fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Kaznena prijava protiv HRT-a

Autor: Žarko Marić / Dnevno.ba

ZAGREB - Doživotna haaška presuda glavnom zapovjedniku vojske bosanskih Srba Ratku Mladiću bila je povod za moj prijedlog, da se protiv HRT-a podnese kaznena prijava za javno iznošenje laži, koje laži duboko vrijeđaju osjećaje silnog hrvatskog mnoštva, obitelji bleiburških žrtava…

Zločin u Srebrenici, je najveći zločin poslije II. svjetskog rata na našim prostorima. Čulo se to s HRT-a i ovih a i prijašnjih dana puno puta. Godine 1945. 8.svibnja su službeno prekinuta neprijateljstva i službeno otpočeo mir.

Dakle, bleiburški zločin je počinjen u miru poslije završetka rata. Veliki vukovarski i srebrenički zločin je izravno povezan s bleiburškim zločinom preko okrutnih metoda ubijanja proizišlih iz staljinističko komunističke i bizantsko četničke uvježbane škole.

Prije kaznene prijave HRT-u treba dati priliku da se javno ispriča gledateljima zbog propusta javno iznesenih neistina.

„Isti si Ratko Mladić. Samo ti još fali petokraka.“

Čulo se iz usta moje supruge, prilikom nekakvih obiteljskih prepirki. Zapamtio sam tu, ako se tako može nazvati, duhovitost, pa povodom vijesti o navodnom uhićenju Ratka Mladića gledam prilog o HTV-u o njegovim zločinima u šibenskom i zadarskom zaleđu, zbog čega je Hrvatska podigla optužnicu protiv njega.

Urednik je Zoran Šprajc, 21.2.2006.godine. Pažljivo pratim prilog i čekam spomenutu petokraku na njegovom čelu. Uz razrušene kuće i zločine prikazan je i Mladić ali bez petokrake, nego sa četničkom ikonografijom kao padobranac s bosanskog ratišta. HRT je dakle svjesno ušminkala Mladića da bi time zaštitila od zločina, po njima, čistu i časnu petokraku.

I još nešto. Već 15-ak godina političku emisiju u udarnom terminu vodi urednik Aleksandar Stanković koji je 21.11.2017., od strane savjesti hrvatskog društva HNES-a proglašen nacionalnim veleizdajnikom, čime od jučer igra veleizdajničko kolo zajedno s Mesićem, Josipovićem, Pusićkom, Pupovcem, Titom i drugima.

Autor: Žarko Marić / Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});