fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Hoće li Ivica Todorić biti izručen Hrvatskoj?

Autor: Dnevno.ba

LONDON - Ivica Torodić uhićen je jutros u Londonu, potvrdio je MUP Republike Hrvatske. Hrvatska policija zaprimila je obavijest da je u 9 sati po lokalnom vremenu Todorić pozvan u londonsku policijsku postaju Charring Cross, gdje je uhićen po europskom uhidbenom nalogu, a kojeg je po nalogu ŽDO-a Zagreb raspisala hrvatska policija.

“Ovo je tek početak postupanja po europskom uhidbenom nalogu. Izgleda da se Ivica Todorić predao, a to znači da je olakšao situaciju i može se govoriti da ga dobrovoljna predaja stavlja u privilegirani položaj”, kazao je odvjetnik Veljko Miljević koji je za HRT izjavu dao iz Londona.

“To što se Todorić predao ne znači da pristaje na izručenje, jer od početka tvrdi kako se radi o politički motiviranom procesu. Sad od hrvatskog Ministarstva pravosuđa treba doći zahtjev za izručenjem”, objasnio je Miljević.

Komentirajući neslužbene informacije da je Todorić skupljao novac za jamčevinu kako bi se protiv izručenja borio sa slobode – Miljenić je potvrdio da postoji i ta mogućnost i da je ona je predviđena i u našem pravosuđu. Miljević je potvrdio kako je Todorićeva adresa britanskoj policiji dostavljena ranije te se to znalo još u petak. Kazao je i kako je Britanija na pozitivno odgovorila na 30 tisuća zahtjeva za izučenjima, od njih 55 tisuća.

“Todorićevi odvjetnici tu crpe svoj optimizam. Sigurno je da će Todorić nastojati ukazati da nije bilo pravnih razloga za postupanjem prema njemu – od donošenja Lex Agrokora pa nadalje”, kaže Miljević.

Pravna borba tek počinje, zaključio je.

Izjava odvjetnika Veljka Miljevića

Todorićevi odvjetnici trebali bi odmah po predaji policiji pokrenuti postupak zaštite od izručenja s obrazloženjem zaštite od političkog progona. Todorić će se tijekom dana pojaviti na sudu u Westminsteru, javlja novinar BBC-ja Danijel Sanford.

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});