fbpx

HASAN KREHO: Gradonačelnikov izvještaj je prikrivanje činjenica i dezinformiranje vijećnika

Autor: Dnevno.ba

ZENICA - “I pored toga što sam upoznao Gradonačelnika Fuada Kasumovića o požaru a i sa stavom Stručne službe i Gradskog vijeća i Gradonačelnika u Izvještaju za 2016. a čiji je predlagač Gradonačelnik ni riječi o požaru te shvaćam da je riječ o prikrivanju činjenica i dezinformiranju vijećnika Gradskg vijeća” - tvrdi Hasan Kreho, građanski aktivista u priopćenju za javnost.

“Važno je reći da se sanacija nastale štete od navedenog poižara u prostorijama MZ Brist namirila iz proračuna za 2016. godinu” – kaže on.

Za navedeni Izvještaj o radu Gradske uprave i Gradonačelnika Zenice u 2016. misli da je veoma štur ističući nedostajuće izvještaje o stanju financijske zaduženosti Grada Zenica, financijski izvještaj o održavanju cesta na području Grada Zenica u 2016 i izvještaj o relaizaciji izgradnje Glavne gradske magistrale – GGM u 2016. godini.

Kreho tvrdi da je Izvještaj o radu Gradonačelnika u 2016. trebalo uraditi iz tri dijela za tri vremenska perioda. Ovaj izvještaj je karakterističan iz razloga što je funkcija Gradonačelnika obnašana od strane tri osobe zbog okolnosti (smrti Gradonačelnika Husejina Smajlovića i lokalnih izbora). Bez obzira na činjenicu da su u određenim vremenskim periodima (siječanj – svibanj, svibanj – studeni, studeni – prosinac) funkciju Gradonačelnika vršile tri osobe, aktivnosti Gradonačelnika i Gradskih službi za upravu izvještaj je urađen kao cjelina, bez posebnih vremenskih razgraničenja.

Na kraju, ovaj lokalni aktivista se pita kako će vijećnici reagirati na navedenu 4. točku dnevnog reda na 6. sjednici Gradskog vijeća Grada Zenica?

Šesta sjednica Gradskog vijeća održat će se 30. ožujka 2017. godine (četvrtak) s početkom u 10 sati, u velikoj sali Grada Zenica, Trg BiH broj 6.

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI