fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

I Hrvatska stranka zabrinuta zbog afere “PRISLUŠKIVANJE”

Autor: Dnevno.ba

SARAJEVO - Hrvatska stranka BiH izražava zabrinutost zbog izbijanja nove afere o navodnom prisluškivanju čelnika susjedne Republike Hrvatske od strane Obavještajno-sigurnosne agencije -OSE. Dodatnu zebnju unose nepotrebne i kontradiktorne izjave čelnika Ministarstva sigurnosti BiH koje nije izravno nadležno za rad OSE BiH.

Hrvatska stranka BiH energično zahtijeva od nadležnih zakonodavnih i izvršnih tijela vlasti koje nadziru rad OSE da rasvijetle ovaj slučaj i daju javnosti jasan odgovor na pitanje: je li doista OSA ili netko samovoljno unutar te agencije, prisluškivao čelnike hrvatske države?

Dok javnost ne dobije na ova pitanja precizan i pouzdan odgovor ne možemo se nikako oteti dojmu da ova afera s navodnim prisluškivanjem dužnosnika R. Hrvatske zapanjujuće slični onoj nedavnoj aferi oko navodnoga prisluškivanja čelnika Republike Srbije što se kasnije, srećom, pokazalo neistinitim.

Postavlja se logično pitanje jesu li možda akteri i ove nove afere s navodnim prisluškivanjem čelnika RH već duže vrijeme u dosluhu i jesu li to možda čak i isti nalogodavci i protagonisti?

Indikativno je također da se u prvim komentarima o aferi navodnoga prilsuškivanja čelnika RH guraju u prvi plan osobe bliske samove vrhu HDZ-a BiH. Također je indikativno da se u iznošenju detalja iz navodnoga prisluškivanja naglašava nekakav projekt traganja Bakira Izetbegovića, vođe SDA, za zamjenu HDZ-a BIH kao političkog partnera u konstituiranju vlasti nakon sljedećih parlamentarnih izbora u BiH.

Hrvatska stranka BiH se ne može oteti dojmu kako, u zadnje vrijeme državni vrh R.Hrvatske naivno nasjeda na podmetanja vrha HDZ-a BIH o odnosima unutar BIH kako bi opravdao svoje partnerstvo s Miloradom Dodikom. Bilo bi jako korisno da se oglasi i Hrvatska obaviještajna agencija SOA, za koju se s razlogom tvrdi kako je najefikasnija agencije te vrste u jugoistočnoj Europi.

Hrvatska stranka BiH posebno ukazuje kako je za svaku pohvalu vrlo mudra i razborita prva reakcije premijera RH Andreja Plenkovića, koji je navodno bio prisluškivan od strane OSE. Premijer Plenković je manirom eurpskoga političara najviše razine izbjegao izreći definitivne sudove dok se sve sumnje ne provjere i dokažu i poručio kako je tema osjetljiva, te ponovio kako je za njega BiH kao država i najbliža i najbitnija, navodi se u priopćenju Hrvatske stranke.

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});