fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

HDZ-ovi CRNI FONDOVI U HERCEGOVINI (1): Tko je Karlikovom “kantom zaića vodu”?

Autor: Ljubuski.info

LJUBUŠKI - Tvrtka Karliko iz Ljubuškog je putem medija, na priprost i isključiv način, plasirala tezu da je dokument iz veljače 2009. godine, u kojem stoji da je tadašnji NO JKP Ljubuški otpisao dug u visini 72.066,76 KM na temelju pisanog zahtjeva, lažan, te da od "centara moći" postoji neki poseban cilj ili namjera da se nekome učini, pa bila to i najmanja, šteta.

Uz to uvredom i pitanjem da je po srijedi neka bolest i političko traženje objašnjenja potvrđuju sklonost prema uvredama. Treba kazati da nisu koristili mogućnost traženja pojašnjenja da im se pomogne u rješavanju “rebusa”, koji im na žalost predstavlja problem, ali napominjem bez bilo kakve zle namjere.

Čitatelji portala ljubuski.info ne trebaju niti najmanje sumnjati u vjerodostojnost svih informacija na portalu, naravno i dokumenta Odluke od strane NO JKP Ljubuški iz 2009. godine.

Informacija iz tvrtke Karliko, koja nije na potrebitoj razini za javnu komunikaciju, ne mora biti neistina, isto tako niti dokument Odluka, ne znači da je krivotvorina, a i nije krivotvorina. Ako se tako čini, onda postoji jasna namjera.

Pa što je onda po srijedi, što se krije iza ovog dokumenta? Tko je izradio dokument i tko je u JKP Ljubuški za NO, u to vrijeme, pisao akte? Zbog čega su iz tvrtke Karliko isključivo, jednostrano i ishitreno, objavu dokumenta okarakterizirali kao čin napada na njihovu tvrtku, te ocijenili da se radi o krivotvorini? Nisu li pogriješili adresu i ishitreno izašli u javnost? Je li ishitreni izlazak u javnost namjerno usmjeravanje krivnje prema mediju i osobama koje nemaju s dokumentom nikakve veze, udaljavajući se od struktura koje iza svega stoje?

Ako je nešto netočno ili krivotvoreno onda oštećeni stvar treba prijaviti istražnim tijelima, a to su Tužiteljstvo ZHŽ i policija. Jesu li tako u tvrtci Karliko postupili i hoće li, to je na njima da odluče.Nezrelo je izlaziti u javnost s neuspješnim demantijem u kojem se krivnja usmjerava u pogrješnom pravcu, a ne pokrenuti zahtjev za istražnim postupkom.

Za vlasnike tvrtke Karliko i za javnost je bitno kazati da je navedeni dokument samo jedan od dokumenata, koji se nalaze u arhivi poduzeća JKP Ljubuški, a odnose se na otpisivanje duga mnogim korisnicima usluga.

Kako iz Karlika navode da su sva svoja dugovanja uredno izmirivali, a u podatke nakon uvida u analitičke kartice ne treba sumnjati, onda bi se trebali zapitati tko je i zašto izradio navedenu odluku u veljači 2009. godine, unio broj protokola, pozvao se na članke Poslovnika o radu NO JKP Ljubuški, naveo da je sjednica održana 05.02. 2009. godine, tko je raspravljao o tome, napisao one tisuće kubičnih metara potrošene vode, te napisao da je dostavljen zahtjev i da se radi o kvaru na ventilu i na kraju poigrao se s njihovim imenom.

Uz to dokument je potpisan s jasnim otiskom pečata i s nekim razlogom na uvid dat općinskom načelniku.

Sve se to može istražiti, ako se to želi ili se možda ne želi, ili se nekome slijepo vjeruje, mora i treba vjerovati.

Treba napomenuti da je općinska vlast htjela likvidirati JKP Ljubuški dovevši ga do propasti i dugovanja od 10,2 milijuna KM. U JKP Ljubuški ima “strašnih” dokumenata, a i pored toga Tužiteljstvo ZHŽ je neprovođenjem istrage iz jasnog razloga zaštitilo počinitelje kaznenih djela vidljivih s Marsa.Na kraju svog javnog obraćanja iz tvrtke Karliko su na jedan neprimjeren, politički potkovan i omalovažavajući način upotrijebili dva pojma “pošten narod” i “bolest”.

Upravo zbog politički potkovanih riječi, stajališta sam, da bi se iz tvrtke Karliko trebali obratiti osobama koje upravljaju ovom općinom, izabranima iz političke stranke čije skupove redovito posjećuju, trebali bi dobro razmisliti gdje se nalazi “pošteni narod” i tko ga godinama vara, a uporaba riječi bolest je stvar nepoštovanja i nekulture.

Ali za kraj, ovog teksta toplo bih preporučio obraćanje vlasnicima JKP Ljubuški, osobama koje su tim poduzećem upravljali i svakako vodili financije. Oni će odgovoriti na sve, to im je i dužnost. S Karlikom se netko drugi grdno poigrao, a to nije medij, isto onako kako se godinama uništavalo JKP Ljubuški, “zaićanjem” vode iz vodovoda, samo što je u ovom slučaju upotrijebila “Karlikova kanta”.

Objava ovog dokumenta ne znači nužno nešto negativno, možda i žrtva Karlika pomogne da se rasvijetli kriminal u JKP Ljubuški. Ako Ljubušaci budu imali više novca i Karliku će biti bolje. Iza propasti JKP Ljubuški stoje upravo oni koji su “zaićali” vodu, kao što danas upropaštavaju općinu, uništavaju financije i krivotvore stanje financija, što je dokumentirano. Oni se poigravaju, er dokument “odluka” je nečem poslužio.

Dobro bi bilo razmisliti je li ovakav dokument možda nekome trebao, da je polučio nekakve posljedice i da je možda ime tvrtke Karliko bilo manje “bolnije” upotrebljivo od drugih, pa se s njim i poslužilo kao svojim. Odgovorni u JKP Ljubuški iz vremena propasti znaju za ovaj dokument, ali bitno je kazati da će se JKP Ljubuški vratiti i da će i dalje raditi, bez obzira što ga općina Ljubuški želi uništiti i poslati u likvidaciju.

U JKP Ljubuški svaka je slučajnost isključena, ali do rješenja “rebusa” trebaju doći sami, ukoliko im je do rješenja stalo, jer je sve na dohvat ruke.

Karliku želim svako dobro, a o velikom dodatku na skroman demant ne želim trošiti riječi, jer nema veze sa stvarnošću.

Ali, zar niste nešto i prešutjeli?

Jučerašnja komunikacija s tvrtkom Karliko:

Od tvrtke Karliko d.o.o. smo, jučer u 13:38, dobili zahtjev za objavu opovrgnuća, uz vremenski rok od tri dana, što smo načelno prihvatili uz zamolbu da nam se isti dostavi u tekstualnom obliku i uz korekciju u dijelu gdje se portal optužuje za netočno iznesene činjenice i navode … prenošenjem i izražavanjem neistinitih činjenica, čime smo “vrlo grubo povrijedili ugled našeg društva te narušili poslovni ugled”. Potpisani dokument – opovrgnuće objavljujemo niže.

Na dopis smo, u 14:10, odgovorili sljedeće:

Cjenjeni,

svakako ćemo objaviti Vaše opovrgnuće, samo bi htjeli razjasniti jednu činjenicu.

U proteklih par dana smo dobili informaciju kako se zapravo ne radi o vašem stvarnom dugu, već o gruboj krivotvorini i manipulaciji tadašnje uprave ili NO JKP Ljubuški, te smo Vas svakako, po tom pitanju, namjeravali kontaktirati. No činjenica je kako objavljeni dokument postoji te da mi njegovim objavljivanjem nismo objavili neistinu, kako vi navodite: “prenošenjem i izražavanjem neistinitih činjenica i navoda …”.

Odgovornost za proizvodnju i krivotvorenje spornog dokumenta u poptunosti leži na tadašnjoj upravi ili NO JKP Ljubuški i ne vidimo kako bi se mi mogli/trebali zbog toga ispričavati. Ne sporimo štetu nanešenu Vašem društvu, međutim ovdje je nanešena šteta gospodarskom društvu u javnom vlasništvu te zajednici u cjelini, a da ne govorimo o kriminalu, koji je produciranje jednog ovakvog dokumenta, kao i ono što je nakon istoga uslijedilo. Sudeći po ovoj praksi, vjerojatno ovaj slučaj nije jedini.

Stoga vas molimo dvije stvari:

Ukoliko je moguće, razmotrite djelomičnu korekciju vašeg demantija, kojim se krivica za krivotvoreni dokument i njegove posljedice usmjerava na stvarnog krivca, a ne na portal.

Ukoliko naše argumente prihvatite, molimo vas da opovrgnuće dostavite u tekstualnom obliku, kako bi ga korisnici lakše čitali, potpisani PDF će svakako ići u prilogu članka.

Lijep pozdrav.

Odgovor iz Karlika je uslijedio putem drugih medija, a to neka njima služi na čast.

Autor: Ljubuski.info
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});