fbpx

Hoće li uslijediti najezda kineskih turista na Bosnu i Hercegovinu?

Autor: Dnevno.ba

SARAJEVO - Predsjedavajući Vijeća ministara BiH dr. Denis Zvizdić primio je danas u Sarajevu, zamjenika ministra turizma NR Kine Du Jianga.

Složili su se da bilateralna suradnja BiH i NR Kine u svim oblastima bilježi dobre rezultate i da postoji veliki prostor za unapređenje ekonomske i turističke suradnje.

Predsjedavajući Zvizdić je iskazao poštovanje i zahvalnost kineskom premijeru na izuzetnoj posvećenosti projektima u Bosni i Hercegovini. On naglasio i značaj održavanja sutrašnje konferencije o turizmu Kina + 16 u Sarajevu i rekao da će tokom samita u Budimpešti biti potpisan sporazum o međusobnom ukidanju viza državljanima NR Kine i BiH. Izrazio je uvjerenje da će ovaj Sporazum otvoriti vrata za još veći dolazak kineskih turista i unaprijediti privrednu, naučnu i kulturnu suradnju.

Predsjedavajući Zvizdić je upoznao zamjenika ministra Jianga s turističkim potencijalima Bosne i Hercegovine. Naglasio je da je u posljednje dvije godine porastao ukupni broj turista i istaknuo da je značajno povećan broj turista koji dolaze iz NR Kine.

Predsjedavajući Zvizdić i zamjenik ministra Jiang su se složili da je za uspješniju turističku i privrednu suradnju potrebna avionska linija, kao i bolja turistička promocija, te da u narednom periodu ovome treba posvetiti posebnu pažnju.

Sastranku je prisustvovala i ambasadorica NR Kine u BiH Chen Bo, priopćeno je iz Ureda predsjedavajućeg dr. Denisa Zvizdića.

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI