fbpx

I veliki Beethoven u predizbornoj kampanji Dragana Čovića!

Autor: Dnevno.ba

MOSTAR - Velika nam je čast najaviti naš koncert „Večer Beethovena“. Tim koncertom otvaramo našu sezonu i želimo srdačno pozvati sve bitne političare i gospodarstvenike, kao i sve zaljubljenike u klasičnu glazbu. Posljednji put Simfonijski orkestar Mostar izvodio je Beethovena prije 30 godina!

Na najljepši mogući način želimo zakoračiti u jesen, a kako se Grad Mostar kandidira za europsku prijestolnicu kulture 2024. godine odabrali smo upravo Beethovena, jer slovi kao najpoznatiji europski skladatelj svih vremena.

Koncert „Večer Beethovena“ održat ćemo u ponedjeljak, 17. rujna 2018. u velikoj dvorani Hrvatskoga doma hercega Stjepana Kosače s početkom u 19:30 sati.

Na početku ćemo odsvirati uvertiru „Egmont“.

Potom slijedi najpoznatija od svih simfonija velikog majstora bečke klasike, Peta simfonija u c-molu.

Vrhunac cijele večeri je solist, japansko-hrvatski umjetnik Sho Akamatsu koji će na violini izvesti jedini Beethovenov Koncert za violinu u D-duru.

Orkestrom će dirigirati Mostarac, maestro Igor Tatarević, koji trenutno živi i radi u Zagrebu.

Simfonijski orkestar Mostar ne bi mogao izvesti ovakav program bez angažmana značajnog broja glazbenika iz Mostara, Sarajeva, Stoca, Trebinja, Splita, Korčule, Dubrovnika, Rijeke i Osijeka.

Koncert se održava pod visokim pokroviteljstvom hrvatskoga člana Predsjedništva BiH dr. Dragana Čovića, navodi u dopisu za medije Snježana Zovko, ravnateljica Simfonijskog orkestra Mostar.

Karte za koncert po cijeni od 10 i 15 KM mogu se nabaviti na porti Kosače od četvrtka, 13. rujna od 13.00 do 20.00 sati.

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI