fbpx

JOSIP ŠIMIĆ: Ubojstva, atentati i progoni s potpisom Dalide Burzić i vrha SDA

Autor: Josip Šimić / Dnevno.ba

SARAJEVO - Strah je esencijalni problem bosansko-hercegovačkog društva, strah od posljedica ukoliko se kaže i riječ o nečasnim radnjama glavne tužiteljice Sarajevske županije Dalide Burzić. Taj strah najoštrija je kritika društva u kojem živimo i najprecizniji pokazatelj načina vladanja u njemu. Taj strah ujedno je i neodgovornost, jer šutnja o Dalidinim mutnim poslovima omogućila je njihovo razgradnjavanje i stvaranje tužiteljsko-policijske mafije od koje Dalida Burzić i njezini poslušnici ubiru izvanredne nelegalne novčane prihode.

Dalida Burzić nečovjek je, koja je zloupotrebljavajući svoju tužiteljsku poziciju svjesno atakovala na slobodu mnogih nevinih ljudi. Posljedice Dalidinog upravljanja Sarajevskim tužiteljstvom, za koje je imala i još uvijek ima političku podršku vrha stranki SDA i SBB-a, popravljat će se desetljećima, no nažalost, za mnoge građane popravke više ne vrijede, jer su im zbog Dalidinog neljudskog, nemoralnog i neprofesionalnog ponašanja zauvijek uništeni sloboda, zdravlje i životi. Paradoksalno je to, da je manji problem to, što je Dalida Burzić uništila pravosudni aparat Sarajevske županije od činjenice, da je zbog novca svjesno atakovala na slobodu pojedinih građana, prisiljavajući ih i navodeći osumnjičene u krivičnom postupku da daju lažne iskaze, pritom obećavajući osumnjičenim novac i amnestiju od krivičnog progona. Zvuči morbidno, ali istinito! One osobe koje su radile, i još uvijek rade za Dalidu Burzić u ovom monstrouznom projektu su svjesno uništavale zdravlje i pravo na slobodu ljudi, kako bi na povećanom broju uhićenih zaradili ogroman novac.

Svete knjige kažu da “ništa nije tajno što se ne bi doznalo i skriveno što se ne bi otkrilo. Što je šapnuto drugom na uho odjekivat će po trgovima, što je skriveno u kući, iznijet će se na krov kuće da svi vide”! Mi teolozi laž definiramo, kao “nijekanje istine, odnosno informacija na koje drugi ima pravo”, dok istinu definiramo kao “poklapanje uma i dokaza sa stvarnim stanjem stvari”. Ako primjenimo ovu definiciju istine na Optužnicu Sarajevskog tužiteljstva koja tereti Seferoviće za ubojstvo Dženana Memića, onda Optužnica ne odgovara realnom stanju stvari, a ima za cilj spriječiti provođenje istine na Sudu. Ovakav profesionalni i moralni sunovrat Dalide Burzić i ne čudi, s obzirom na njezin amoralni karakter, njezinu vanbračnu djecu, kao i vanbračne nedozvoljene ljubavne veze s pojedinim sucima, čime je svjesno kršila pravosudni etički kodeks ponašanja. “Od njezinog pogleda krv u žilama se ledi, lucidna, a inteligentna i vrlo osvetoljubiva. Zavela je u pravosudni sistem Sarajevske županije “strahovladu”, prijeti sucima, hapsi, optužuje i podiže optužnice bez valjanih dokaza. Pritvara i drži u zatvoru ljude po godinu i više, a u tome joj pomaže njezin potrčko i poslušnik sudac Sarajevskog županijskog suda Jasenko Ružić” – kažu pojedini suci u Sarajevu za Dalidu Burzić s kojima smo obavili razgovor van te časne institucije radi njihove sigurnosti.

Prije nego li raskrinkamo Dalidu Burzić “s druge strane” i objelodanimo njezine mračne tajne, započet ćemo od njezinog moralnog sunovrata i kvazi karaktera, jer ta osoba ne zaslužuje ni da bude portir u pravosudnoj instituciji. Iako se Dalida Burzić često putem sredstava javnog priopćavanja eksponira i hvali kao netko ‘ko radi “pošteno” i u “službi građana”, a protiv kriminala, samo njezino postupanje daleko je od ispravne nakane i istine. Njezino istupanje u medijima dokaz je njezine oholosti, lucidnosti i šizofreničnosti za “samoproslavljenjem”, konstantno se pravdajući “kako radi dobro”, što nije ni praksa niti običaj kod ostalih njezinih kolega glavnih tužitelja.

dalida20032017

Dalida Burzić je u vremenskom periodu od 1995. – 1999. godine boravila u Zagrebu, gdje je s Jasminom Hribanićem 1997. godine dobila sina Svena. Jasmin Hribanić, zajedno sa Dalidom Burzić učestalo je odlazio u Bangkok, vezano za šverc droge i antikviteta. Ovu okolnost je prikrila VSTV-u, a kad pogledate njezinu putovnicu – sva je ispečaćena. Pokušali smo stupiti u kontakt s Jasminom Hribanićem, ali bezuspješno.

Slijedeća njezina ljubavna veza bila je sa poznatim mafijašem Sudom Minđušarem, koji je kasnije likvidiran od strane brata Muhameda Ali Gašija. Vrlo indikativno, Pretresnim vijećem Županijskog suda u Sarajevu, dok se sudilo Muhamedu Ali Gašiju, predsjedavala je sutkinja Dalida Burzić, danas glavna tužiteljica Sarajevskog tužiteljstva, koja je tada Muhameda Ali Gašija osudila na kaznu zatvora u trajanju od 20 godina. Bila je to kazna njemu i njegovom bratu za ubojstvo ljubavnika. Već tada se trebala izuzeti iz sudskog procesa, radi objektivnosti presude, ali nije!

Bilo kako bilo, smrt ljubavnika žestoko je osvetila! Nakon nesupjele dvije ljubavne veze, Dalida Burzić kreće u “treći lov” i “zaskače” predsjednika Vrhovnog suda F BiH Amira Jaganjca, sada već pokojnog. Pravosudni kodeks zabranjuje sucima i tužiteljima vanbračne veze sa već oženjenim sucima i tužiteljima pod prijetnjom gubljenja funkcije ukoliko se sazna. Upravo će Amir Jaganjac biti odskočna daska pod nogama Dalide Burzić da se uspne na poziciju glavne tužiteljice Sarajevske županije. Nakon njezinog imenovanja na poziciju glavne tužiteljice, tada je nekad sudac državnog Suda BiH i član VSTV-a Darko Samardžić napisao da je “imenovana na tu poziciju samo zbog seksualnih odnosa sa Amirom Jaganjcem, zbog ucjena Dalide Burzić da će reći njegovoj ženi, ukoliko ne bude imenovana”!

Prijetnje Dalide Burzić, da će razotkriti svoju ljubavnu vezu s Amirom Jaganjcem urađaju plodom. Amir Jaganjac ju promovira u glavnu tužiteljicu Sarajevske županije. Njezinim stupanjem na tu funkciju početak je tiranije u kojoj demonstrativno proglašava “strahovladu” koristeći tužiteljske ovlasti, krenula je u žestok obračun s protivnicima stranke SDA, odnosno protiv onih koji ukazuju na organizirani kriminal u toj stranci. Onog momenta kad je vrh SDA preko predsjednika Vrhovnog suda F BIH promovirao Dalidu Burzić u glavnu tužiteljicu, prvi na udaru našao se odvjetnik Faruk Balijagić, koji je više puta u svojim javnim nastupima ukazivao na kriminal i korupciju političkog i pravosudnog establišmenta vrha SDA. Razlog političko-pravosudnog progona Faruka Balijagića i njegove obitelji, koji se kanalizirao preko pravosudnih organa, bila je tužba koju je Faruk Balijagić podnio protiv Bakira Izetbegovića zbog ratnog profiterstva uz neosporne i neoborive dokaze.

Prije 13.i 14. listopada 2011. godine vrh SDA, odnosno neprijateljsko – zločinačko udruženje ostvarilo je kompletne pripreme atentata na Faruka Balijagića, radi njegova ubojstva 13. 10. 2011., kada je izvršen bombaško-mitralješki napad na njegovu kuću u Tuzli, i drugi pokušaj atentata u 2015. godini ubacivanjem bombe u odvjetnički ured odvjetnika Faruka Balijagića, kada su od razorne eksplozije uništeni svi njegovi predmeti i ured od 84 m2! Nakon neuspjela dva atentata na Faruka Balijagića i njegovu obitelj, tužiteljica Dalida Burzić sa svojom podaničkom kamarilom pribjegla je drugim metodama, da po naredbi vrha SDA provede monstrouzni plan od kojeg se “kosti smrzavaju”!

Za taj monstrouzni plan Dalida Burzić instalirala je narko dilere i narkomane Nebojšu Glavaša i Žigović Eldana, koji su radili za ološa, reketaša i mafijaša Admira Arnautovića zvanog Šmrk, koji je po dojavi PU Zagreb uhićen u Sarajevu od strane SIPA-e, zbog posjedovanja 4 kg heroina. Da su Nebojša Glavaš i Žigović Eldan enormni ovisnici o drozi potvrdio je i dr. Omer Ćemalović. Nakon dobijenog zadataka od Dalide Burzić, ova dvojica narkomana, disfunkcionalnih u svakom vidu, približavaju se Faruku Balijagiću, te nakon približavanja i izvjesnog vremena, njih dvojica, prema unaprijed smišljenom planu, naglo otkazuju punomoć odvjetniku Faruku Balijagiću.

2. rujna 2015. godine krenuli su u završnu akciju s ciljem ostvarenja ovog monstrouznog plana. Nebojša Glavaš i Žigović Eldan, a prema unaprijed zadanim instrukcijama Dalide Burzić, pristali su da inspektorima MUP-a KS Klino Sulji i Ameru Selaku dadanu na zapisnik neistinit sadržaj iskaza protiv odvjetnika Faruka Balijagića prijavljujući ga zbog krivičnog djela “Poticanje na ubojstvo”, kako bi se Dalidi Burzić na osnovu njihova iskaza stvorila idealna prilika za uhićenje Faruka Balijagića. Za ovakvo što Dalida Burzić Žigoviću je obećala novac, a Nebojši Glavašu odlaganje kazne zatvora od dvije godine, i to 4 puta po 2 mjeseca. Kako Nebojša Glavaš ne bi otišao na izdržavanje kazne, prema unaprijed skovanom planu Dalide Burzić, inspektor MUP-a KS Klino Suljo poziva Nebojšu Glavaša i govori mu: “idi i tamo će te čekati drugi inspektor Amer Selak, on će te odvesti kod psihijatra na Jagomir da ti napiše nalaz da nisi sposoban za izdržavanje kazne zatvora, te da ti se odloži izdržavanje kazne”! Psihijatar na Jagomiru Nebojši Glavašu piše nalaz akutne depresije proglašavajući ga poslovno nesposobnim i psihički nestabilnim za izdržavanje robije, te preporučuje odlaganje zatvora. Po tom nalazu Nebojši Glavašu odlaže se kazna zatvora od dvije godine, 4 puta po 2 mjeseca. Klino Suljo govori Glavašu, kako neće otići u zatvor, jer je Dalida Burzić sve uzela u zadatak.

Očito u žurbi, namještajući lažne dokaze i lažne iskaze Faruku Balijagiću, nisu računali na jednu stvar: ako je psihijatar prethodno svojim nalazom ocjenio Nebojšu Glavaša akutno depresivnim, proglašavajući ga time poslovno nesposobnim i psihički disfunkcionalnim, kako onda njegov iskaz može biti korišten u krivičnom postupku protiv Faruka Balijagića i njegovog sina. Na sam dan hapšenja odvjetnika Faruka Balijagića, Dalida Burzić mislila je na vrijeme: ekskluzivno je pred Tužiteljstvo dovela brojne medije. U momentu kad je Faruk Balijagić uveden u Tužiteljstvo KS, glavna tužiteljica Dalida Burzić naložila je tužiteljici Aidi Topalović da u “četiri oka” kaže Faruku Balijagiću da “ako je spreman da na zapisnik kaže da mu je posebne istražne radnje odala sutkinja Županijskog suda u Sarajevu Adisa Zahiragić da će oni odmah pustiti njegovog sina iz zatvora, s tim da nikog više ne spomene iz SDA”!

farukbalijagic20032017

Na taj način, Dalida Burzić osmislila je i plan, navodeći pritom Faruka Balijagića na krivično djelo “davanje lažnog iskaza” protiv sutkinje Adise Zahiragić, izvršiti uhićenje sutkinje Zahiragić obarajući je sa sudačke stolice, izvršavajući na taj način pravosudni udar! Onog momenta kad je Faruk Balijagić odbio prijedlog Dalide Burzić, da ne želi lagati na sutkinju Adisu Zahiragić suočio se s opetovanim i nemilosrdnim bijesom Dalide Burzić, čak dotle, da je morala i institucija Ombudsmena u BiH reagirati. Njezin igrač sudac Jasenko Ružić, unaprijed je donio rješenje o pritvoru Faruka Balijagića, a k tomu i svjesno ignorirao zahtjeve zatvorskog liječnika, krijući ih u svojim ladicama, koje je bilo neophodno potpisati kako bi se odobrio liječnički pregled i operacija srca Faruka Balijagića, kojeg su sekunde dijelile od smrti. Od svog monstrouznog postupanja ističe se trenutak, kada je zatvorska straža i u trenutku operacije, po naredbi Dalide Burzić, željela prisustvovati samom činu operacije.

Nedavni upad policijskih snaga po naredbi Tužiteljstva KS, u pritvorsku jedinicu Sarajevo, dokaz je njezine demonstracije sile i sveukupno ostvarenje vlasti nad zatvorom.

Iz unaprijed opisanih nezakonitih radnji Dalide Burzić i na osnovu do sada rečenoga, uz materijalne dokaze i iskaze svjedoka koji se neposredno podudaraju s materijalnim dokazima, te dokazima s mjesta događaja – ocjenjujem, da je vremenski period listopad 2011. godine s posebnim izraženim vremenskim intenzitetom u 2015., i 2016. godini, vrijeme začetka, vrijeme zametka postojanja para institucionalne organizirane grupe, koju je osnovala i njom rukovodila Dalida Burzić, a inspektori MUP-a KS Suljo Klino i Selak Amer – zajedno s narkomanima i narko dilerima Nebojšom Glavašem i Žigović Eldanom postali pripadnici organizirane kriminalne grupe, koju je osnovala i njome rukovodila glavna tužiteljica Dalida Burzić.

Tako su svojim djelovanjem, međusobnim dogovaranjem i međusobno povezanim radnjama počinili krivična djela “udruživanje radi činjenja krivičnih djela”. Tako je Dalida Burzić u tijeku srpnja do rujna 2015. godine u svojstvu glavne tužiteljice KS, udružila se sa Suljom Klino i Selak Amerom, kao inspektorima MUP-a KS, te narkomanima i narko dilerima Nebojšom Glavašem i Žigović Eldanom, da provede politiku SDA, koja je dva puta pokušala izvršiti atentat na Balijagić Faruka, da istog uhiti i organizira njegovo smaknuće u zatvoru. U cilju ostvarivanja ovih zadataka Dalida Burzić je osigurala davanje novca Žigović Eldanu, preko inspektora Klino Sulje, a što je i vidljivo iz snimljenih razgovora od strane OSA-e. Razgovori su snimani po naredbi Županijskog suda u Sarajevu, kada 2. 7. 2015. godine narkoman Žigović traži od Sulje Klino novac, a Klino mu novac daje i kaže “stavi u džep”!

Dokazi o ovome nalaze se na CD snimku koji se nalazi u Sudu u Sarajevu kod suca Huseina Delalića. Nadalje, Dalida Burzić se dogovara s predsjednicom Općinskog suda u Sarajevu Janjom Jovanović da odgodi kaznu izvršenja zatvora za drugog narkomana Nebojšu Glavaša, te u tom svjetlu angažira Klino Sulju i Selak Amera da odvedu Nebojšu Glavaša kod njenog psihijatra. Dokazi o ovome nalaze se iz prisluškivanih razgovora od strane OSA-e: razgovor između Klino Sulje i Nebojše Glavaša, u kojem Klino Suljo tvrdi narkomanu Glavašu da je “ona Dalida Burzić uzela u zadatak da odgodi kaznu izvršenja zatvora”, te dokaz (dosje) o izvršenju kazne pred Općinskim sudom u Sarajevu.

Onog dana, kada se posumnjalo u nezakonite radnje glavne tužiteljice KS Dalide Burzić, 3. 3. 2017. godine održan je sastanak federalnih tužitelja na kojem sam prisustvovao osobno! Razlog sastanka iniciran je mojim zahtjevom, da postoji osnov sumnje novčanog reketarenja od strane Dalide Burzić i suca Jasenka Ružića, na taj način, da Dalida Burzić hapsi, a sudac Jasenko Ružić određuje pritvor, a pritom, kako bi ih pustili na slobodu traži se vrtoglava novčana cifra od 250 tisuća eura. Odvjetnik uhićenih konstantno je Jasmir Muratović, koji je u ljubavnim odnosima s Dalidom Burzić. Svaki puta na ročištu, sudac za određivanje i produženje pritvora bude Jasenko Ružić. Svi uhićeni traže odvjetnika Jasmira Muratovića, pa tako njegov je klijent i Amir Zukić!

1. 3. 2017. godine zabilježeno je takvo jedno reketarenje, koje je stavljeno na zapisnik u Državnoj agenciji za istrage i zaštitu od 6. 3. 2017. godine, gdje je upravo Jasmir Muratović poslao posrednika da zatraži od N. N. lica 250 tisuća eura i bit će oslobođen optužbi. Ista cifra je zatražena i za sina Faruka Balijagića, koji se nezakonito nalazi u pritvoru već 19 mjeseci.

Pored svega gore navedenoga, Dalida Burzić osmislila je svojevrstan plan zataškavanja ubojstva Dženana Memića, proglašavajući borbu njegova oca Muriza Memića da “otkrije prave ubojice sina”, udarom na Tužiteljstvo KS! Što se tiče slučaja Memića, neosporno je povezan s Budnjom. Ovome u prilog ide i činjenica da su nakon ubojstva obadvoje planirali pobjeći: Alisa Mutap za Istanbul, a Budnjin sin za Švicarsku. Njih dvoje skinuti su sa sarajevskog aerodroma i ovo je strogo čuvana tajna, koju posjeduje i FUP, odakle sam dobio informaciju. Kako ne bi tatin sin išao u zatvor, neposredno nakon ubojstva, Budnja preko odvjetnika Jasmira Muratovića isplaćuje 250 tisuća eura, te se nakon toga on i Dalida Burzić sastaju na Ciglanama u stanu Jasmira Muratovića radi primopredaje novca. Stan je Muratović stekao na nezakonit način, a u blizini toga ukradenog stana nalazi se restoran “Nello”, gdje zajedno izlaze na večeru. Naš izvor je potvrdio, kako se Jasmir Muratović sastajao kod Viteza u objektu s drugim odvjetnicima, kako bi im pokazivao slike, njega i Dalide, hvaleći se na taj način da je u ljubavnim odnosima sa glavnom tužiteljicom Dalidom Burzić. Jasmir Muratović sa 40 godina postao je odvjetnik.

Neophodno je, da se Alisa Mutap iz svojstva svjedoka počne od sada pa nadalje tretirati u svojstvu osumnjičene. Njezina gluma da ima amneziju, savršen je plan da se zaštiti od bilo kakvih pitanja na okolnosti te kobne noći. Nekoliko neurokirurga i neuropsihijatara potvrdilo nam je, da šizofrenija ne uzrokuje amneziju, te da je amnezija savršen projekt i plan prikrivanja pravog ubojice Dženana Memića!

Autor: Josip Šimić / Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI