fbpx

JOSIP ŠIMIĆ: Imena egzekutora Taiba Torlakovića

Autor: Josip Šimić

SARAJEVO - Zaista, zaista kažem vam: "kraljevstva Nebeskoga neće baštiniti: ni bludnici, ni idolopoklonici, ni preljubnici, ni mekoputnici, ni muškoložnici, ni kradljivci, ni lakomci, ni pijanice, ni psovači, NI UBOJICE, ni razbojnici neće baštiniti kraljevstva Božjega" (Usp. 1 Kor 6 - 10).

Dana 17./18. siječnja 2004. godine, izvjesni čovjek po imenu Paša dobiva unuka, i u tu prigodu organizira u restoranu “Royal” u vlasništvu Fikreta Kajevića na vogošćanskoj petlji veliku proslavu, na koju je pozvan tada podzemni sarajevski milje. U ekskluzivnom intervjuu (iz kolovoza 2015.) silovane samohrane majke Belme Lekić, bivše tajnice Fahrudina Radončića i žene likvidiranog mafijaša Selvera Lekića, koja je dobro bila upućena u mnoge podzemne egzekucije u Sarajevskoj Županiji, a pozivajući se i na policijske izvore, kao i izjavu koju je Belma Lekić dala policiji za mnoga ubojstva, koristit ću kao neoborive dokaze u ovome Otvorenom pismu, otkrivajući prije svega imena ubojica Taiba Torlakovića, kao i to, tko je sve znao da će Taib Torlaković biti ubijen odmah u ranim jutarnjim satima 18. siječnja 2004., nakon noćne proslave 17. siječnja 2004.!

No, treba napomenuti, za samo informiranje javnosti, da je Selver Lekić, prvi rođak zloglasnog mafijaša Ekrema Lekića, u to vrijeme bio živ, kada se dogodila likvidacija Taiba Torlakovića tog hladnog siječanjskog jutra.

Na proslavu koju je organizirao Paša u gore spmenutom restoranu, bio je pozvan i Selver Lekić, koji je tri godine kasnije dana 26. travnja 2007. godine u kafiću “Oskar” na Ciglanama likvidiran s dva metka u glavu od strane ljudi Mersudina Ćosovića, koji je presuđeni ubojica. Prema ispovjesti Belme Lekić, njen muž Selver je odrađivao mnoge prljave poslove za Fahrudina Radončića: “Moj muž je odrađivao jako puno poslova za Radončića. Naprimjer, Radončić mu je dao 25 tisuća KM da baci bombu na kuću Hilme Selimovića, što je ovaj i uradio, i od tih para smo kupili novog audija tada. Zatim mu je Radončić nudio veliki novac i da ubije Hilmu…” – navodi potvrdno Belma Lekić.

Ali kada su Fahrudin Radončić i njegov prijatelj Ekrem Lekić vidjeli da se klupko počelo odmotavati, u kojima se otkriva da su upravo oni akteri i financijeri mnogih ubojstava, više ništa nisu prepuštali slučaju! Odmah su krenuli sa zastrašivanjima svjedoka i smrtnim prijetnjama. Tako se našla i na udaru Belma Lekić, nakon što je policijskim strukturama dala izjavu tko su zapravo Fahrudin Radončić i Ekrem Lekić?!

Nakon izjave Belme Lekić, u akciju su odmah krenuli Fahro i Ekrem na taj način, što su Belmu Lekić obasuli tisućama maraka i odveli kod notara da izjavi, “da nikad nije radila u Avazu, i da to što je ispričala policijskim strukturama jest čista laž”.

Na ovaj su se način samo “namjestili” Tužiteljstvu BiH i policijskim strukturama, jer smo u posjedu neoborivih dokaza iz PIO/MIO, gdje se jasno može vidjeti da je Belma bila zaposlena u Avazu kao tajnica, a k tomu, tu su i telefonski razgovori, kad Belma iz Radončićevog Ureda poziva Armina Cibru. Dakle, budući da je Belma Lekić već dala policijskim strukturama izjavu, pa kasnije otišla kod notara zajedno s Fahrom i Ekremom da porekne izjavu, i ukoliko Belma bude i dalje ustrajala u tome da je dala lažnu izjavu policiji, počinila je krivično djelo “Lažno prijavljivanje”, za što je zaprijećena kazna zatvora od 6 mjeseci do 5 godina. Jadna Belmica, samo su je Fahro i Ekrem “založili”, a izjava potpisana kod notara pada u vodu, zbog gore neoborivih dokaza!

Čemu tolika uznemirenost od strane Fahrudina i Ekrema?!

“Jer ništa nije skriveno, što se ne bi otkrilo, ništa tajno, što se ne bi doznalo. Zato će se sve, što ste rekli u tmini, objaviti na svjetlosti; što ste šaptali na uho u sobama, oglasit će se s krovova” (Lk 12, 2 – 3).

Pa tako konačno danas, nakon 12 godina, oglasit će se imena ubojca Taiba Torlakovića, kao i imena onih koji su znali već 17. siječnja 2004. da će Taib biti ubijen, a ipak ga nisu upozorili, a sve da se ne bi zamjerili svome prijatelju Naseru Keljimendiju! Naime, Taib Torlaković i Naser Keljimendi imali su nekih neraščišćenih računa. Prema policijskim izvorima i svjedocima, Taib je dugovao Naseru novac. Kako bi se odužio Taib Naseru zbog neizmirenih dugova, Naser mu daje 40 kg heroina da proda. No, međutim, kako Taib Torlaković ne uspjeva da na sarajevskom podzemnom tržištu proda heroin, Naser ga više puta poziva i prijeti, a Taib onako muški odgovara Naseru: “Sad ti nedam ništa”! Naser odgovara Taibu: “Vidjet ćeš ti ‘ko je Naser”!

Fahrudin Radončić i Ekrem Lekić znali su dan prije da će Taib Torlaković biti ubijen!!!

Tu noć, dana 17. siječnja 2004. spremao se da ode na proslavu i Selver Lekić. Prema izjavi Belme Lekić (žena od Selvera Lekića) od kolovoza 2015. godine, Belma kaže: “Selver mi je rekao da neće ići tu noć na proslavu, jer su mu (Selveru) Fahrudin Radončić i Ekrem Lekić sugerirali da ne ide, jer će Taib biti ubijen, što se i desilo ujutro. On je zaista ostao kući te noći, i kad sam ga pitala zašto nije na proslavi u Royalu, rekao mi je da su mu Ekrem i Fahro rekli da će biti ubijen Taib Torlaković i da ne ide dolje da ga policija ne registrira”.

Dakle, Fahrudin Radončić, Ekrem Lekić i Belma Lekić znali su da će Taib biti ubijen, a ipak ga nisu upozorili, te su na taj način gore navedeni počinili krivično djelo, jer, “neprijavljivanje krivičnog djela predstavlja krivično djelo”, te su na taj način gospoda postali sudionici u ovoj likvidaciji! Ovo je i razmljivo zašto Fahro i Ekrem nisu prijavili krivično djelo “pripremanje ubojstva i izvršenja ubojstva” Taiba Torlakovića, a kako će prijaviti, kad je likvidaciju Torlakovića naručio njihov prijatelj Naser Keljimendi!

Koliko čovjek može biti monstrouzan i okorjel da ne upozori drugoga da mu se sprema likvidacija, dok se istodobno takvi na političkoj sceni predstavljaju kao zaštitnici Bošnjaka, a istodobno ih pobiše, kao što je Fahro Ramiza Delalića! Na ovu proslavu u Royalu otišla je i Šejla Jugo Turković, koja nije ništa znala o tome da se sprema likvidacija Torlakovića. Tu noć vidjela je Torlakovića, koji joj je u ranim jutarnjim satima ponudio da ju odveze kući, što je i odbila.

Ujutro kad je ubijen Torlaković, Šejla ima 63 propuštena poziva od Radončića, jer joj je prethodno Fahro zaboravio reći, da ni slučajno ne sjeda s Taibom Torlakovićem u auto. Ovo nikad neću shvatiti, ma ovo je da ti pamet zastane! Fahrudin Radončić, Selver Lekić i Ekrem Lekić, a premda su imali saznanja da će Taib biti ubijen, ponijeli su se, kao da će nakon proslave u Royalu biti ubijeno pašče, a ne čovjek! Ovakvi su neprijatelji ljudskoga roda! Ako su ubili jednom, ubit će opet, a ako su ubili opet, ubit će opet i opet itd.! Ovo su i dokazali, kada su ubili Ramiza Delalića. Stoga pozivam Županijsko tužiteljstvo KS da postupe prema ovim navodima, za koje postoje kredibilni svjedoci.

Zanimljivo je, da kako ti odigraš prema drugome, tako i prema tebi odigra vlastita sudbina. Samo tri godine kasnije od likvidacije Taiba Torlakovića, a budući da Selver nije upozorio Taiba da će biti ubijen, nitko ni Selvera ne upozorava da će se dana 26. travnja 2007. godine susresti s Taibom, “lice u lice”!

Poznato je, da je porodica Lekić veoma kompromitirana u Sarajevskoj županiji, sklona prijetnjama i teškom kriminalu. Da je ovo točno, pokazuje i nedavna prijetnja Ekrema Lekića na području Istočnog Sarajeva Arminu Cibri i Šejli Turković. Prijetnju je prenio kurir Ekrema Lekića, Ornela Micić, po zanimanju narkomanka, ovim riječima: “Poručio vam je Ekrem da će se dogoditi prije vaša dženaza, nego svjedočenje u Tužiteljstvu BiH za ubojstvo Ramiza Delalića”!

Prijetnja je prijavljena PU Istočno Sarajevo.

Nadalje, jučer sam se slučajno zatekao kod Vrhovnog suda F BiH, gdje sam bio slučajni prolaznik, a time i svjedok napada na zaštićene svjedoke Tužiteljstva BiH Armina Cibru i Šejlu Turković. Nisam znao što se u početku događa. Crni golf 6 i bijeli BMW stoje na semaforu, bilo je crveno. Iz bijelog BMW, koji je imao otvoren prozor, na suvozačevom mjestu, sjedio je Armin Numanović iz čijih su usta dolazile užasne prijetnje upućene Šejli Turković, koja je bila u golfu 6 s Arminom Cibrom. Prijetnja je glasila otprilike ovako: “Zapalit ću i tebe i dijete, majku ti je*em”, a potom joj je Armin Numanović slao poljupce, što sam ja protumačio da bi mogla biti i silovana, ukoliko bude i dalje ustrajala u borbi za svjedočenje u slučaju “ubojstvo Ramiza Delalića”.

Poslije sam doznao da je o ovome obaviješten i županijski tužitelj. Pozivam javnost i pravosudne strukture da stanu u zaštitu čovjeka i istine!

Sve se ovo događa, jer je jučer uhićen “zaštitnik” Fahrudina Radončića i porodice Lekić, nitko drugi, doli državni tužitelj Oleg Čavka, sklon namještanju dokaza, krađi, mitu i korupciji. Također, informiram javnost, da je Šejla Jugo Turković Županijskom tužiteljstvu u Sarajevu podnijela krivičnu prijavu protiv Olega Čavke zbog primanja mita u iznosu od 30 tisuća eura za koje postoje materijalni dokazi i svjedoci. Ali tu prijavu glavna Županijska tužiteljica KS Dalida Burzić čuva za uspomenu, jer teško je ići protiv nekoga s kim svakim danom piješ kavu.

U sljedećm pismu doznajte atentatore na Nedžada Ugljena i Jozu Leutara, kao i čovjeka koji je bio mozak operacije za pripreme atentata, kao i mnogim drugim nerazjašnjenim ubojstvima! Saznajte, kako je sin od Fahrudina Radončića počinio ubojstvo prije 3-4 godine i kako je to zataškano!

Autor: Josip Šimić

ZADNJE VIJESTI