fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

JOSIP ŠIMIĆ: Umjesto da nam domoljubi poput generala Glasnovića budu putokaz naše stranke kandidiraju ratne zločince!?

Autor: Josip Šimić

SARAJEVO - Obzirom prije svega, da se klupko počelo odmotavati, pojedini lideri političkih stranaka poput Fahrudina Radončića, a uz njega i njegovog "brata" (moguće biološkog) Dragana Čovića, koriste medije poput "Dnevnog avaza", kako bi narodu bacili prašinu u oči i opet nas mnoge žedne preko vode preveli.

Osobno čovjeku bude žao, što pojedini politički podobni mediji neprofesionalno i netočno informiraju javnost, premda mediji, prema dokumentu II. vatikanskog sabora “Inter mirifica” trebaju da budu u službi istine i glasa obespravljenih naroda i manjina. Očit primjer je ovdje Radončićev “Avaz”, koji neprofesionalno i netočno informira javnost, gdje su “nacalili” na vrh novine “nezavisne bh. političke novine”, a kad su te novine pod direktnim utjecajem osnivača i čovjeka bliska Naseru Kljimendiju Fahrudina Radončića. Koja obmana!

Osobno se čovjek u zadnje vrijeme pita, kako je najedanput procvala “velika ljubav” Izetbegović – Radončić, a sjetimo se samo, kako je do prije 3 – 4 godine Radončićev Avaz “uzduž i poprijeko” izblatio i izvrijeđao lidera SDA Bakira Izetbegovića. Kaže izreka: “Kad idu izbori, i lisica i kokoš naprave koaliciju da bi opstali”! No, narodu je odveć poznato da ovakvim kvazi patriotama nije stalo do naroda, nego održavanje na vlasti po svaku cijenu radi zaštite od kaznenih progona. Fahrudin Radončić zv. Šćepo nije imao nikakvog izbora, doli da se prikloni Bakiru Izetbegoviću, koji će mu vjerojatno pomoći u opstruiranju istraga i sklanjanju svjedoka.

Kaže izreka: “Politika je častan posao, ako se njome bave časni ljudi”! Ali, prije svega, da bi se politikom bavili časni ljudi, moraju časni ljudi biti i kandidirani. Nažalost, nigdje nema k’o u nas: jedan je optužen za sudjelovanje u mnogim ubojstvima i povezanosti sa zločinačkim organizacijama, jedan bio osuđen na 5 godina, pa pušten, a dokazi isparili, to su prije svega Čović – Radončić – Dodik.

Bivši predsjednik Njemačke Kristijan Vulf bio je optužen za mito od 500 eura i odmah je podnio ostavku. Da je situacija s ovakvom aktualnom vlasti izmakla kontroli, pokazuje prije svega i izjava biskupa Biskupske konferencije BiH:

“Unatoč dosadašnjoj mnogostrukoj razočaranosti i iznevjerenim očekivanjima, mi vas i ovaj put potičemo da ustrajete u borbi za ostvarenje svojih ljudskih i građanskih prava i sloboda te da izađete na izbore i da – zahvaljujući mogućnosti izbora, dadnete svoj glas onome, tko po vašem mišljenju doista ima i znanja i volje i snage da – u svojoj političkoj funkciji za koju se kandidirao, pridonese i vašem životnom boljitku i boljitku općeg dobra u vašoj lokalnoj zajednici… A to će moći samo oni koji hoće i umiju štititi naše posebnosti ali i tražiti načine ljudske i političke suradnje s političkim predstavnicima drugih naroda na dobrobit svih naroda i građana ove zemlje. Nakon svih kušnja i sve većih razloga za strah, narodima i svim ljudima u ovoj zemlji trebaju političari koji će, umjesto međusobne nesnošljivosti i isključivosti, poći putem čestitosti i razumijevanja i tako svima ponuditi barem male znakove nade i ljudske dobrote a onda, s vremenom, i bolje materijalne uvjete za život. Vjerujemo da na izbornim listama ima i takvih kandidata i da su oni nova prilika za ovu zemlju i sve nas”!

Točno je prije svega, da na izbornim listama kod pojedinih stranaka ima kvalitetnih kandidata, patriota, ali nažalost, ima kod pojedinih stranaka i onih veoma sumnjiva morala, u bliskoj povezanosti s najvećim zločinačkim organizacijama na području Balkana.

“Lutki od Lutke 2”

Naime, kandidatkinja na predstojećim izborima za Općinsko vijeće u Novom Sarajevu ispred stranke SBB-a pod rednim brojem 4 je Miljana Cvijan, žena presuđenog ubojice i mafijaša Bojana Cvijana, kojemu je Sud BiH 14. 9. 2016. izrekao dugotrajnu kaznu zatvora od 20 godina!

Ovo dakako ne bi izazvalo pažnju javnosti da nije riječ o ženi vođe najveće zločinačke organizacije na području Balkana, koji je odgovoran za najveća ubojstva, pljačke, organizirani kriminal… Nikakvo čudo, što je Fahrudin Radočnić na predizbornu listu stavio suprugu Bojana Cvijana, obzirom da je sa njim bio u prijateljsko-poslovnim odnosima, te je ovu zločinačku organizaciju Radončić svojevremno kontrolirao, financirao, ali i štitio preko korumpiranih sudaca i tužitelja.

Ovakvo kandidiranje Cvijanove žene za Općinsko vijeće u Novo Sarajevo samo je dokaz povezanosti Radončića s mafijom. Podsjećanja radi, Cvijan je uhićen 2012. u akciji “Lutka”, gdje su on i njegovi suradnici optuženi za više teških ubojstava, oružanih pljački banaka, a između ostaloga, uhićen je i Radončić u kodnoj akciji “Lutka 2” i to s ljubavlju “Lutki od Lutke 2”. Napokon će se ove dvije “Lutkice” moći zajedno igrati iza zeničkih rešetaka. Vjerojatno će se Radončić posavjetovati s Čovićem kako se sklanjaju dokazi i ubijaju svjedoci. Nadati je se!

Ante Krešić, presuđeni ratni zločinac, nalazi se na listi HDZ-a BiH za Općinsko vijeće Stolac pod rednim brojem 12. Ali na što smo to spali da nam ratni zločinci i osobe bliske podzemnom miljeu budu na listama?! Možemo izabrati čestite i poštene ljude poput generala Glasnovića, koji su po cijenu svoga života štitili našu domovinu. Zašto da biramo one, koji su se skrivali po Uredima. HDZBiH na čelu s Čovićem se pokazao kao najveća podvala Hrvatima.

Prije nekoliko dana, u medijima je odjeknula ekskluzivna vijest da je uhićen Elvis Kljimendi, sin Nasera Kljimendija. Dnevni avaz, kao žuta štampa, koja se uvijek hvali sloganom “Avaz ide uvijek prvi”, aludirajući prije svega da Avaz ima prvi ekskluzivne informacije, ovaj put je “zaboravio” objaviti tako regionalnu vijest, da je Elvis Keljimendi uhapšen u Makedoniji, zbog poticaja službenika MUP-a u Kotoru da mu izdaju krivotvoreno državljanstvo Crne Gore, što su i učinili.

Fahro ne skriva ljubav prema Kotoru, gdje je često boravio u hotelu “Vardar”, kod svog prijatelja Veska Barovića. Ne objavljivanje takve ekskluzivne informacije u Dnevnom avazu, da je sin Kljimendija uhićen, dokazuje prije svega da Radončić štiti balkanski narko bos! Ne dozvolimo da barabe i ubojice nama vladaju, a da nas zastupaju njima bliske osobe!

Pritisci se nastavljaju, prijetnje ne popuštaju, zastrašivanja se pojačavaju!

Ovdje ističem, da sam postao meta gore spomenutih zločinačkih organizacija i narko dilera zbog iznošenja istine putem medija. Neki dan sam osobno putem messengera dobio niz prijetnji, o tome da ću “portale ubuduće uređivati s kliničkog centra”, nadalje, kao i to, gdje su mi direktno poručili “da će me silovati”! Potresen sam, što su se pojedini ološi za par stotina maraka prodali većim ološima od sebe, pa se upustili u prijetnje.

Autor: Josip Šimić
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});