fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

ISTINITE PRIČE IZ MILICIJE: Ono kad je Tulić slomio nogu Čičiću

Autor: Ljubuski.info

GRUDE - Ovaj tekst kod čitatelja može izazvati uznemirenje, ali kako zna kazati Nives Celzijus sve je "gola istina". Priča o Anti Bušiću zvanom Čičić iz Gorice kod Gruda, nastala je na monstruoznosti izvršitelja ovog teškog mučenja. U glavnoj ulozi su bili Miroslav i Zoran Galić, bivši ravnatelj policije MUP-a ZHŽ, a Miroslav je sadašnji načelnik Odjela kriminalističke policije. On još uvijek nije suspendiran, smijenjen i još protiv njega nije otvorena istraga. Sve to mora učiniti ministar Zdravko Boras, a kako on to ne smije zbog vlastitog krimena, u MUP-u ZHŽ kulminira kaos.

Ali prema informacijama, FUP i Federalno tužiteljstvo će uskoro otvoriti istragu u ovom slučaju.Posve je jasno da je dugo zataškavani slučaj Ante Bušića iz mjesta Gorica kod Gruda izišao u javnost, srozao sigurnosnu situaciju, onih policajaca koji su sudjelovali ili bili na smjeni u to vrijeme, na samu ništicu. Ugroženi su oni policajci koji su izravno vršili torture nad Antom Bušićem, oni koji su omogućavali izvršenje pojedinih radnji, oni koji su sve vidjeli a nisu prijavili, kao i oni koji kasnije nisu postupili. Naravno, postavlja se vječno pitanje zbog čega toliki policijski strah i zbog čega tolika diktatura u policiji, što je dovela do privatizacije MUP-a ZHŽ, nemogućeg stanja kriminala, profesionalne i nezakonite službe. Obimna istraga slijedi, a nervoza kod pojedinaca sve je više primjetna.

Bušić sve dokumentirao u Imotskom

Poslije brutalnog premlaćivanja i svega što se dogodilo, Ante Bušić je otišao u Dom zdravlja Imotski te evidentirao sve ozljede. To je bio mudar potez čovjeka na izmaku snaga, jer da je isto prijavljeno u ŽZH postojale bi velike mogućnosti utjecaja Galića i ostalih da se sve zataška i prikrije. Odmah je automatizmom obaviještena policija u Imotskom, te su isti evidentirali događaj. Postavlja se pitanje za milijun kuna: “Je li PP Imotski odmah brzojavkom izvijestila institucije u BiH, FUP ili MUP ŽZH, kakvu su prijavu iz DZ Imotski zaprimili i što su evidentirali kad su došli do oštećenog Ante Bušića?”Ukoliko jeste tko je u našim institucijama zataškao prijavu? Zbog svega toga provest će se detaljna istraga od strane FUP-a.

Miroslav Galić Bušiću vratima prtljažnika slomio nogu

Težina ozljeda Ante Bušića bila je velika. Kako se doznaje iz PU Posušje najveći broj udaraca bejzbol palicom Anti Bušiću zadao je Zoran Galić, najbrutalnije udarce i poniženja zadao je Miroslav Galić koji je Anti Bušiću slomio nogu na jako bolan način vratima prtljažnika. Naime kad je ubačen u prtljažnik, noga je Antina bila izvan. Jakim udarcem M. Galić mu je prelama, a da o mokrenju po žrtvi ne govorimo. Također, prema kazivanju, tu je bio bivši specijalac Frano Ćeškić, a isti je Bušiću zadao je teške udarce polomivši mu zube. Tako da je Ante Bušić poslije krim “obrade” u PU Posušje morao kod stomatolga staviti umjetne zube, a kod ortopeda na operaciju noge.

Slučaj nije moguće zataškati

Slučaj Ante Bušića je ostavio toliko tragova i dokaza da je i najvećim ekspertima to nemoguće prikriti i zataškati. Dakle, postoji popis ozljeda iz DZ Imotski, prijava u PP Imotski, sudbina prijave iz PP Imotski, veliki je broj policajaca sudjelovao i vidio navedeni događaj, navodno postoji evidencija Granične policije o evidenciji policijskog džipa bijele boje i ukradenog vozila, nalazi liječnika gdje se Ante Bušić liječio nakon zadobivenih ozljeda, prijava u PU Grude od strane obitelji Bušić kada se ukradeni Audi dovezao k njima, te šlag na kraju je poklonjeni pištolj i dozvola za pištolj, koji najvjerojatnije potječe iz policije.

Da do istraga ne bi došlo, više policajaca, odnosno aktera premlaćivanja, bojeći se istrage koja slijedi, u više navrata su posjećivali Antu Bušića, moleći ga da ne prijavi navedeni događaj. Među istaknutim moliteljima je i načelnik PU Grude Miro Pejić, koji je od dvaju Galića postavljen na sadašnju funkciju, dobivši nezakonito čin. Ante Bušić je bio pod mjesnom nadležnošću PU Grude i Miro Pejić nije smio dopustiti da ljudi s njegovog područja idu na kriminalističku obradu u PU Posušje, a doznaje se da je Miro Pejić s još nekoliko policajaca iz Gruda aktivno sudjelovao u drugim radnjama prilikom navedenih događaja.

Autor: Ljubuski.info
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});