fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });
MUHIDIN ZIVOJEVIC

KAD ĆE FAHRO PROGLEDATI: Radončićev ministar Drljača kućni prijatelj sa klanom Čampara!?

Autor: Dnevno.ba

SARAJEVO - U nekoliko navrata smo pisali o vrlo neobičnim postupcima, nepoštivanju zakona, ignoriranju nadležnih federalnih institucija,..., od strane Veska Drljače, iako se predsjednik njegove partije stalno poziva na vladavinu prava i zakona.

To, sudeći po sve više indicija a i poznatih činjenica i ne treba čuditi nikoga. Osim što je možda krajnje vrijeme da se Fahrudin Radončić, koji je i onako u velikim problemima, ne riješi ljudi koji mu te probleme mogu dodatno pogoršati. Ako već i nisu.

Jedan od njih definitivno je Vesko Drljača, koji nas neodoljivo podsjeća na Desnicu Radivojevića, Srbina “lojalnog” SDA sve do trenutka kad se na Bledu nije našao sa visokim službenikom tadašnje Vlade FBiH i pokojnom Sulejmanu Tihiću priredio rijetko viđenu izdaju. Uz pristojnu “nagradu”, podrazumijeva se.

Da li je Vesko Drljača “alter ego” obrazli Desnice Radivojevića, sigurni smo, uskoro će izaći na vidjelo. Čisto sumnjamo da Fahrudin Radončić zna da je Vesko Drljača izuzetno vezan sa tzv. “klanom Čampara”. Nije nikakva tajna da je Drljača, kao prijeratni djelatnik tadašnjeg SUP-a BiH bio radni kolega Rabije Čampara, upućeni kažu izuzetno korektne ali i jako moćne “žene iz sjene”. Rabija Čampara je majka tužitelja Tužiteljstva BiH Dubravka Čampare i njegovog brata Aljoše Čampare, aktualnog Federalnog ministra unutarnjih poslova FBiH. Rabija je i tetka Predsjedavajućeg Vijeća ministara Denisa Zvizdića. I nakon 1992. godine Drljača je radio u MUP-u BiH na pravnim poslovima, tako da od kako je 1987. godine počeo raditi u SUP-u BiH pa do danas, nikada nije prestajao biti vezan za Čampare.

Vesko Drljača je odavno vrlo dobar prijatelj s Miloradom Bašićem-Mikijem, načelnikom Policijske uprave Novi Grad Sarajevo. Kako je još 10.09.2014. godine u svom članku Dnevni Avaz napravio svojevrsnu shemu i članak pod naslovom “Čampare preuzele i kompletnu policiju Kantona Sarajevo”, u istom članku Milorad Bašić-Miki je označen kao zet Denisa Zvizdića.

shema-sda14122016

Nemoguće se oteti dojmu da je Vesko Drljača krtica “klana Čampara” u Radončićevoj stranci a još jedan detalj dodatno podgrijava tu sumnju. Kako smo u nedavno objavljenom članku i pisali, Drljača nije postupio po Naredbi upravne inspekcije Federalnog ministarstva pravosuđa i svog vrtnog patuljka Kenana Spahića vratio na platni koeficijent koji i pripada Šefu odsjeka.

Naprotiv, Drljača i dalje nezakonito isplaćuje plaću v.d, pomoćnika Spahiću koji mu je i “link” do Fadila Novalića i njegovih kriminaliziranih savjetnika. Podsjetimo, protiv Osmanagića je podnijeta kaznena prijava za kriminal “težak” najmanje 10.000.000 KM, u istoj prijavi se nalazi i Novalićeva savjetnica Amra Đenđušić a i Mirašćićeva uloga preko tuzlanskog energetskog lobija će uskoro biti rasvijetljena.

Zbog svih nezakonitosti, ne samo vezanih za malog Spahića, Vesko Drljača je nedavno “počašćen” i kaznenom prijavom. Tako da Fahrudin Radončić ne treba biti iznenađen kad mu uskoro ovaj “ugledni pravnik” možda pošalje samo SMS poruku sadržaja: Zbogom bivši šefe!

Fahrudin Radončić definitivno ne vlada partijom kojoj je na čelu.

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});