fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

IVICA GRANIĆ: Blokiranje stranica medija velika je sramota za Facebook!

Autor: Dnevno.ba

DUBROVNIK - Prof.dr.sc. Ivica Granić je u objavi na Facebooku komentirao nedavno rušenje Facebook stranica brojnih hrvatskih portala, među kojima je i Dnevno.ba. Granić je zaključio kako je istina na našim prostorima zabranjena te je zaključio kako je riječ o velikoj sramoti za Facebook i kako će na taj način postići upravo suprotan efekt.

Objavu prenosimo u cijelosti:

“Nakon što je još prije sedam dana srušena facebook stranica portala Kamenjar sa skoro 40 000 fanova, sinoć je srušena stranica portala Dnevno sa oko 130 000 fanova, a jutros stranica portala Direktno. Očito da je istina na ovim prostorima zabranjena. Užasna sramota za FaceBook… nije mi jasno da ne shvaćaju kako će upravo ovakvim postupcima postići posve suprotan efekt… Nije poznato je li neka organizacija preuzela odgovornost za masovno prijavljivanje ‘ciljanih’ profila i portala, a moguće je i da je Facebook samoinicijativno blokirao takav sadržaj jer već je slično radio u Turskoj i Mianmaru. No, to je malo, iznimno malo, vjerojatno. Jasno je kako je Facebook platforma u privatnom vlasništvu i ima pravo blokirati sadržaj koji želi, iz bilo kojeg razloga ali, istine radi, treba podvuci kako je ovdje riječ o ‘kampanji’, bolje kazati ‘hajci’ s debelom političkom pozadinom. Zaključno, uvjeren sam kako je masa ljudi organizirano, u velikom broju, pratila stranice i profile te sracunato prijavljivala navedeni sadržaj kao tzv. govor mržnje ili širenje fašizma. U tom slučaju Facebook reagira poluautomatski, odnosno nakon određenog broja prijava privremeno ukloni i blokira stranicu pa onda provjerava razloge tek ako se vlasnik požali posebnim upitom. Na žalost Facebooku ne mozemo ništa, osim konstatirati kako je u pitanju ogromna sramota…”, piše u njegovoj objavi.

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});