fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

KANDIDAT ZA NAČELNIKA MARIĆ: “Zbog Alba-e je ponižen velik dio žitelja općine Grude”

Autor: Dnevno.ba

GRUDE - Ivan Marić danas započinje kampanju, a večeras će se održati i središnji skup HDZ-a 1990. u kinodvorani Grude, s početkom u 19 sati, pa se pozivaju svi simpatizeri i članovi stranke da nazoče skupu u Grudama.

Donosimo, priopćenje Ivana Marića, kandidata HDZ-a 1990.

Ja Ivan Marić danas, 26.,09. 2016. ovim priopćenjem započinjem izbornu kampanju za mjesto načelnika općine Grude. Najprije srdačno pozdravljam sve sugrađanke i sugrađane općine Grude, kao i sve koji će pročitati ovo priopćenje.

Iz životopisa

Rođen sam 15.10.1960. godine u Imotskom. Osnovnu školu i Gimnaziju sam završio u Grudama, gdje i danas živim. Redovno sam završio I stupanj Građevinskog fakulteta u Sarajevu i stekao zvanje građevinskog inženjera. Inženjerijski vojni rok u JNA sam odslužio u Prištinskoj vojarni. Dana 22.4.1985. godine zapošljavam se u Komunalno poduzeće Grude, gdje ostajem raditi do današnjeg dana, na mjestu referenta tehničke službe. Oženjen sam učiteljicom Mirjanom i u braku imamo troje odrasle djece.

Kao privatna osoba sudjelovao sam u projektiranju i izvođenju radova na vodovodima Ledinac – bušotina, Dužice – bušotina, Poljane – Klokun, Tokići – Rakitno, Osnovna škola Rakitno, restoran Hajdučke Vrleti na Blidinju, hidrantske mreže mnogih objekata, punionica vode Montana Rakitno, dvije zgrade na Bolu na Braču, prošle godine vodovod u centru Rame, nadzor nad mnogim privatnim i društvenim objektima i tako dalje.

U svibnju ove godine na sastanku Udruge zaboravljenih branitelja naše općine, izabran sam za predsjednika Udruge u Grudama.

Kao predsjednik Udruge od mene je traženo, da kao vid borbe za usvajanje braniteljske rezolucije, blokiramo čitav promet na graničnom prijelazu Gorica. Na ove blokade tada nisam pristao i odlučio sam samom kandidaturom pokušati lobirati kod političkih moćnika. Stranke u Parlamentu Federacije BiH koje su bile za usvajanje rezolucije o braniteljima su HDZ 1990, SDP BiH i DF Željka Komšića, a protiv su stranke, zna se HDZ BiH i SDA.

Dva sata prije zaključivanja imena kandidata za općinske načelnike, koje su trebale biti ovjerene do ponoći, odazvao sam se na sastanak sa predstavnicima stranke HDZ 1990. Na njihovu zamolbu, da bi bilo dobro za budućnost demokracije da općina Grude ipak dobije još jednog kandidata za načelnika, pristao sam samo pod ova dva uvjeta.

Prvi uvjet je bio da mogu odustati od kandidature u svakom trenutku, a drugi uvjet je bio da mogu biti na listi HDZ-a 1990 izričito kao neovisni kandidat, u ime cijele opozicije. Kandidaturu sam prihvatio čista obraza i bez ikakve financijske ili bilo kakve druge podrške.

Predsjednik stranke HDZ 1990 ogranak Grude, gosp. Velimir Bušić me u više navrata nudio da se prihvatim kandidature za načelnika općine, a kao glavni razlog naveo je da su mu na neformalnom sastanku u Gorici svi potvrdili da bi opozicija trebala predložiti zajedničkog protukandidata, a to je jedina učinila stranka HDZ 1990 kandidiravši Ivana Marića.

Što promijeniti u Grudama?

Trenutni Načelnik općine Grude je ponizio veliki dio žitelja naše općine, dodijelivši koncesiju za odvoz smeća na 15 godina, u župama Tihaljina, Drinovci i Gorica-Sovići poduzeću Alba d.o.o. iz Mostara. Provedeni natječaj je „remek djelo“, posebno što se pod jednom stavkom navelo da natječaj zadovoljava ako se na isti prijavi samo jedan ponuđač. Naše tvrtke nisu nesposobne i mi bi znali organizirati odvoz otpada. Pored tolikih privatnih poduzetnika iz naše općine i sličnih poduzetnika i poduzeća iz naše županije, kako je moguće da ovaj posao dobije tvrtka Alba? Kako onda tražiti da radimo bilo koji drugi posao. Po meni je ovo dosta “mutan” posao.

Slično ovom je i natječaj za izvođača radova na proširenju Osnovne škole u Grudama, gdje je za izvođača radova odabrano poduzeće GTR d.o.o. iz Mostara. Ovo ne bi bilo ništa sporno da je investitor netko tko plaća svojom ušteđevinom, ali investitor je Vlada republike Hrvatske za pomoć Hrvatima u BiH. Ovaj natječaj mi izgleda kao izdaja poreznih obveznika, jer izvođači radova su mogli biti barem iz naše županije.

Treći primjer je preseljenje uprave JP Komunalno u prostorije Hercegovačke banke, rušenje stare upravne zgrade i prodaja zemljišta pod palicom trenutnog načelnika. Spomenuto zemljište „Pogon“ se nalazi kod doma za starije i nemoćne osobe „Vita“ a tim se zemljištem Komunalno koristilo od samoga osnutka poduzeća.

O ostalim sitnicama birači mogu više čuti u sučeljavanju na Radiopostaji Grude u srijedu, 28. 09. u 13 sati i 15 minuta. Zbog svega navedenog tražim od trenutnog načelnika „najhrvatskije općine na svitu“ da skine masku hrvatstva i zbog u najmanju ruku “mutnih” poslova, podnese ostavku na svoju kandidaturu.

Ujedno koristim prigodu pozvati sve članove stranke HDZ 1990 i sve njihove simpatizere, kao i sve dobronamjerne ljude i sve one što žele promjene na bolje, na završni predizborni skup večeras u 19 sati u grudskoj kinodvorani.

S poštovanjem,
Ivan Marić, neovisni kandidat za načelnika općine Grude ispred HDZ-a 1990

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});