fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

HRVATSKI BLOK BiH: Otkriveno pravo lice HDZ-a BiH – Čović podjelom Hrvata dijeli BiH!

Autor: Dnevno.ba

MOSTAR - Ne stišavaju se negativne reakcije na izjavu predsjednika HDZ-a BiH dr. Dragana Čovića, kako će Hrvati u BiH živjeti na onim područjima koja je oslobodio HVO. Izjava ima težinu tim više što je izrečena na 25. obljetnici oslobodilačke akcije "Lipanjske zore" jer je iskorištena obljetnica prve velike pobjede HVO-a, vojske svih Hrvata BiH, kako bi se omalovažila žrtva mnogih njenih pripadnika.

Hrvatski Blok BiH smatra da je ovom izjavom Čović samo otkrio pravo lice politike svoje stranke. Nažalost, politika HDZ-a BiH, koji je na vlasti već dva i pol desetljeća, nije na dobrobit svih Hrvata u BiH što je Čović ovom izjavom samo potvrdio. To je politika koja vodi podjeli, nejedinstvu i međusobnom suprotstavljanju Hrvata jednih drugima. Posljedice takve politike na svojoj koži osjetimo svi. Razjedinjenost, beznađe i odsutnost političke odlučnosti u obrani interesa Hrvata na području cijele BiH su doveli hrvatski narod u stanje praktične političke podložnosti.

Pogledamo li još detaljnije, imajući u vidu da se radi o “velikoj i ozbiljnoj stranci”, možemo zaključiti da se politika HDZ-a zapravo nikada nije ni mijenjala. Štoviše, podjele koje imamo danas svoj začetak imaju još u ratnim zbivanjima. Ili se, dakle, radi o ozbiljnoj stranci koja kreira svoju politiku konstantno i vjerodostojno od samoga početka, a rezultate te politike vidimo sada ili je riječ o stranci koja ne zaslužuje povjerenje hrvatskoga naroda, kojemu je jedinstvo, odnosno nedjeljivost jedno od glavnih obilježja kroz čitavu povijest. Stvari su jasne: kome je u interesu jedinstvena Bosna i Hercegovina, njemu je u interesu i nepodijeljen hrvatski narod. HDZ BiH nije stalo ni do jednog, ni do drugog, jer s podijeljenim hrvatskim narodom nema jedinstvene i nepodijeljene BiH.

Hrvatski blok neće dopustiti nikakve podjele među Hrvatima, bez obzira od koga one bile poticane i u čijem interesu se to događalo. Hrvati, jednako oni u Hercegovini, kao i oni u Srednjoj Bosni, Posavini i u drugim krajevima BiH su jedno te isto tijelo, te će se svaka i najmanja bol i nepravda prema jednom od njih odraziti i na sve ostale Hrvate Bosne i Hercegovine. Stoga pozivamo i naše Hrvate, koji su trenutačno u nešto boljem “političko-društvenom” položaju, da zatvarajući oči pred izdajom koju provodi HDZ BiH ne kopaju grobove svojim sunarodnjacima u drugim krajevima BiH, nego podrže one političke opcije koje ujedinjuju, ohrabruju, grade i njeguju, a ne one koji razjedinjuju, obeshrabruju, ruše i preziru – svoj narod, njegovo ognjište, njegovu povijest i njegovu nadu. Uz ovakvu politiku HDZ-a BiH ne mogu se sigurno osjećati ni oni Hrvati koji su u svojim selima, općinama i gradovima sada većina. Razlog zašto to sada jesu, a ipak sve manje, leži u lancu potkusurivanja i igranja tisućljetnim ognjištima Hrvata u kojem su se oni našli posljednji. No, bude li i dalje HDZ BiH vodio političko kolo u Hrvata, ubrzo ćemo svi skupa biti manjina čak i tamo gdje se sada vidimo u većini. Stoga pozivamo cijeli hrvatski narod na budnost i razumnost. Ne dopustimo da nas obmanjuju i trguju našim ognjištima.

Hrvatski blok BiH će ostati vjeran svojim načelima i svom narodu. Naša motivacija i snaga proizlaze iz povijesne pouke, nepodnošljive aktualne nepravde i budućosti naše djece. Na tim osnovama ćemo graditi našu politiku, oslanjajući se na Boga i iskrenu ljubav prema svome hrvatskom narodu i domovini, navodi se u priopćenju Hrvatskog bloka BiH.

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});