fbpx

Hrvatski navijači napali autobus Oružanih snaga BiH koji se vraćao iz Srebrenice

Autor: Dnevno.ba

ČAPLJINA - Razuzdana skupina navijača hrvatske nogometne reprezentacije u Čapljini je ove srijede, u 23.20 sati, u slavljeničkom pohodu nasrnula na autobus Oružanih snaga BiH.

Očevici, koji su željeli ostati anonimni, kazali su da je zbog kolapsa prometa autobus s petnaestak vojnika na povratku iz Srebrenice, gdje su prisustvovali obilježavanju godišnjici genocida nad Bošnjacima, bio prinuđen zaustaviti se u Ulici Mate Bobana u strogom centru grada, javlja Stav.ba.

Autobus je imao vojne registracijske oznake Oružanih snaga BiH te KDZ oznaku da je bio u Srebrenici. Tom prilikom na njega je nasrnula veća skupina navijača lupajući šakama po staklima, te ga je njihala s vjerojatnom namjerom da autobus obore i prevrnu.

Tijekom napada otrgnuli su registracijske tablice, koje su vraćene nakon intervencije policije u ovom gradu koja je autobus morala otpratiti do kasarne u Čapljini.

Za sada neslužbeno, u Oružanim snagama BiH za STAV je potvrđeno da se incident uistinu dogodio i da su vojnici Oružanih snaga BiH prošli bez ozljeda te da je na autobusu počinjena manja materijalna šteta.

Od Ljudevita Marića, glasnogovornika MUP-a HNŽ-a, službeno je potvrđen ovaj incident.

“Autobus je naišao kroz to mjesto, onda su navijači rukama udarali po autobusu. Policijska uprava Čapljina danas je počela provoditi istragu jer je skinuta prednja tablica s autobusa. Po okončanju istrage imat ćemo više informacija”, rekao je za STAV Ljudevit Marić.

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI