fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Interpol raspisao crvenu tjeralicu za kineskim milijarderom

Autor: Dnevno.ba

PEKING - Kineski milijarder, poznat po "velikoj ljubavi" za superautomobile i društvene mreže, tvrdi da je postao žrtva političkog progona nakon što je objavio da će u javnosti obznaniti "bombastične informacije" o korupciji najviših kineskih službenika, prenosi Guardian.

Kineski šef diplomacije objavio je da je Interpol na zahtjev Kine izdao crvenu tjeralicu za Guo Wenguijem, pedesetogodišnjim tajkunom, koji posljednjih mjeseci otvoreno govori o korupciji u toj državi povezujući s njom najviše službenike, prenosi Fena.

Glasnogovornik ministarstva Lu Kang je rekao da je Wengui osumnjičen, ali ne i za koje djelo. Neslužbeno, mediji u Hong Kongu objavili su da mu se stavlja na teret da je platio 60 milijuna juana mita bivšem šefu obavještajne službe Ma Jianu kojeg je aktualni predsjednik Xi Jinping uklonio zbog korupcije.

Guo je odbacio optužbe u intervjuu kineskom odjelu Glasa Amerike tvrdeći da je meta pokušaja zataškavanja. Milijarder, koji je svoju prijetnju objavio na Twitteru, smatra da ga Peking želi utišati “terorističkim napadom”.

Guo je rođen u Kini, gdje je stekao bogatstvo u nekretninama, a u njegovom vlasništvu su neki od najpoznatijih nebodera u glavnom gradu Kine. Smatra se da je Kinu napustio 2015. godine, a viđen je u Londonu u jednom od najpoznatijih ekskluzivnih klubova u kojem je i bivši britanski premijer David Cameron.

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});