fbpx

HDZ 1990 ŽZH: Sve okolnosti događaja, naročito posljednjeg koji je imao tragičan ishod, moraju se što skorije iznijeti javnosti

Autor: Dnevno.ba

LJUBUŠKI – Povodom današnjeg tragičnog događaja u policijskoj postaji Ljubuški i nedavnih medijskih natpisa vezanih za Ministarstvo unutarnjih poslova Zapadnohercegovačke županije, oglasio se ured za informiranje HDZ 1990 ŽZH.

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

“Javnost rada jedna je od temeljnih značajki djelovanja policije u državama s demokratskom tradicijom, i način rada kojemu trebamo težiti. Upravo iz tog razloga, a svjesni uloge i značenja odnosa s javnošću, mislimo kako tomu trebaju težiti i naša ministarstva.

Bez bitnih pomaka u kvaliteti komunikacije i promjeni stila komuniciranja odgovornih osoba u pojedinim ministarstvima i policijskih službenika s medijima, a posredno i  s građanima povjerenje istih u tako bitne institucije i dalje će slabiti.

S obzirom na velik interes javnosti o  radu MUP-a ŽZH u svim njegovim segmentima, a s obzirom na događaje kojima se u posljednje vrijeme bave mediji, a naročito posljednjeg slučaja koji je imao tragičan ishod, smatramo da se rezultati istrage, kojoj je u cilju utvrđivanje svih okolnosti navedenog događaja moraju što skorije iznijeti javnosti.

Jasno je kako MUP ne može odgovoriti na pitanja koja se odnose na povjerljive informacije ili pitanja koja krše usvojenu politiku institucije, no uvjereni smo da se odnosi s novinarima, a posredstvom novinara i s građanima, mogu i moraju podići na veću razinu.

Loše postupanje kod događaja od posebnog interesa, bilo da je riječ o natječajnim procedurama ili okolnostima u kojima je bilo ljudskih žrtava, očituje se izostankom pravodobnih i službenih informacija sredstvima javnog priopćavanja što otvara put špekulacijama, neprovjerenim informacijama i svemu što ruši ugled i integritet tako bitne institucije, a time i povjerenje građana.

Izražavamo žaljenje povodom tragične smrti mladića i nadamo se da će javnost biti pravodobno obaviještena o rezultatima istrage”, navodi se u priopćenju.

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI