fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

IZDAJA HRVATSKIH BRANITELJA: Klemm zaboravio i šator i prosvjed

Autor: Snježana Vučković

ZAGREB - Iako je Aleksandar Vučić nakon rata izašao kao gubitnik, u poraću niže uspjehe i pobjede. Ovaj radikalni srpski političar koji je svoje političke temelje udario na okrvavljenom hrvatskom tlu, od običnog predsjednika stranke, preko premijerskog stolca došao je i do onog predsjedničkog. Uspješnim izbjegavanjem odgovornosti za zbivanja tijekom Domovinskog rata i okretanjem vode na svoj mlin, Vučić je ovih dana pokazao vrhunac svoje političke spretnosti – svojim dolaskom je, ionako podijeljen hrvatski narod, zavadio do krvi, a posebno onaj braniteljski.

I dok dio hrvatskih branitelja energično ispisuje transparente za prosvjed proziv Vučićevog dolaska i usput dogovara detalje, drugi dio se od svega ograđuje, podupire odluku hrvatske predsjednice i sasvim sigurno – na prosvjed neće doći.

“Nakon što nas je Predsjednica izvijestila o temama razgovorima s predsjednikom Srbije, o njenim plemenitim nakanama otvaranja dijaloga i pokušaj da se utvrdi gdje su nestale osobe iz Domovinskog rata, a i to ne samo u Hrvata, nego i Bošnjaka, Srba, Albanaca i drugih, podržali smo nastojanja predsjednice u tom smjeru”, kazao je Josip Klemm.

Zanimljivo je da upravo vođe prosvjeda koje su u šatoru 500 dana boravile pred Ministarstvom branitelja, ovog puta nisu zainteresirane za prosvjed na koji će se, kako se čini, mnogi ipak odazvati. Josip Klemm i Đuro Glogoški, po tko zna koji put, odaju počast “režimu” za koji su se izborili u Savskoj, no ovog puta, reakcije na njihovu poslušnost – više su nego žestoke:

“Najteže se boriti protiv neprijatelja u vlastitim redovima. Sramotno je sjetiti se samo kako su “vrli” predsjednici “krovnih” braniteljskih udruga prije samo dvije godine tražili od Predsjednice ovakav sastanak sa Vučićem, koji u svom vlastohleplju, častohleplju i materijalističkim interesnim pobudama bivaju sluge četničkoj politici i samim počelima Memoramduma Sanu 1 i 2 baš, kao i sama Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović s ovim pozivom”, kaže Mario Maks Slaviček, jedan od branitelja koji će se pojaviti na sutrašnjem prosvjedu i dodaje:

“Čitam kako su “velike vođe” “krovnih” braniteljskih udruga bili prezauzeti za komentar ili ga nisu imali iako su osobno dali potporu predsjedničinoj odluci na Pantovčaku. No, kako ja nemam amneziju i dokumentiram, snimam i pamtim, sjećam se da su navodne vođe prije čak dvije godine tražile sastanak s Vučićem. Pa se ja sad pitam, trebaju li dati ostavke na svoja predsjednička mjesta u Udrugama?”, javno pita Slaviček kojeg u razmišljanju zdušno podupire umirovljeni general Željko Sačić.

Autor: Snježana Vučković
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});