ‘tko je dobio stambene jedinice za socijalno i neprofitno stanovanje’.

Zahtjevam od Ministarstva za izbjegla i raseljena lica BiH da objave imena dobitnika 62 stana za socijalno i neprofitno stanovanje da bi se otklonile eventualne špekulacije o imenima koja su na spisku.

Upozoravam donatore da se odabiru dobitnika 62 stana moralo radti s više transparentnosti a podatak da do sada nisu objavljena imena 62 buduća korisnika stanova za socijalno i neprofitno stanovanje govori o radu Ministarstva za raseljena lica i izbjeglice BiH”, navodi Kreho u svome dopisu.

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI