fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

HS HKDU-HRAST: Želimo transparentan i javan rad Općinskog vijeća Čitluk

Autor: Dnevno.ba

ČITLUK - Na prošloj sjednici Općinskog vijeća Čitluk predsjednik Općinskog vijeća Čitluk Predrag Smoljan odbio je početi sjednicu jer je predsjednik Kluba vijećnika HKDU Hrast Darko Primorac snimao sjednicu.

Također, novinarima i snimateljima Naše TV nije dozvoljen ulazak u malu dvoranu jer kako je rekao Predrag Smoljan nisu se najavili dva dana ranije da će nazočiti sjednici.

Na inzistiranje našeg predsjednika kluba vijećnika HKDU Hrast da sjednica bude javna i da se snima i sukladno tome objavi javno te na taj način omogući građanima našega Brotnja da imaju uvida u rad Općinskog vijeća Čitluk predsjednik Općinskog vijeća odbio je početi sjednicu.

Ističemo kako su sjednice Općinskog vijeća javne i ovim putem pozivamo sve žitelje našeg Brotnja i zainteresirane novinare za rad Općinskog vijeća da dođu na sljedeću sjednicu Općinskog vijeća koja će se održati sutra 28.02.2017. u 12:00 sati u Maloj dvorani (zgrada pored općine).

Unatoč tome što u se u nekim općinama sjednice Općinskog vijeća čak i uživo prenose na radijskim postajama u općini Čitluk se onemogućava transparentnost i informiranje javnosti o radu Općinskog vijeća Čitluk.

Kome to u Općinskom vijeću smeta javan i transparentan rad i zašto?

I zašto se novinarima Naše TV nije dopustio ulazak na sjednicu bez obzira što se nisu najavili?

S obzirom da se na web stranicama općine zapisnici sa sjednica Općinskog vijeća ne objavljuju smatramo da je takav način rada Općinskog vijeća netransparentan i krajnje neodgovoran prema žiteljima koji su izabrali sve nas u to isto vijeće.

HRVATSKI SAVEZ HKDU-HRAST ništa ne skriva i ističemo kako Općinsko vijeće nije nikakvo tajno društvo nego naprotiv javno tijelo koje mora tako i djelovati.

HRVATSKI SAVEZ HKDU-HRAST zalaže se i dalje će se zalagati za javan i transparentan rad Općinskog vijeća Čitluk, žitelji Brotnja imaju pravo znati koje odluke se donose i na koji način.

Na web stranicama općine nakon svake sjednice objavi se šturi sažetak koji kao da za cilj ima dati što manje informacija našim žiteljima što je krajnje neodgovorno i nekorektno.

HRVATSKI SAVEZ HKDU HRAST na sjednici Općinskog odbora Čitlukjednoglasno je podržao odluku da sve sjednice Općinskog vijeća trebaju biti javne i video snimane u cijelosti te na taj način dostupne svima koji ih žele pogledati na Internetu, navodi se u današnjem priopćenju Hrvatskog saveza HKDU-Hrast.

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});