fbpx

JOSIP ŠIMIĆ: Nas ne zanimaš ni ti ni tvoj sin, već sutkinja Adisa Zahiragić!?

Autor: Josip Šimić

SARAJEVO - Odgovor na organizirani kriminal i korupciju glavne tužiteljice Kantona Sarajevo Dalide Burzić i njezinog sponzora, samog političkog vrha SDA, više je nego uznemirujući. Ovo i ne čudi, jer su u političku i pravosudnu vlast u BiH ušli manijakalni depresivci, infatilni i maligni narcisi, neizlječivi psihopati, zloćudni sociopati i bolesni egoisti. Suci i tužitelji moraju da shvate, da su ovisni od zakona, da njihova nezavisnost nije božanska i da ne smiju biti ovisni od organiziranog kriminala. Ali kako da ovo shvate tužiteljica Dalida Burzić i njezin potrčko Jasenko Ružić, jer nije svakom „dano da razumije“ – kaže Sveto pismo.

Njihova inertnost i linija manjeg otpora, kako se drugačije zove „nezamjerenje“ s organiziranim kriminalom, jedan je od glavnih razloga, zbog čega ubojice, lopovi i „ugledni“ tatini sinovi, koji u svome pohodu za sobom ostavljaju krvave tragove, i dalje hodaju kao „najugledniji“ građani ove zemlje, umjesto da svoje grijehe okajavaju na optuženičkoj klupi Suda BiH, i to s jednim obrokom na dan! No, bilo kako bilo, gdje su leševi tu su i lešinari, ili još bolje, dok je na slobodi lešinira, bit će po sarajevskim ulicama i leševa.

Kažu, kad se Dalida Burzić rodila, njezine prve riječi koje je izgovorila bile su mito i korupcija. Njezina ljubav prema kriminalu, jača je od ljubavi prema čovjeku, stoga ovo i ne čudi, obzirom, da je kriminalistički staž odrađivala zajedno sa svojim ljubavnikom Sudom Minđušarem, mafijašem, kojeg je ubio brat Muhameda Ali Gašija. Iako Dalida Burzić s prezirom gleda na prošla glagolska vremena, zbog svoje kriminalne prošlosti, njezina kriminalna prošlost noćna joj je mora.

jasenkoruzic26032017

Tijekom 2010. godine, glavni federalni tužitelj F BiH Zdravko Knežević potpisao je rješenje, kojim je odredio Tužiteljstvo Zeničko – dobojske županije, kao nadležno Tužiteljstvo za postupanje po kaznenoj prijavi protiv tada sutkinje Županijskog suda u Sarajevu Dalide Burzić, danas glavne tužiteljice KS. Prijavu protiv Dalide Burzić podnijeli su članovi odvjetničkog tima Muhameda Ali Gašija, zbog osnovane sumnje da je krivotvorila sudska dokumenta, a Federalno tužiteljstvo F BiH zaključilo je, da ima dovoljno argumenata da se preispita kaznena odgovornost sutkinje Dalide Burzić. Prijava je najprije podnešena Sarajevskom tužiteljstvu, odakle je od Glavnog federalnog tužitelja zatraženo prenošenje mjesne nadležnosti, uz obrazloženje, da je „sutkinja Burzić ranije u Sarajevu radila kao tužiteljica i da bi se moglo posumnjati u nepristrastnost njezinih kolega“. Dalida Burzić teretila se zbog osnovane sumnje, da je počinila krivično djelo „povrede zakona od strane suca i krivotvorenje službenih isprava“!

Pokušavajući se uspeti na vrh, tužiteljica Dalida Burzić pada sve niže i niže. Nakon što smo uz pomoć obavještajnih službi istražili i ekskluzivno prije objavili sve o mutnim radnjama Dalide Burzić, kod nje se trenutno pojavila velika tjeskoba, očaj i zabrinutost jakog intenziteta. Po informacijama našeg izvora iz OSA-e, zadnjih dana, Dalida Burzić „krstari“ Sarajevom sa svojom pratnjom, panično mobitelom poziva određene ljude i kolege, osvetoljubivo se interesira „ko je propjevao“ gorku istinu o njezinim kriminalno – nemoralnim radnjama? Već neko vrijeme u profesionalnoj pravosudnoj zajednici Sarajeva kolaju teze, da skoro svi „veliki predmeti“, koje je pokrenulo Sarajevsko tužiteljstvo na čelu s ambicioznom Dalidom Burzić nisu zasnovani na materijalnim dokazima, koji mogu izdržati provjere npr.: slučaj Dženan Memić i optuženih Seferovića, zatim slučaj Budimir, Faruk Balijagić…

Pored toga, Dalida Burzić svjesno zloupotrebljava podaničke medije, koji od hapšenja prave „spektakularne“ priče, koje odudaraju od istine i stvarnog stanja stvari, a sve s ciljem, kako bi medijima „osnažili“ slabašne argumente pred sudovima i kako bi suci u strahu od medija odlučivali da prihvate prijedloge Tužiteljstva KS za pritvaranje osumnjičenih na bazi dokaza „rekla-kazala-naštimala“!

To je bilo i u slučaju „spektakularne“ akcije uhićenja Faruka Balijagića i njegovog sina, zatim predsjednika F BiH Živka Budimira. U oba ova slučaja smo putem medija raskrinkali, da se radi o klasničnoj namještaljci: Faruka Balijagića da se ukloni zbog svojih stavova spram SDA, te uklanjanje Živka Budimira po svaku cijenu sa pozicije tada predsjednika F BiH radi preraspodjele fotelja u vrhu vlasti. Sjetit ćete se, kao što smo i ranije pisali, da je upravo u predmetu „Budimir“ Ustavni sud BiH, najviša pravosudna instanca zaključio da Tužiteljstvo nije imalo niti jednog dokaza, a uhapsili ga i pritvorili!

Nije nevažno napomenuti, da su i u tom politički motiviranom predmetu glavni akteri bili Zlatko Lagumdžija, Fahrudin Radončić, Dragan Čović, zajedno sa ličnostima Dnevnog avaza Dianom Kajmaković i Olegom Čavkom. Nakon neuspjelog državnog udara, te nakon emitiranog šokantnog snimka u kojem se jasno vidi, kako prevarant Ivan Knezović po nalogu državne tužiteljice Diane Kajmaković podmeće novac u kantu za odlaganje kišobrana ispred Ureda Živka Budimira u Mostaru, Sud BiH se proglašava ne nadležnim i cijeli slučaj upućuje na Sarajevsko tužiteljstvo na ruke tužitelju Saninu Boguniću, protiv čijeg se oca vodi krivični predmet zbog ratnog zločina, a upravo je Saninu Boguniću obećano da „ako Živko Budimir bude osuđen da će mu oca osloboditi optužbi za ratni zločin“!

zivkobudimir26032017

Zanimljivo je, da su oba ova slučaja „spektakularnih“ uhićenja Živka Budimira i Faruka Balijagića, bila popraćena uz orkestriranu podršku huškačkih medija. Nakon raskrinkanih „spektakularnih“ akcija uhićenja Živka Budimira i Faruka Balijagića, te njegovog sina, koje je organizirala Dalida Burzić, takvih slučajeva bez „glave i repa“, odnosno s repom bez glave, može se zaključiti da moja draga Dalidica ima sve manje šanse da ostvari svoj dugo sanjani san – poziciju glavne tužiteljice Tužiteljstva BiH.

Poslušna politici SDA i gradeći svoju karijeru na suzama nevinih ljudi, i to „spektakularnim“ uhićenjima po nalogu vrha SDA, dana 15. 09. 2015. godine, Tužiteljstvo KS na čijem se čelu nalazi „ambiciozna“ Dalida Burzić, izdalo je Naredbu za uhićenje odvjetnika Faruka Balijagića ispred zgrade Suda BiH u Sarajevu. Dalida Burzić, odnosno vrh SDA, sumnjiči Faruka Balijagića da je počinio krivično djelo ubojstva, razbojništva, izazivanja opće opasnosti u svezi sa krivičnim djelom poticanja. Dana 16. 09. 2015. godine Faruk Balijagić priveden je u Tužiteljstvo KS radi ispitivanja, a kojeg je obavila zamjenica Glavne tužiteljice KS Aida Topalović. Nakon uhićenja Faruka Balijagića, od početka se naslućivalo da se radi o odmazdi vrha SDA, zbog Balijagićevih stavova spram SDA.

Faruk Balijagić i prije uhićenja znao je da se nad njim, po Naredbi Tužiteljstva KS provode posebne istražne radnje, a koje mu je rekao jedan agent, čije ime nećemo spominjati, čuvši to, tužiteljica Aida Topalović iz svoga Ureda odstranila je dva sudska policajca, daktilografa, te odvjetnika Mirnesa Ajanovića. Zajedno sami u Uredu, tužiteljica Topalović telefonom poziva šeficu Dalidu Burzić i ista nakon razgovora priopćava Faruku Balijagiću slijedeće: „Imamo rješenje za tebe i tvoga sina, samo reci da ti je posebne istražne radnje odala sutkinja Adisa Zahiragić i tužitelj Mladen Vukojičić. Nas ne interesuju nikakvi agenti, već Adisa Zahiragić“!

Nakon što je odbio lagati na sutkinju Adisu Zahiragić, tužiteljica Topalović mu je rekla: „Razmisli do sutra“! Sutradan 17. 09. 2015. godine Faruk Balijagić ponovno je doveden kod tužiteljice Aide Topalović, a svi iz Ureda netom su udaljeni. Tužiteljica Topalović putem telefona razgovara ponovo sa Dalidom Burzić, te nakon razgovora priopćava slijedeće Faruku Balijagiću: „Evo sada da te uvjerim, dok budeš davao iskaz kao svjedok protiv sutkinje Zahiragić, tvoj sin će biti ispred zgrade da se uvjeriš da smo ozbiljni. Nama je važnija Adisa od tebe i tvog sina“! Faruk Balijagić odbacivši drugu ponudu, pritvor mu određuje njezin potrčko sudac Jasenko Ružić, koji je mjesec dana u svojoj ladici krio zahtjev zatvorskog liječnika za hitno odobrenje operacije srca Faruka Balijagića, a Ružić je zahtjev potpisao tek na intervenciju OSCE-a!

Dokazi o svemu gore navedenom, nalaze se na četiri pisane stranice od 21. 03. 2017. godine odvjetnika Faruka Balijagića datog Tužiteljstvu BiH, iskaz vlastoručno pisan i potpisan na svakoj od četiri strane. Tužiteljstvo BiH zapremilo je pisani iskaz svjedoka – suradnika odvjetnice Belme Balijagić Džuho, sastavljen dana 23. 03. 2017. godine. Na osnovu ova dva iskaza, koji se neposredno podudaraju s materijalnim dokazima, te dokazima s mjesta događaja toga dana, utvrđujem da se i jedan i drugi iskaz dat Tužiteljstvu BiH poklapaju u najbitnijim segmentima počev od samog čina uhićenja, njegova ostanka nasamo s tužiteljicom Topalović, poticanje Faruka Balijagića na krivično djelo davanje lažnog iskaza protiv sutkinje Zahiragić i tužitelja Mladena Vukojičića, pa sve do određivanje mjera pritvora od strane suca Jasenka Ružića, kada je 18. 09. 2015. godine održano ročište u 10 sati za određivanje mjere pritvora, kada je samo nakon pet minuta održanog ročišta sudac Ružić uručio rješenje o određivanju pritvora iz čega proizlazi zaključak, da je rješenje bilo unaprijed napisano.

Sudac Jasenko Ružić počinio je krivično djelo „kršenje zakona od strane suca“! Dokazi o ovome nalaze se u odluci Ustavnog suda BiH od 08. 12. 2015. godine.

Broj Odluke AP-4531/15 iz koje proizlazi vidljiva povreda Ustavom zajamčena prava i to pravo obrane da se na ročištu iznesu sve činjenice i dokazi, te je Ustavni sud naveo da je „suđenje bilo iluzorno“. Nakon odluke Ustavnog suda BiH, Županijski sud u Sarajevu nije smatrao da treba izvršiti odluku Ustavnog suda, niti Tužiteljstvo KS nije smatralo da treba procesuirati suca Jasenka Ružića zbog krivičnog djela počinjenog od strane suca, te krivičnog djela neizvršavanje odluke Ustavnog suda BiH. Nakon što smo zatražili službenu zabilješku sudske policije, koju smo nakon izvjesnog vremena i dobili, iz iste zabilješke je vidljivo da su „nasamo“ bili Balijagić i tužiteljica Aida Topalović, što je apsolutno protuzakonito, te je navedeni događaj prijavljen SIPA-i, kao i činjenicu, da je tužiteljica Aida Topalović vrbovala Balijagić Faruka na krivično djelo davanje lažnog iskaza u sticaju s uhićenjem sutkinje Adise Zahiragić. Federalno tužiteljstvo F BiH odlučilo je, da je za prijavu nadležno Tužiteljstvo KS, te je prijavu od SIPA-e proslijedilo Tužiteljstvu KS, stvarajući na taj način unaprijed smišljeni kontraprodukt, ne padajući im na pamet da izdaju rješenje o prenosu nadležnosti.

Nakon prisluškivanih razgovora od strane OSA-e po naređenju Županijskog suda u Sarajevu u predmetu broj 06 0 K 024169 16 K protiv Ade Balijagića, iz prisluškivanih razgovora nesumnjivo se uočava i čuje kako inspektor MUP-a KS Suljo Klino daje narkomanu i narko dileru Žigović Eldanu pare, kako bi lažno svjedočio i dao lažni iskaz protiv odvjetnika Faruka Balijagića i njegovog sina. Davanje novca osigurala je Dalida Burzić, a što je i vidljivo iz prisluškivanih razgovora između Klino Sulje i Žigović Eldana.

Žigović Eldan kaže: „Meni trebaju pare jarane, ja nemam marke“, Klino Suljo: „Drži stavi ovo u džep“! Sudac Husein Delalić nije prihvatio niti jedan dokaz obrane i prisluškivane razgovore, a samo zato, jer ga Dalida Burzić drži u šaci zbog njegove kriminalne prošlosti iz 1991. godine.

farukbalijagic26032017

Nadalje se uočava iz prisluškivanih razgovora, da je Klino Suljo u prijateljskim i bliskim odnosima s drugim narkomanom i narko dilerom Glavaš Nebojšom, te da mu je odavao sadržaje razgovora između Faruka Balijagića i Ade Balijagića dobijenih posebnim istražnim radnjama. Nadalje, iz presretnutih razgovora da se čuti kako inspektori MUP-a Suljo Klino i Selak Amer vode narkomana Nebojšu Glavaša psihijatru da mu propiše akutnu depresiju, kako bi odložili kaznu izvršenja zatvora, te da je „ONA“ (Dalida Burzić) se zauzela za odlaganje kazne. „Ona“ je Dalida Burzić imala i razloga za ovakvu montažu, jer ju je upravo Faruk Balijagić prozivao da „reketari“ Dinu Konakovića, da amnestira pojedine kriminalce…

K tomu treba i uzeti činjenicu, kako je sve bilo pripremljeno za uhićenje premijera Kantona Sarajevo Dine Konakovića, ali se u posljednji tren odustalo – tvrdi naš izvor iz FUP-a. Nadalje, pristupom informacija od MUP-a KS saznali smo, da inspektor Klino Suljo, koji je navodno bio u dežuri u noći 25. 06. 2015. godine, kada su došli Žigović Eldan i Maglić Adnan u kasnim večernjim satima da prijave Faruka Balijagića, uopće nije bio dežurni.

Na osnovu ovih prisluškivanih razgovora i dokaza od Obavještajno-sigurnosne agencije BiH i na osnovu izjava drugih svjedoka iznosim činjenični zaključak, da je vrijeme 15. rujna 2015. godine vrijeme začetka, zametka neprijateljskog zločinačkog udruženja, na čijem čelu su optužena Dalida Burzić i Aida Topalović, i koje je imalo dva krila: od kojih je jedno sastavljeno direktno od dijela komande pripadnika Tužiteljstva KS i pripadnika Županijskog suda u Sarajevu. Taj dio činili su Dalida Burzić, Aida Topalović, te suci Jasenko Ružić i Husein Delalić – svi udruženi radi činjenja krivičnih djela, poticanja na krivična djela u svezi s krivičnim djelom zloupotreba službenog položaja i ovlasti u svezi s krivičnim djelom ucjena u sticaju s uhićenjem sutkinje Adise Zahiragić, kako im se stavlja na teret u Optužnom izvještaju Tužiteljstva BiH.

Drugo krilo, bili su pripadnici stare narkomanske bande – krilo sastavljeno od Žigović Eldana i Nebojše Glavaša i njihove dokazane konkretne kriminalne neprijateljske manifestacije jesu: primanje dara i drugog oblika koristi u sticaju s davanjem lažnog iskaza, koji je po članu 347 stav 1 i 2 KZ FBiH kažnjiv kaznom zatvora i do 5 godina – svi navedeni iz drugog krila udruženi radi činjenja krivičnih djela zajedno s inspektorima MUP-a KS Klino Suljom i Selak Amerom, kako im se stavlja na teret. Prvo krilo i drugo krilo, svatko iz svoga domena udružili su se radi činjenja krivičnih djela, iz čega proizlazi njihova stalna međuveza, te učestala komunikacija, a što je i vidljivo iz prisluškivanih razgovora od strane OSA-e.

Znači, to je vrijeme 15. rujna pa sve do 2017. godine nesumnjivo dokazanog postojanja zavjere protiv sigurnosti pravosuđa, ljudi i zemlje.

Autor: Josip Šimić

ZADNJE VIJESTI