fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Karamatić: Bošnjacima se sve svodi na to da ga još jednom “metnu” Hrvatima, a ja im poručujem da neće moći

Autor: Dnevno.ba

SARAJEVO - Delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine i član Predsjedništva Hrvatskog narodnog sabora Mario Karamatić ocijenio je napore Venecijanske komisije u cilju iznalaženja rješenja za izmjene Izbornog zakona kao aktivnost koja drži stranu "unitarističkog i bošnjačkog" Sarajeva i kako je kazao, halal-Srba i Hrvata.

Karamatić je ustvrdio da su sve ambasade u Bosni i Hercegovini, kao i Venecijanska komisija na jednoj strani, dok je pak Hrvatski narodni sabor na suprotnoj, prenose Vijesti.ba.

“Što se tiče Venecijanske komisije, to je neki pokušaj alibija jer se nije pronašao kompromis. Sve ambasade u BiH drže jednu stranu, nakon apelacije gospodina Ljubića i odluke Ustavnog suda HNS je očekivao rješenje tog pitanja, međutim, sve velike bošnjačke stranke su počele pričati o tome kako se Dom naroda FBiH treba pretvoriti u Vijeće naroda u RS-u. Mi u HNS-u smo to odbili i onda su oni pozvali Venecijansku komisiju, a to je potpuno nelogično.”, rekao je Karamatić.

“Stav Venecijanske komisije je savjetodavan i on nikoga ne obvezuje”, rekao je Karamatić i dodao:

“Hrvatima je dosta te velikobošnjačke politike koju je promovirala i međunarodna zajednica. Pogledajte samo oduševljenje njihove publike po portalima na najave kandidatura ovih pojedinih Srba i Hrvata koje ja zovem halal-Hrvatima, njima se sve svodi na to da ga još jednom “metnu” Hrvatima, a ja im poručujem da neće moći.”, rekao je Karamatić.

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});