fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Htjeli igrati sa Zvezdom na dan smrti Blage Zadre, a onda poručili OVO!

Autor: Bruno Herljević

VUKOVAR - Čelnici FK Sinđelić iz Trpinje komentirali su preko Facebook profila kluba medijsku hajku koja je nastala nakon što se povodom 90. obljetnice kluba, 16. listopada trebala odigrati prijateljska utakmica sa Crvenom zvezdom. Ništa ne bi bilo sporno da se na taj dan ne obilježava godišnjica smrti ratnog heroja obrane Vukovara u Domovinskom ratu, Blage Zadre.

Hrvatski mediji raspisali su se o najavljivanoj utakmici i gotovo svi su prezentirali tu utakmicu kao provokaciju. Naime, FK Sinđelić dolazi iz Trpinja, općine nadomak Vukovara, a klub je osnovan 2. kolovoza 1927. godine. No, godišnjicu su odlučili proslaviti baš na dan kada je poginuo Zadro i to protiv kluba čiji navijači nerijetko provociraju transparentima na kojima piše “Vukovar” ćirilicom ili JNA tenkom koji juri na hrvatske branitelje.

Utakmica je na kraju otkazana i to je FK Sinđelić objavio na svojoj Facebook stranici, a sada su se javili ponovo kako bi prokomentirali situaciju koju su sami zakuhali.

“U vrijeme kad se trebala igrati utakmica, stadion je sablasno prazan, a tišina ledi krv u žilama. Čitajući komentare, prijetnje, pozive na linč i izljeve mržnje podignuta je nevjerojatna prašina oko jednog sportskog događaja i jasna poruka da ovdje ne pripadamo. Nije bitan datum koji je ispao sporan, jasno je da su bitni akteri neodigrane utakmice koji nisu dobrodošli. Ove fotografije sumraka simboliziraju mrak koji se žestoko nadvio nad našu malu, slabu sredinu koja je na udaru ultranacionalista”, stoji u objavi na klupskom Facebooku.

Spomenimo kako se u okolici Vukovara i Borova Sela nalazi dosta srpskog stanovništva među kojima ima i dosta navijača Zvezde.

Autor: Bruno Herljević
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});