fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Hrvatska vlada zna da je Todorić u Londonu

Autor: Index.hr

ZAGREB - Tjednik Nacional u novom broju tvrdi kako hrvatska vlada zna točno gdje se u Londonu nalazi Ivica Todorić te da je već "na dvije visoke razine informirala engleske vlasti kako i gdje ga mogu locirati".

“Postoje dvije razine komunikacije, policijska i obavještajna. Visoki policijski dužnosnici kontaktirali su s engleskim kolegama. Isto je učinila i obavještajna služba”, ustvrdio je izvor za Nacional.

Tvrde kako se do tih informacija došlo rekonstruiranjem telefonskih brojeva kojima se služi Ivica Todorić kao i članovi njegove obitelji. Također, Nacional tvrdi kako im je izvor blizak Anti Todoriću potvrdio da su se krajem prošlog tjedna našli Ante i Ivica Todorić, a otkrivaju i njegovu londonsku adresu – Hall Road 48. Prema Google Mapsu, radi se o ovoj kući.

Podsjetimo, Todorić je prošlog tjedna završio na Europolovom popisu najtraženijih bjegunaca, a istog dana kada je to objavljeno, on je putem svog bloga ustvrdio kako hrvatske vlasti cijelo vrijeme znaju njegovu točnu adresu.

“Moji su odvjetnici u stalnom kontaktu s vlastima i nadležnim institucijama kojima je poznata moja adresa, i to još od prije nego što je protiv mene pokrenuta bilo kakva istraga”, komentirao je Ivica Todorić dodajući kako se ne skriva te da mu je savjest čista.

Plenkovića iživcirala pitanja o Todoriću

Na novinarsko pitanje o tome gdje je Todorić, Plenković je prije nekoliko dana kazao da hrvatske institucije rade sve zakonom predviđene aktivnosti kako bi to doznale. “Koliko mi je poznato, sve što je trebalo poduzeti od strane nadležnih, a to su prije svega DORH i policija, u međunarodnoj suradnji, u tijeku je”, rekao je.

No, Plenkovića su vidno iživcirala novinarska pitanja o Ivici Todoriću.

“Živimo u pouzdanom, stabilnom, pravnom okviru. Međunarodna suradnja u ovakvim situacijama ide svojim tijekom, a nju ne vodi vlada. A najmanje predsjednik vlade”, rekao je Plenković novinarima.

“Mogu li institucije hrvatske države do Ivice Todorića, da ili ne?”, pitala je novinarka Plenkovića.

To je premijera vidno iznerviralo.

“Ja mislim da vi stvarno, ili ja govorim hrvatski jezik ili neki drugi? Koje institucije, jeste čitali? Dakle, ja moram priznati da neke abecedne, elementarne stvari možda javnost razumije, a možda i ne. Dakle, da je Todorić bio dostupan hrvatskim institucijama, pretpostavljam da ovo pitanje vi sada ne biste meni postavljali”, vidno iznerviran novinarskim upitima bio je premijer.

Autor: Index.hr
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});