fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

HITNA TELEFONSKA SJEDNICA: Nakon što NO nije smijenio Damira Veju, Vlada smijenila Nadzorni odbor

Autor: Dnevno.ba

SARAJEVO - Premijer Fadil Novalić i ministar energije i rudarstva FBiH Nermin Džindić nakon što im nije uspjela smjena Damira Veje, direktora Unis Group-a, jer Nadzorni odbor nije želio postupati nezakonito organizirali su vanrednu hitnu telefonsku sjednicu i smijenili Nadzorni odbor, piše novinska agencija Patria.

– Vlada Federacije BiH je na današnjoj hitnoj, telefonski održanoj sjednici dala prethodnu suglasnost za razrješenje članova Nadzornog odbora UNIS-Group d.o.o. Ilidža, prije isteka mandata na koji su imenovani. Također, dala je prethodnu suglasnost za imenovanje Enesa Bikodušića, Amera Salihovića i Mirze Emirhafizovića za vršioce dužnosti članova Nadzornog odbora ovog privrednog društva do okončanja konkursne procedure, a najduže na tri mjeseca.

Federalna vlada donijela je i Odluku o sazivanju vanredne Skupštine privrednog društva UNIS-Group d.o.o. Ilidža za 25.8.2017. godine, ta je za učešće u radu i odlučivanju na ovoj skupštini opunomoćila Stipu Buljana – navode iz Vlade FBiH.

Vlada FBIH je po Novalićevoj želji još 13. srpnja dala suglasnost NO Unis groupa za razrješenje direktora, ali Nadzorni odbor nije smjenio Veju.

Kako tvrde izvori iz Vlade FBiH Novalić ima za cilj dovesti Cimosove ljude (Novalić nekada radio u Cimosu) i napraviti infrastukuru da se kada istekne mandate da stvori zatvoreni krug.

– Novalić je za BNT imenovao Šabana Rizvića, zatim je doveo svog direktora Adisa Ikanovića. Sada u BNT-u niko ne vlada osim Šabana. Eliminacijom Damira Veje iz Unis Groupe ugrožen će biti višemilijunski ugovor sa Saudijskom Arabijom, a koji je donio Vejo – otkriva naš izvor.

Federalna vlada je dala prethodne suglasnosti Nadzornom odboru privrednog društva „UNIS-GROUP“ d.o.o. Ilidža za razrješenje direktora Veje, zbog neusvajanja godišnjeg izvještaja društva i gubitka povjerenja vlasnika, kao i imenovanje Mirsada Siručića za vršitelja dužnosti direktora, do okončanja natječajne procedure, a najduže na vremensko razdoblje do šest mjeseci.

No, Nadzorni odbor je utvrdio da je riječ o netočnim navodima, jer nije točno da mu nije usvojen izvještaj.

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});