fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

ILIJA CVITANOVIĆ: Je li vrijeme da se upitamo kakva je ovo država?

Autor: Dnevno.ba

MOSTAR - Ovo pitanje nije u kontekstu želja i promišljanja gospodina Dodika i onih koji ga glasno ili šutke podržavaju.

Pitanje postavljamo onima koji BiH, kao i mi, vole i žele. Koji je žele cjelovitu, pravno uređenu, ekonomski bogatu i ravnopravnu u punom smislu riječi.

Izrečena pitanja postavljamo prvenstveno vama koji obnašate zakonodavnu, izvršnu i pravosudnu vlast.

Možda bi ova pitanja trebali postaviti i sebi, samo ih treba preformulirati, da se zapitamo, kuda nas ovo stanje vodi i do kada ćemo ovo trpjeti?

Tema za ovo obraćanje je rad BiH pravosuđa i službi koje ga servisiraju.

Iritantno je da nam postupke pravosuđa najavljuju tiskovine ili bolje rečeno mediji, a katastrofalno je to što su po pravilu najave točne.

Zbog toga smatramo da moramo reagirati na naslovnicu “Dnevnog lista” od 17.prosinca ove godine.

Kao stranka sa nacionalnim hrvatskim predznakom, koja se svojim željama, namjerama i statutom opredjelila skrbiti o hrvatskom puku u BiH, za naslov sa navedene tiskovine: “USKORO PRITVOR za trijicu brigadira i jednog generala”, moramo reći, gospodo čaša žuči se prelila!

Moramo se , krajnje je vrijeme, zapitati, tko kriminalizira domovinski rat?

Ne niječemo niti jedan stvarni zločin, ali stavljamo veliki upitnik na formulacije “zapovjedne odgovornosi”, koja onda za počinjeni kriminal uvlači cjeli zapovjedni lanac HVO-a!

Optužnice uglavnom terete pukovnike, brigadire i generale HVO-a, a formulacija istih uglavnom je trebali su znati, osujetiti i sankcionirati. Pa gospodo tužitelji znate li kakav je to rat u BiH bio, koliko je različitih ratišta bilo i tko je i gdje i sa kime surađivao. Treba li vas podsjetiti, za rat jedino su Srbi i njihova JNA i TO imali pravu borbenu mobilizaciju?

To vas očito ne zanima!

Moramo vas i na ovo podsjetiti, vodstvo HZ HB je prvo razumjelo agresiju na BiH. Da, to je vrijeme kada su neki govorili “nije to naš rat” , kasnije su, ili kasno su shvatili da je to ipak i njihov rat.

Očito da su ovo, 22 godine iza rata, krucijalna pitanja koja otkrivaju saveze onih, koji za nakanu imaju kriminalizirati domovinski rat, a Haškom tribunalu podebljati besmislenu tezu o udruženom zločinačkom pothvatu.

Po principu, od glave se riba čisti, najprije se, pritvaraju, sumnjiče i presuđuju najviši časnici HVO-a.

Sadašnje stanje potvrđuje da je cijeli generalski zbor HVO-a pod optužnicom. Pridodamo li tome sve one časnike-uznike koji su prošli Haške kazamate i neviđeno suđenje hrvatskoj šestorki kojoj se 13 godina smišljaju grijesi, gospodo ipak se moramo zapitati?

Je li na djelu zastrašivanje Hrvata u BiH?

Možda je ovo dobro smišljen i režiran tihi progon cijelog naroda?

Kako preskočiti pitanje nad pitanjima, što to rade hrvatski političari na svim razinama upravljanja ovom državom i koga oni predstavljaju?

Njihova šutnja odzvanja hrvatskim narodom u Bosni i Hercegovini.

Trebamo li uputiti javni poziv? Generali , časnici HVO-a, hrvatski narode u BiH, ovo je vaša domovina, nešto morate poduzeti!

Ili…ili…kako se oteti dojmu, da su sve ovo bila promašena pitanja, je li ovo možda obračun s političkim neistomišljenicima???

Ilija Cvitanović, predsjednik HDZ-a1990

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});