fbpx

JOSIP ŠIMIĆ: Ministre Mektiću, Dalida Burzić je oličenje pravosudne mafije!

Autor: Dnevno.ba

SARAJEVO - Povodom skandaloznih, neprimjerenih i netočnih informacija izrečenih od strane gospodina Dragana Mektića, ministra sigurnosti BiH, i to na press konferenciji održanoj dana 17. 07. 2017. godine, a koju su uživo, a kasnije i u pisanoj formi prenijeli mnogi mediji, gdje sam između ostaloga i ja osobno bio tema prozivke ministra Mektića, imajući u vidu činjenicu, da gosp. Dragan Mektić, po Bog zna koji put u svojim javnim istupima dezinformira javnost, dovodeći na taj način javnost u zabludu, shodno članu 5. Kodeksa za štampu i medije BiH, koji se odnosi na korektno, točno i fer izvještavanje, u smislu, da novinari imaju profesionalnu obavezu da blagovremeno isprave bilo koju objavljenu informaciju za koju se utvrdi da je netočna, a sudjelovali su u prenosu iste, objavljujem na pažnju javnosti slijedeće:

Obzirom, da se na jučerašnjoj press konferenciji, koju je za medije održao ministar Dragan Mektić dotakao i teme formiranog i otvorenog krivičnog predmeta i istrage protiv glavne županijske tužiteljice Kantona Sarajevo gospođe Dalide Burzić, dovodeći moje ime i prezime u kontekst pokretanja krivičnog predmeta, obavještavam vas, da je krivični predmet formiralo i otvorilo Tužiteljstvo BiH, te da ja ni na koji način nisam mogao utjecati na tužiteljsku odluku, na način, da se predmet protiv iste Burzić Dalide formira i provjere navodi iz optužbe. U skladu sa svojom savješću pred Bogom i Zakonom, a na temelju neoborivih materijalnih dokaza prikupljenih od strane više policijskih agencija za sprovođenje zakona, te izjavama neposrednih svjedoka, koje se neposredno podudaraju s materijalnim dokazima, koji uvjerljivo govore o počinjenju više krivičnih djela, a koji Dalidu Burzić i njezine suradnike dovode u sigurnu vezu s organiziranim kriminalom, podnio sam 29. 03. 2017. godine Optužni akt s pripadajućim dokazima protiv Dalide Burzić, Aide Topalović i drugih. Nakon što sam sa svojim odvjetničkim Timom specificirao svu dokumentaciju i dokaze koji uvjerljivo inkriminiraju rad glavne tužiteljice Kantona Sarajevo Dalide Burzić, Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine je zaključilo da ipak postoje osnovi sumnje, gdje je kako sam to već rekao, formiran i službeno otvoren krivični predmet protiv osumnjičene Burzić Dalide, te je isti predmet uzelo u rad radi provjera navoda iz optužbe. K tomu u prilog ide i činjenica, da sam od postupajućeg tužitelja u ovome predmetu dobio poziv radi saslušanja u istrazi u krivičnom predmetu formiranog protiv Dalide Burzić i njezinih suradnika.

Dakle, nije se pojavio „tamo neki“ Šimić, koji je napisao inkriminirajući tekst o Dalidi Burzić, nego je taj „neki“ Šimić napisao niz inkriminirajućih tekstova o Dalidi Burzić, kao i o drugim ličnostima iz društveno-političkog života BiH, te je Tužiteljstvu BiH dostavio ozbiljne dokaze o kriminalu Dalide Burzić na temelju kojih je pokrenuta istraga.

Netočna je tvrdnja ministra Mektića, da je citiram istog: „v. d. glavna tužiteljica Tužiteljstva BiH Gordana Tadić „vodi rat“, kako bi bila imenovana za glavnu tužiteljicu Tužiteljstva BiH, te da je iz tih razloga pokrenula istragu protiv tužiteljice Burzić, a sve na osnovu teksta na jednom portalu“! Naime, da li iste tužiteljice „vode rat“ – kako ministar Mektić izjavi, meni nije poznato, ali mi je sa sigurnošću poznato, da v. d. Glavnog tužitelja BiH nije pokrenula istragu na osnovu jednog teksta na jednom portalu, nego na osnovu moje osobne prijave i dokaza koje sam dostavio Tužiteljstvu BiH, te da istragu nije pokrenula v. d. glavna tužiteljica Gordana Tadić, već zamjenica Glavnog državnog tužitelja i šef Posebnog odjela za borbu protiv organiziranog kriminala i korupcije Ozrenka Nešković.

Potpuno je neprimjerena, a time i neosnovana izjava ministra Mektića o tome da je „Gordana Tadić i Tužiteljstvo BiH otvorilo istragu protiv Dalide Burzić, što je van pameti. A znate zašto? Vidi nju kao konkurenciju“. Ova izjava ministra Dragana Mektića, ničim nije potkrepljena, osim njegovim mišljenjem za razliku od moje prijave, koja obiluje materijalnim dokazima, a za koje ministra Mektić ne zna ili neće da zna. Sa ovakvom izjavom, ničim pokrepljenom, isti je osramotio resor koji vodi i izazvao opću pomutnju i nepovjerenje u javnosti.

Posebno je neprimjereno, da ministar Mektić kao čelni čovjek državne policije javno favorizira bilo koga od tužitelja, a osobito ne Dalidu Burzić, obzirom da isti očito nije upoznat sa dokazima i svim spisom uloženih u krivični predmet protiv Dalide Burzić. Njegove simpatije prema određenim funkcionerima ne bi trebao iznositi javno, jer takav Ministrov stav, kao što je prema Dalidi Burzić suspendira stanje objektivnosti i direktno utječe na rad tužiteljskih odluka.

Ministar Dragan Mektić na jučerašnjoj press konferenciji licemjerno tvrdi, kako se ovom istragom pokušava navodno diskreditirati Dalida Burzić, stoga Vas javno pozivam gospodine ministre Mektiću, da me primite osobno u svoj Ured, kako bi Vam dostavio sve dokaze prikupljene od strane Obavještajno – sigurnosne agencije BiH, pa da vidite onda, gdje je leglo pravosudnog kriminala i uvjerim Vas da zaista postoji pravosudna mafija, te bih Vam tom prilikom dostavio i druge zakonito prikupljene inkriminirajuće materijalne dokaze protiv Dalide Burzić, a koji se „kisele“ u pojedinim tužiteljskim ladicama, a sve s ciljem, da se zaštiti Vaša omiljena tužiteljica Burzić, koja će se, ako ima pravde, prije dokopati KPZ Tuzla, nego pozicije glavne državne tužiteljice BiH. Ovo navodim iz razloga, kako bih Vam razbio „utopijsku“ sliku, koju već izvjesno vrijeme imate prema Dalidi Burzić.

To kako Županijsko tužiteljstvo KS na čelu s Dalidom Burzić radi, najbolje pokazuju masovni prosvjedi, koji se održavaju svakodnevno u ulici Radićevoj pred brojem 6, gdje građani izražavaju nezadovoljstvo radom istog Tužilaštva. Ovakvi prosvjedi, koji se s razlogom odvijaju pred Tužiteljstvom Kantona Sarajevo najbolje ilustriraju „rad“ Dalide Burzić. Takvi masovni prosvjedi nisu se dogodili niti pred jednim Tužiteljstvom u Bosni i Hercegovini.

Za Vašu informaciju gosp. Mektiću, i Glavni federalni tužitelj F BiH Zdravko Knežević potpisao je 21. 06. 2017. godine Rješenje, kojim je formirao krivični predmet i odredio Tužiteljstvo Zeničko – dobojskog kantona za postupanje u krivičnom predmetu protiv osumnjičenih Dalide Burzić, Aide Topalović i drugih, zbog krivičnog djela iz člana 340. KZ F BiH „Udruživanje radi činjenja krivičnih djela“. Dakle, taj „neki“ Šimić ne vodi rat protiv Vaše „miljenice“, Šimić vodi rat protiv pravosudne mafije, što biste i Vi trebali činiti i objektivno stvari sagledavati, umjesto što javno favorizirate Dalidu Burzić, a da prethodno niste upoznati s dokazima, koji postoje protiv iste.

Još davne 2010. godine, Vaša „miljenica“ je bila involvirana u kriminalne radnje, a koje se odnose na krivotvorenje dokumenata u jednom krivičnom predmetu, o čemu također imam neoboriv dokaz, te je zbog toga, glavni federalni tužitelj Zdravko Knežević dana 19. 11. 2010. Godine donio Rješenje i formirao Krivični predmet protiv Dalide Burzić, tadašnje sutkinje Kantonalnog suda u Sarajevu.

Stoga Vas bratski pozivam ministre Mektiću, da se prije svake press konferencije dobro informirate o stvarima koje budete javno govorili, kako biste izbjegli ubuduće tužbe za klevetu i kako ne biste pravili show od konferencija, jer osim Vas, show na konferencijama pravi jedino još Vojislav Šešelj.

S poštovanjem
Josip Šimić, teolog

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI